Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Τα Ασύλληπτα Μέλη της 17 Νοέμβρη

Έχω πει ότι από ένα σημείο και μετά οι τρομοκρατικές οργανώσεις ανακατεύτηκαν πάρα πολύ με το οργανωμένο έγκλημα, ώστε να μην χρειάζονται οικονομική ενίσχυση από την Σοβιετική Ένωση και τους συμμάχους της. Αυτό έγινε και για οικονομικούς λόγους και για να μην υπάρχουν ίχνη που συνδέουν την τρομοκρατία με συγκεκριμένες χώρες μετά από επιθέσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν διπλωματικές κρίσεις.

Προφανώς η Κρήτη, η Κύπρος, η Σικελία και η Σαρδηνία είναι πάρα πολύ σημαντικά γεωγραφικά σημεία για τις τρομοκρατικές οργανώσεις που ασχολούνται με το εμπόριο των ναρκωτικών, των όπλων και των διαμαντιών. Αυτό δεν είναι δική μου άποψη. Προκύπτει και από απλή παρατήρηση του χάρτη αλλά και από τα όσα γράφονται για την τρομοκρατία.

Χάρτης


Είναι γνωστό ότι στις Ελληνικές και Κυπριακές τράπεζες ξέπλεναν χρήμα μαφιόζοι, πχ Ρώσοι, και προφανώς αυτοί συνδέονται με τα ναρκωτικά και τα όπλα της Χεζμπολάχ, του PKK κλπ. Η κατάσταση μάλλον χειρότερη είναι για την Σικελία και την Σαρδηνία. Βλέπετε ότι με τους Ιταλούς πάμε χέρι χέρι.

Είχα ανεβάσει μία μελέτη του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που έλεγε ότι το PKK έχει το μεγαλύτερο δίκτυο ναρκωτικών και πορνείας στην ΕΕ. Έλεγα επίσης ότι η 17 Ν, εκτός από κάποια στελέχη της ΕΥΠ, σίγουρα συνεργαζόταν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό με τον Καντάφι, το PKK, και με την Χεζμπολάχ, και σίγουρα συμμετείχε στο εμπόριο όπλων και ναρκωτικών του PKK και της Χεζμπολάχ.

Αυτή η δουλειά χρειάζεται ένα ολόκληρο δίκτυο. Επομένως όταν λέμε ότι πιάσανε τους πιστολάδες της 17 Ν εννοούμε ότι πιάσανε ένα τμήμα της 17 Ν, αυτό που έκανε τις δολοφονίες. Ή ένα μέρος αυτού του τμήματος.

Είναι όμως βέβαιο ότι οι δολοφονίες ήταν ένα μικρό κομμάτι της τρομοκρατίας, και ελάμβανε χώρα πολύ σπάνια και σε ειδικές περιπτώσεις, όταν έπρεπε να δολοφονηθούν κάποιοι Αμερικανοί, Βρετανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι, καθώς και κάποιοι Έλληνες δεξιοί πολιτικοί και επιχειρηματίες. Το εμπορικό κομμάτι όμως του PKK και της Χεζμπολάχ, ναρκωτικά, όπλα κλπ, είναι κάτι πολύ πιο απαιτητικό σε ανθρώπινο δυναμικό, τρέχει σε καθημερινή βάση, και απαιτεί μία ολόκληρη οργάνωση. Απαιτεί πάρα πολλούς ανθρώπους, και όχι μερικούς πιστολάδες.

Το εμπορικό κομμάτι απαιτεί στελέχη στα Ελληνικά σώματα ασφαλείας, προκειμένου να αφήνουν το εμπόρευμα να περνάει ή να μην περνάει, ανάλογα με το ποιος το στέλνει, απαιτεί στελέχη στις μυστικές υπηρεσίες, ώστε να υπάρχει πληροφόρηση, απαιτεί εφοπλιστές για να μεταφέρουν τα όπλα και τα ναρκωτικά, απαιτεί πολιτικούς και δικηγόρους για να υπερασπίζονται τους συληφθέντες, απαιτεί στελέχη στις τράπεζες και επιχειρηματίες για να ξεπλένουν τα έσοδα, απαιτεί πάρα πολλά.

Είναι γνωστό ότι τα στελέχη των αριστερών κομμάτων έχουν υπερασπιστεί πάρα πολλές φορές τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη, και δίνουν στην 17 Ν και ηθική νομιμοποίηση. Η ίδια η Ζωή Κωνσταντόπουλου υπερασπίστηκε τον Σερίφη, ο οποίος αθωώθηκε τελικά, και ο οποίος προέρχεται από την γνωστή οικογένεια πιστολάδων της 17 Ν. Είχα ανεβάσει και το άρθρο της Jerusalem Post που έγραφε ότι ο πατέρας της Ζωής, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού, έχει πολλές φορές υπερασπιστεί Άραβες τρομοκράτες. Βλέπε Νίκος Κωνσταντόπουλος – 17 Νοέμβρη

Το άρθρο της Jerusalem Post δεν γράφει σε ποιες οργανώσεις ανήκαν οι Άραβες τρομοκράτες που υπερασπίζεται ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, αλλά το λογικό είναι να υποθέσουμε ότι πρόκειται για μέλη της Al-Qaeda, της Χεζμπολάχ, του PKK, ή κάποιων θυγατρικών τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Κωνσταντόπουλοι έχουν κάποιο ενεργό ρόλο στην τρομοκρατία και το λαθρεμπόριο. Αλλά όταν υπερασπίζοντα τους Άραβες τρομοκράτες έχουν μία έμμεση συμμετοχή. Άλλοι δικηγόροι θα έχουν πολύ πιο άμεση συμμετοχή πχ ξέπλυμα μαύρου χρήματος κλπ.

Επομένως το να λέμε ότι εξαρθρώθηκε η 17 Νοέμβρη με την σύλληψη μερικών πιστολάδων είναι πραγματικά αστείο, γιατί κανένας αξιωματικός της ΕΥΠ δεν συνελήφθη, όπως και κανένας πολιτικός δεν συνελήφθη. Μόνο τον Μαρινάκη τον εφοπλιστή τραβολογάνε επειδή τον έχουν συνδέσει με το φορτίο της ηρωίνης που μετέφερε το Νουρ 1. Και κάποιους άλλους εφοπλιστές. Αλλά το θέμα δεν είναι οι μεταφορείς αλλά τα στελέχη της ΕΥΠ και οι πολιτικοί που συνεργάζονται με αυτό το κύκλωμα.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η σύλληψη των πιστολάδων δεν είχε σημασία. Η σύλληψη των πιστολάδων είχε γίνει το 2002, μετά την συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας για τον Blue Stream και την σύλληψη του Οτσαλάν. Επομένως το μήνυμα προς την Τουρκία ίσως να ήταν ότι η 17 Νοέμβρη αναστέλλει το επιχειρησιακό σκέλος της, αυτό που δολοφονούσε πολιτικούς και οικονομικούς αντιπάλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρξε και αναστολή του εμπορικού σκέλους. Άλλο το PKK και η 17 Ν να μην σκοτώσουν έναν Τούρκο αξιωματικό, και άλλο να μην πουλήσουν ναρκωτικά. Το να τα βρει η Ρωσία με την Τουρκία σημαίνει να σταματήσει το PKK να επιτίθεται στην Τουρκία, αλλά όχι να σταματήσουν και οι “δουλειές”, από τις οποίες σίγουρα και πολλοί Τούρκοι δημόσιοι λειτουργοί και πολιτικοί βγάζουν χρήματα.

Επίσης η σύλληψη των πιστολάδων της 17 Νοέμβρη έγινε το 2002, την περίοδο που οι ΗΠΑ σκεφτόντουσαν να επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στην Ελλάδα και το Πακιστάν λόγω υπόθαλψης της τρομοκρατίας. Ήθελαν δηλαδή να βάλουν την Ελλάδα και το Πακιστάν στην ίδια σχεδόν λίστα με αυτήν του Ιράν, της Κούβας, της Συρίας, του Σαντάμ, της Βόρειας Κορέας κλπ. Βλέπε Los Angeles Times “Albright Says No Greece, Pakistan Sanctions”, Ιούνιος 2000.

Και οι Τούρκοι μας κατηγορούσαν ότι συνεργαζόμασταν με το PKK. Βλέπε Los Angeles Times “Turkey Assails Greek Role in Kurdish Case”, Φεβρουάριος 1999.

Να μην ξεχνάμε ότι όταν οι Ρώσοι τα βρήκαν με τους Τούρκους και ο Άσαντ έδιωξε τον Οτσαλάν, τον κρύβαμε στην Πρεσβεία μας την Κένυα, και οι Τούρκοι τον έπιασαν με Κυπριακό διαβατήριο με το όνομα Γιάννης Μαύρος. Βλέπε “Το Κυπριακό Διαβατήριο του Οτσαλάν”.

Άρα το να λέμε ότι εξαρθρώθηκε η 17 Νοέμβρη είναι σαν να λέμε ότι εξαρθρώθηκε ένα τμήμα μίας εταιρείας που έχει πάρα πολλά τμήματα. Και ούτε ξέρουμε αν έπιασαν όλους τους πιστολάδες.Να πω επίσης ότι δεν είναι λογικό να θεωρούμε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ενεργό συμμετοχή στην 17Ν, τουλάχιστον από την στιγμή που έγινε Πρωθυπουργός και μετά. Την ανοχή του ναι, αλλά ενεργό συμμετοχή όχι. Ούτε τον Παπανδρέου, ούτε την 17 Ν, ούτε την Ρωσία, ούτε το PKK, ούτε κανέναν δεν θα συνέφερε η συμμετοχή του, γιατί θα άφηνε ίχνη και θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα.

Αλλά προφανώς η 17 Ν λειτουργούσε με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ, και με την ενεργή υποστήριξη κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Αλλά δεν μπορεί να ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου μέσα σε αυτά τα στελέχη. Νομίζω ότι τα σούρτα φέρτα του και οι αγκαλιές του με τον Καντάφη και τον Αραφάτ ήταν αρκετά. Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να κάνει κάτι παραπάνω.

Ολετήρας-ΚαντάφιΆρθα
    
Οι ΗΠΑ σκέφτονταν να επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις σε Ελλάδα και Πακιστάν λόγω συμμετοχής τους στην τρομοκρατία
“Albright Says No Greece, Pakistan Sanctions”, Ιούνιος 2000
1η – 4η Παράγραφος
Secretary of State Madeleine Albright said Sunday that concerns about terrorism will not lead to sanctions against Greece and Pakistan, no matter what a new congressional report may say.
A congressional panel recommends the United States change the way it tackles terrorism by taking several measures, among them threatening sanctions against states such as Greece and Pakistan and increasing the power of the CIA and Army to act in the United States.
Albright said no sanctions against Greece and Pakistan were on the table. "We are pressing them on" terrorism, she said. "But we are not considering sanctions."
The National Commission on Terrorism, set up by Congress two years ago in response to bombings of U.S. embassies in East Africa, also suggested relaxing restrictions on the CIA and monitoring all foreign students.
9η Παράγραφος
The report also suggested that U.S. allies Greece and Pakistan should be designated as "not fully cooperating" against terrorism--a move that would bar them from buying U.S. military equipment.

Turkey Assails Greek Role in Kurdish Case”, Φεβρουάριος 1999
Turkish Prime Minister Bulent Ecevit accused Greece on Saturday of sponsoring terrorism, calling its behavior in the case of Kurdish rebel leader Abdullah Ocalan "unforgivable."
Ecevit also rejected a lawyer's claims that he was unable to carry out a defense of Ocalan, who is facing a possible death penalty on treason charges after his arrest.
Ocalan, whose whereabouts had been unknown since he left Rome in January, was captured on Feb. 15 by Turkish commandos in Kenya after he left the Greek Embassy in Nairobi. He was flown back to Turkey and imprisoned.
Ecevit's attack came after the Greek government's decision to fly three Ocalan aides to Athens after they were stranded at its embassy in Kenya following the rebel chief's capture.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου