Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Ρομάνο Πρόντι – Ερυθρές Ταξιαρχίες

 Στο βιβλίο του Disinformation o Ion Pacepa αναφέρει τον Romano Prodi ως έναν από τους τοπ ανθρώπους της KGB στην Ιταλία. Ο Prodi ήταν πρωθυπουργός της Ιταλίας, και πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν, όπως ο Γιούνγκερ σήμερα. Ο Pacepa λέει ότι ο Prodi είχε συμμετοχή στις χρηματοδοτούμενες από την KGB Ερυθρές Ταξιαρχίες. Μιλάμε για πριν γίνει πρωθυπουργός.

Ο Pacepa αναφέρει ότι ο Πρόντι είχει και κάποια περιορισμένη συμμετοχή στην απαγωγή και δολοφονία του Aldo Moro, του Χριστιανοδημοκράτη Πρωθυπουργού που δολοφονήθηκε δύο περίπου μήνες μετά την απαγωγή του. Ο Prodi αν έχω καταλάβει καλά ήταν από τα μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών που διαφωνούσαν με την δολοφονία του Aldo Moro και προσπάθησαν να τον σώσουν.

Από το βιβλίο του Ion Pacepa Disinformation, κεφάλαιο “From Disinformation to Assassination”.

Η συνεργασία του Πρόντι με την KGB φαίνεται να προκύπτει και από τα αρχεία Mitrhokhin. Το αρχείο Mitrokhin είναι κλεμμένα αρχεία από την KGB που έδωσε όταν ζήτησε άσυλο στην Δύση ένας πρώην αρχειοφύλακας της KGB, o Vasili Mitrokhin.

Να πω ότι η Ιταλία είναι πολύ δεμένη με το φυσικό αέριο της Ρωσίας, όπως και η Γερμανία. Ο αγωγός South Stream, πατέρες του οποίου ήταν ο Πούτιν με τον κολλητό του Σύλβιο Μπερλουσκόνι, ήταν για την Ιταλία ότι ο Nord Stream για την Γερμανία. Οι Ρώσοι έχουν μαζί με τους Ιταλούς τον Blue Stream (αγωγός Ρωσίας-Τουρκίας).

Βάζω και ένα άρθρο της Guardian.


“Prodi to sue over allegations of KGB links”, 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου