Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Η Τρομοκρατία στην Παλαιστίνη την Δεκαετία του 1930

Μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο οι Βρετανοί και οι Γάλλοι πήραν από τους Οθωμανούς την σημερινή Συρία, Ιράκ, Λίβανο και Ισραήλ. Το Ισραήλ  (Παλαιστίνη) ήταν υπό τον έλεγχο των Άγγλων μέχρι το 1948, οπότε και δημιουργήθηκε το Ισραήλ.

Την δεκαετία του 30 οι Άραβες της Παλαιστίνης, με αρχηγό των Μεγάλο Μουφτή της Ιερουσαλήμ, δέχονταν χρηματοδοτήσεις από τους Ναζί μέσω των Ελβετικών τραπεζών, και έκαναν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των Άγγλων, λόγω του πολέμου για το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής που οι Άγγλοι και οι Γάλλοι είχαν υπό τον έλεγχο τους.

Την ίδια περίοδο οι Εβραίοι της Παλαιστίνης, πολλοί από τους οποίους ήταν Ρωσικής καταγωγής, υποστηρίζονταν από τους Ρώσους, και έκαναν επίσης τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των Άγγλων. 

Για παράδειγμα ο ιδρυτής του Irgun, μίας από τις γνωστότερες Εβραϊκές οργανώσεις που χτυπούσαν τους Άγγλους στην Παλαιστίνη, ιδρύθηκε στην Ουκρανία από τον Jabotinsky, έναν Ρωσο-Εβραίο, ο οποίος είχε πολεμήσει με τους Άγγλους τους Γερμανούς στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν το 1917 οι Άγγλοι είχαν υποσχεθεί να δημιουργήσουν Εβραϊκό κράτος στην Παλαιστίνη αν κέρδιζαν τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην φωτογραφία είναι κάποιοι Εβραίοι τρομοκράτες καταζητούμενοι από τους Άγγλους.Ταυτόχρονα οι Άραβες και Εβραίοι Παλαιστίνιοι σκοτώνονταν μεταξύ τους. Πίσω όμως από την σύγκρουση των Εβραίων και των Αράβων Παλαιστινίων υπήρχαν οι Ναζί και οι Ρώσοι.

Οι Ρώσοι δεν είχαν συμμάχους Άραβες, ενώ οι Άγγλοι και οι Γερμανοί είχαν πολύ μεγάλη επιρροή στους Άραβες. Ο Στάλιν, αν και σκληρός αντι-σημίτης στην Ρωσία, πίστευε ότι ένα κομμουνιστικό Εβραϊκό κράτος θα ήταν φυσικός σύμμαχος της Ρωσίας, και υποστήριζε την δημιουργία Εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη πολύ πριν την δημιουργία του Ισραήλ.

Στην πορεία την εξουσία στον Αραβικό κόσμο πήραν φιλο-Σοβιετικοί Άραβες δικτάτορες και οι Ισραηλινοί έγιναν στενός σύμμαχος των Γάλλων, τους οποίους πολεμούσαν οι Αλγερινοί, αλλά και των Άγγλων, τους οποίους προσπαθούσε ο Νάσερ να διώξει από την Αίγυπτο με την βοήθεια των Ρώσων.

Η Ρωσία έγινε σταδιακά ο μεγαλύτερος εχθρός του Ισραήλ, και μετά την νίκη των Ισραηλινών στον πόλεμο εναντίον της Αιγύπτου και της Συρίας το 1967, η KGB άρχισε να προωθεί στις Αραβικές χώρες την προπαγάνδα των Ναζί κατά των Εβραίων, προκειμένου να κινητοποιήσει τους Αραβικούς πληθυσμούς εναντίον του Ισραήλ, που την δεκαετία του 60 έγιναν στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, αλλά και για να παρουσιάσει στους Ευρωπαϊκούς λαούς της ΗΠΑ, την ισχυρότερη χώρα του ΝΑΤΟ, ως μία Εβραϊκή σπείρα.

Από εκεί λοιπόν που την δεκαετία του 1930 οι Ρώσοι στήριζαν την Εβραϊκή τρομοκρατία στην Παλαιστίνη εναντίον των Αράβων συμμάχων των Ναζί (Μουσουλμανική Αδελφότητα), αλλά και εναντίον των Άγγλων, έφτασαν 30 χρόνια αργότερα να μοιράζουν στον Αραβικό κόσμο τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, που ήταν δημιούργημα της Τσαρικής αστυνομίας, και οι Ισραηλινοί την ίδια περίοδο χτύπησαν με τους Άγγλους και τους Γάλλους την Αίγυπτο και πήραν την Χερσόνησο του Σινά. Τους Ισραηλινούς τους ενδιέφεραν τα στρατόπεδα των Αράβων τρομοκρατών που λειτουργούσε ο Νάσερ στην   Χερσόνησο του Σινά για να χτυπάει το Ισραήλ, και τους Άγγλους και τους Γάλλους τους ενδιέφερε η Διώρυγα του Σουέζ (Suez Crisis 1956).

Ο Νάσερ και οι Σοβιετικοί υποστήριζαν και την Αλγερινή NLF που έκανε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Γαλλίας επειδή η Αλγερία ήταν αποικία των Γάλλων μέχρι την δεκαετία του 60.

Η Συμμαχία του Χίτλερ με την Μουσουλμανική Αδελφότητα


“Ze'ev Jabotinsky”
1η Παράγραφος
Ze'ev Jabotinsky, MBE (Hebrewזאב ז'בוטינסקי‎‎ Ze'ev Zhabotinski; born Vladimir Yevgenyevich Zhabotinsky, Russian: Влади́мир Евге́ньевич Жаботи́нский; 18 October 1880, Odessa  – 4 August 1940, Hunter, New York), was a Russian Jewish Revisionist Zionist leader, author, poet, orator, soldier and founder of the Jewish Self-Defense Organization in Odessa. With Joseph Trumpeldor, he co-founded the Jewish Legion[2] of the British army in World War I. Later he established several militant Jewish organizations in Palestine, including BeitarHaTzohar and the Irgun.

The Nazi connection to Islamic Terrorism

“Stalin and Anti-Semitism”
https://en.wikipedia.org/wiki/Stalin_and_antisemitism

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου