Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Οι Θεωρίες Συνωμοσίας του Άδωνι και η Φοβική Δεξιά

Έκανε σήμερα ο Άδωνις retwitt ένα άρθρο από το κεντροαριστερό τσοντοσάιτ Liberal,  το οποίο είναι ένα αντίγραφο των άλλων αριστερών τσοντοsites, πχ Capital, Athens Voice, Protagon κλπ. Δυστυχώς στο Liberal συμμετέχει με κάποιο τρόπο και ο Γιώργος Μουρούτης της ΝΔ. Αλλά αν το διαβάσετε το site θα δείτε ότι είναι ίδιο ακριβώς με το Capital, το Athens Voice και το Protagon, sites που κάνουν μία ανούσια κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και που πραγματικά δεν αξίζουν πεντάρα αν τα συγκρίνεις με τα Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά sites.

Εικόνα


Γράφει το άρθρο ότι ο Σόιμπλε έριξε τον Σαμαρά, και τον έριξε επειδή λέει ο Σαμαράς πούλησε στην Αζέρικη SOCCAR το κρατικό μας δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου (ΔΕΣΦΑ). Η ΔΕΣΦΑ είναι θυγατρική της ΔΕΠΑ, η οποία είναι η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου.

Επειδή λέει το άρθρο ο οι Γερμανοί έχουν μεγάλες παρτίδες με την Gazprom ρίξανε τον Σαμαρά, επειδή ο Σαμαράς πούλησε την ΔΕΣΦΑ στην SOCCAR. Ήθελαν λέει επίσης το άρθρο οι Γερμανοί να μας βγάλουν από το Ευρώ και για να ακυρώσουν τον Trans-Adriatic Pipeline (TAP), ο οποίος θα έφερνε το Αζέρικο αέριο στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, και από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Επειδή γράφει το άρθρο ο Σαμαράς έκανε την Ελλάδα έναν ανταγωνιστικό στην Γερμανία ενεργειακό κόμβο. Βλέπε “Γιατί ο Σόιμπλε έριξε τον Σαμαρά και ποιοι εκτέλεσαν το σχέδιό του στην Ελλάδα...”, Δεκέμβριος 2016

Στο μεταξύ ο Σαμαράς παρακαλούσε την Gazprom να αγοράσει την ΔΕΣΦΑ, η οποία μάλιστα έδινε τα περισσότερα χρήματα για την ΔΕΣΦΑ, αλλά τελικά η Gazprom έκανε πίσω υπό την πίεση της ΕΕ. Αν η Gazprom αγόραζε την ΔΕΣΦΑ θα γινόταν ακόμη πιο σκληρή η κόντρα της με την ΕΕ για το θέμα της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ στα θέματα ενέργειας (Third Energy Package).

Όπως θα διαβάσετε στο άρθρο της κρατικής Ρωσικής RT (Russia Today), η Ελλάδα αναγκάστηκε να πουλήσει την ΔΕΣΦΑ στην SOCCAR επειδή δεν κατάφερε να πείσει την Gazprom να προχωρήσει στην αγορά. Βλέπε RT “After Gazprom snub, Greece to sell gas company to Azerbaijan”, Ιούνιος 2013.

Το άρθρο του τσοντοσάιτ Liberal  Άδωνις το ανέβασε λέγοντας ότι είναι συγκλονιστικό άρθρο και πρέπει να το διαβάσουμε για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Μας λέει δηλαδή ο Άδωνις ότι Σόιμπλε έριξε τον Σαμαρά για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Gazprom, επειδή ο Σαμαράς ήταν εχθρικός προς την Gazprom. Και στο μεταξύ ο Σαμαράς παρακαλούσε την Gazprom να αγοράσει την ΔΕΣΦΑ. Να προσθέσω ότι την συμφωνία για την ΔΕΣΦΑ την χάλασε ο Σκουρλέτης τελικά. Το οριστικό ναυάγιο έγινε μετά την εκλογή Τραμπ. Να πω ότι και για την SOCCAR είχε η ΕΕ ενστάσεις για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, και είχε μπει και στο παιχνίδι η Βελγική Fluxys, στην οποία με 50% περίπου συμμετέχει η κρατική Γαλλική ENGIE.

Τέλος πάντων όμως το θέμα δεν είναι ότι το τσοντοsite Liberal έγραψε μία θεωρία συνωμοσίας, γιατί όπως είπα το Liberal είναι αυτό που είναι και το Capital, το Athens Voice και το Protagon, που είναι τρία πολύ χαμηλού επιπέδου sites. Το θέμα είναι ότι το άρθρο το ανέβασε ο Άδωνις λέγοντας ότι θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι συμβαίνει στον κόσμο.
  
Έχει σημασία αυτό γιατί πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι ο Άδωνις εκφράζει την φοβική Ελληνική δεξιά και όχι την Ευρωπαϊκή δεξιά που εκφράζει πχ ο Νικολά Σαρκοζί, ο David Cameron, η Άνγκελα Μέρκελ κλπ. Θα μου πεις μα εσύ λες συνέχεια για τον Άδωνι. Ε ναι, γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Μετά είναι ο Τζήμερος, που ουρλιάζει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, λες και αυτό είναι το πρόβλημα μας, και ο οποίος στηρίζει μαζί με το Ποτάμι το κεντροαριστερό Alde στο Ευρωκοινοβούλιο, και όχι το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκουν η ΝΔ, η Μέρκελ, ο David Cameron, ο Ραχόι κλπ.

Ή υπάρχει ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Φαήλος, συμπαθής ομολογουμένως, ο οποίος μας λέει ότι ο Φιντέλ Κάστρο ήταν και διάβολος, αλλά ήταν και άγγελος, και τον έχουν βγάλει μπροστά για να χτυπήσει τον Μητσοτάκη.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Άδωνις είναι φοβερός και τρομερός για τα Ελληνικά δεδομένα, και δεν έχουμε κάτι καλύτερο, αλλά μην παίρνετε πάντα στα σοβαρά αυτά που λέει, γιατί λέει ένα 5% από αυτά που θα έπρεπε να πει. Αλλά στην Ελλάδα των Μπογδάνων και των Μπουσδούκων αυτό το 5% φαίνεται σαν όαση.

Επίσης έχει σημασία το ότι λένε συνέχεια ότι ο Σόιμπλε θέλει να μας βγάλει από το Ευρώ, γιατί κανείς δεν θα πάρει την ευθύνη να μας βγάλει από το Ευρώ, γιατί θα τον κυνηγάνε μετά οι σανοφάγοι που τον ψήφισαν. Μπορεί κάποιος να υποστηρίζει την έξοδο από το ευρώ για να πάρει ψήφους, αλλά σαν κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει αυτή την ευθύνη φυσικά, και αν ακόμη μας βγάλει από το ευρώ θα πει ότι ήταν ατύχημα ή ότι μας έβγαλε ο Σόιμπλε, ώστε να μην στραφούν εναντίον του οι σανοφάγοι όταν βρεθούν χωρίς φάρμακα κτλ.

Άρθρα

“After Gazprom snub, Greece to sell gas company to Azerbaijan”, Ιούνιος 2013
1η Παράγραφος
Having failed to woo Gazprom, Greece is to sell a 66 percent share in DESFA, a fully owned subsidiary of state-run natural gas company DEPA, for €400 million to Azeri state-owned SOCAR.
5η Παράγραφος
SOCAR was the sole bidder for DESFA after Russian energy company Sintez and Greek-Czech  PPF-Terna both dropped out of bidding earlier this month. 

“Γιατί ο Σόιμπλε έριξε τον Σαμαρά και ποιοι εκτέλεσαν το σχέδιό του στην Ελλάδα...”, Δεκέμβριος 2016
1η , 2η , 3η Παράγραφος
Ορισμένοι παραξενεύτηκαν από την χθεσινή παραδοχή του Γιάνη Βαρουφάκη, ότι  ο Σόιμπλε αποφάσισε τον Ιούνιο του 2014  να απαλλαγεί από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ώστε να οδηγήσει τη χώρα σε νέο μνημόνιο και μόνιμη επιτροπεία.
Η δήλωση αυτή είναι συγκλονιστική, γιατί επιβεβαιώνει -και μάλιστα δια χειλέων του τότε στενού  συνεργάτη του Αλ. Τσίπρα- αυτό που όλοι υποπτεύονταν αλλά κανείς δεν ήθελε να παραδεχτεί: Ότι οι Γερμανοί σε συνεννόηση με το ΔΝΤ τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης Σαμαρά, οδηγώντας τη χώρα σε ένα τρίτο μνημόνιο και μόνιμη επιτροπεία,  υφαρπάζοντας τις τράπεζές της, υποθηκεύοντας τον δημόσιο πλούτο της για 100 χρόνια και χρεώνοντάς την κατά τουλάχιστον 80 δις...
Πού βρισκόταν όμως η Ελλάδα εκείνη την περίοδο και γιατί ο Βόφγκανγκ Σόιμπλε αντί για την σταθεροποίηση της Ελλάδας, επιθυμούσε την αποσταθεροποίηση Σαμαρά και την παράδοση της εξουσίας στην αντιμνημονιακή παρέα των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου;
22η, 23η, 24η, 25η, 26η Παράγραφος
Ο Σαμαράς καθ΄όλη την προηγούμενη περίοδο έχει καταφέρει να καταστήσει την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο στην περιοχή, πρωταγωνιστώντας στον (εναλλακτικό) ενεργειακό εφοδιασμό της Ε.Ε. μέσω Ελλάδας και ΤΑΡ.
Ο τότε Γερμανός επίτροπος Έτιγκερ, με κάθε τρόπο ήθελε να ακυρώσει το ενδεχόμενο επιλογής της Ελλάδας ως χώρας κατασκευής του ΤΑΡ, ενώ παράλληλα δημιουργούσε συνεχή προσκόμματα στην (απολύτως σχετική με τον αγωγό) ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.
Οι Γερμανοί είχαν τότε απολύτως προνομιακή σχέση με την Ρωσική GAZPROM και το μονοπώλιο του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης.
Γι' αυτό και όσοι γνωρίζουν το ενεργειακό παρασκήνιο, μόνον τυχαία δεν θεωρούν (από το σύνολο των ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα) την πρόσφατη ακύρωση της πώλησης της ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους, που μπορεί να συμπαρασύρει και την πρόοδο της κατασκευής του αγωγού TAP.
Έτσι λοιπόν ο Σαμαράς, ενώ επισκέπτεται το Βερολίνο «καβάλα στο άλογο» για τις επιδόσεις της οικονομίας, θέλοντας παράλληλα να ενημερώσει για το «ΝΑΙ» του Φώτη Κουβέλη που είχε εξασφαλίσει για την προεδρία της Δημοκρατίας, αντί για το κλίμα που θα πίστευε ότι θα βρει, με το που πατάει το πόδι του στην Γερμανία, πριν συναντηθεί με Μέρκελ και Σόιμπλε, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρώτο (και πρωτοφανές) άδειασμα: Ο (μακρινός) συγγενής του και πρέσβης της χώρας μας στο Βερολίνο, διαρρέει στους δημοσιογράφους ότι «τσακώθηκε» με συνεργάτη του πρ. Πρωθυπουργού και παραιτείται, γιατί (δήθεν) διαφωνούσε με την πολιτική συγκυρία και την χρονική στιγμή του ταξιδιού του κ. Σαμαρά.
31η, 32η Παράγραφος
Στο παιχνίδι αυτό δεν ήταν αμέτοχο το ΔΝΤ. Ήταν εκείνο που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις συμβούλευσε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να «δει θετικά τον Αλέξη και τις ενδιαφέρουσες απόψεις του», ήταν εκείνο που κέρδισε και οι  απόψεις του έγιναν κυρίαρχες στο τρίτο μνημόνιο, στο μνημόνιο Τσίπρα.
Το ζητούμενο πλέον είναι αν η αγκαλιά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χωράει ακόμα τον Αλέξη Τσίπρα. Οι περισσότεροι ποντάρουν πως όχι. Ας περιμένουμε, όμως την προσεχή του επίσκεψη στο Βερολίνο για να το επιβεβαιώσουμε...

“Privatisation of Greek gas company DEPA fails”, Ιούνιος 2013
9η Παράγραφος
Gazprom is already DEPA's main supplier, providing about 60 percent of its gas last year. It cut its supply prices by about 7 percent in 2011, but Greek energy players say prices are high compared with what Gazprom charges in other parts of Europe with more competition, Reuters reports. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου