Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Καλιφόρνια VS ΗΠΑ

Η Πολιτεία της Καλιφόρνια συνορεύει με το Μεξικό, και λόγω γεωγραφικής θέσεις έχει στενούς εμπορικούς δεσμούς με την Κίνα. Είναι και η πρωταθλήτρια της πράσινης ενέργειας στην ΗΠΑ.Στην Καλιφόρνια ζητάνε να μπορούν να ψηφίσουν λαθρομετανάστες. Ναι σωστά διαβάσατε. Για να το καταφέρουν πέρασαν έναν νόμο που επιτρέπει στους λαθρομετανάστες να βγάζουν δίπλωμα στην Καλιφόρνια, με το επιχείρημα ότι οι λαθρομετανάστες (Μεξικάνοι κυρίως) θα οδηγούσαν έτσι κι αλλιώς, και απλά οι δρόμοι θα ήταν πιο επικίνδυνοι.

Το δίπλωμα στις ΗΠΑ είναι από τα id που δίνουν δικαίωμα ψήφου. Χρειάζεσαι και αριθμό ΙΚΑ, αλλά κάποιοι λένε ότι αν έχεις το id το πρόβλημα με τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης μπορείς να το ξεπεράσεις με διάφορους τρόπους, τους οποίος δεν γνωρίζω.

Το 2015 οι Καλιφορνέζοι έδωσαν περίπου 600 χιλιάδες διπλώματα οδήγησης σε λαθρομετανάστες. Στην Καλιφόρνια η Κλίντον συνέτριψε τον Τραμπ, και τώρα οι Καλιφορνέζοι ζητάνε να γίνουν ανεξάρτητο κράτος επειδή δεν αναγνωρίζουν τον Τραμπ ως πρόεδρο τους (Calexit).

“Almost Half Of California Driver’s Licenses Went To Illegal Immigrants In 2015”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου