Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Al-Qaeda - Αλγερία

Ωραία άρθρο της Mirror. H εφημερίδα γράφει ότι η Al-Qaeda της Αλγερίας στέλνει κόκα της FARC στην Αγγλία πληρώνοντας με όπλα που έκλεψε από το οπλοστάσιο του Καντάφι μετά την πτώση του δικτάτορα.Οι σοσιαλιστές Αλγερινοί έχουν πόλεμο με τους Ισλαμιστές της Αλγερίας, οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν υποστηρίζονταν από το Ιράν.

Όταν οι ειδικές δυνάμεις της Χεζμπολάχ και του Κατάρ μπήκαν στην Λιβύη για να ανατρέψουν τον Καντάφι η Αλγερία έκανε ότι μπορούσε για να τον σώσει, γνωρίζοντας ότι αν έπαιρναν οι Ισλαμιστές την εξουσία στην Λιβύη θα αυξανόταν πάρα πολύ η πίεση και προς την Αλγερία, η οποία είναι αντίπαλος και του Ιράν και του Κατάρ, και προωθεί τον αγωγό Trans-Saharan.

H Αλγερία προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα, και είναι μαζί με τον Σαουδάραβα Βασιλιά εναντίον της Al-Qaeda, αλλά με το Ιράν στην Συρία, αφού δεν την εξυπηρετεί ο αγωγός Κατάρ-Τουρκίας.

Όταν λέμε Al-Qaeda της Αλγερίας δεν σημαίνει ότι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με την Al-Qaeda του Αφγανιστάν, ή την Al-Qaeda της Συρίας. Είναι συνεργαζόμενες αλλά ανεξάρτητες επιχειρήσεις.

Η Αλγερία κατηγορεί το Ιράν και το Ιράκ ότι προωθούν τον Σιιτισμο στην Αλγερία.

Algeria accuses Iraq, Iran of spreading Shiism in its country”
http://english.alarabiya.net/en/webtv/reports/2016/06/23/Algeria-accuses-Iraq-and-Iran-of-trying-to-spread-Shiism-in-the-country.html


“Al Qaeda's £168million cocaine smugglers: terror group flooding Britain with drugs”

Algeria accuses Iraq, Iran of spreading Shiism in its country”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου