Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

ΗΠΑ VS Κίνα και Boeing VS Airbus

Πολύ ωραίο άρθρο για τον εμπορικό πόλεμο Κίνας-ΗΠΑ. Η διακυβέρνηση Ομπάμα ήρθε πολλές φορές σε σύγκρουση με την Κίνα για το θέμα των δασμών, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ πηγαίνει πολύ πιο μακριά, και μιλάει για εμπορικό πόλεμο. 
Όταν η Κλίντον ισχυρίζεται ότι αυτά που απειλεί ότι θα κάνει θα προκαλέσουν έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, ο Τραμπ απαντά ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, και απειλεί να επιβάλει δασμούς 45% σε όλα τα Κινεζικά προϊόντα, κάτι που δεν έχει δικαίωμα να κάνει χωρίς να έρθει σε συμφωνία με το Κογκρέσο.

Το άρθρο γράφει ότι αν ο Τραμπ πάρει μέτρα εναντίον των Κινέζων όπως απειλεί ότι θα κάνει για να ενισχύσει την βιομηχανία σιδήρου και αλουμινίου των ΗΠΑ, οι Κινέζοι, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, θα χτυπήσουν μεγάλες Αμερικανικές εταιρείες, όπως η Boeing, αγοράζοντας αεροσκάφη από την Ευρωπαϊκή Airbus, στην οποία τα μεγάλα ποσοστά έχουν οι Γάλλοι, και ένα 20% έχουν οι Άγγλοι. Έχουν και ένα 4% οι Ισπανοί. Οι Κινέζοι θα αρχίσουν επίσης να αγοράζουν Γερμανικά και Γαλλικά αυτοκίνητα και όχι Αμερικανικά, κάτι που τρομάζει τις Αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Boeing διαμαρτύρεται στην Κινεζική κυβέρνηση, και ισχυρίζεται ότι είναι θύμα ενός Κινεζικό-Αμερικανικού εμπορικού πολέμου χωρίς η ίδια να φταίει σε κατι. Η Boeing έχει δώσει δωρεές στην Κλίντον, προκειμένου η Κλίντον να βοηθήσει την Boeing να μην λαβωθεί από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, και πράγματι η Κλίντον έχει καταφέρει στο παρελθόν να βοηθήσει την Boeing στην Κίνα και την Ρωσία, πείθοντας τους Ρώσους και τους Κινέζους να κάνουν συμβόλαια και με την Boeing, και να μην δείχνουν προτίμηση στην Γαλλική Airbus.

Βγαίνουν τους Μπογδάνους και τις Μπουδσούκες να κατηγορούν την Κλίντον, επειδή πχ βοηθάει την Boeing, και την κάθε Boeing, αλλά είναι λογικό για έναν Αμερικανό πολιτικό να θέλει να βοηθήσει τις Αμερικανικές εταιρείες. Αντίστοιχα και ο Τραμπ, αν κάνει αυτά που λέει, θα βοηθήσει πχ την Αμερικανική βιομηχανία σιδήρου και αλουμινίου. Δουλειά των πολιτικών είναι να ενισχύουν την βιομηχανία της χώρας τους. Απλά μία πολιτική βλάπτει μία εταιρεία και ωφελεί μία άλλη κλπ.

Και κάθε εταιρεία δίνει δωρεές στο κόμμα που θεωρεί ότι θα βοηθήσει την εταιρεία περισσότερο. Αυτές τις δωρεέες τις ξέρουν όλοι. Ενώ τις δωρεές της Κίνας, του Ιράν, της Βενεζουέλας, της Ρωσίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ κλπ κλπ, δεν τις ξέρουν όλοι, γιατί και μαύρες μπορεί να είναι, και γιατί δεν είναι ανάγκη να έχουν την μορφή χρηματοδότησης. Φτιάχνει πχ το Κατάρ μία εφημερίδα και ένα κανάλι και χρηματοδοτεί δημοσιογράφους. Ενώ οι εταιρείες δεν έχουν εφημερίδες και κανάλια. Βάζουν διαφημίσεις στις εφημερίδες και ζητάνε κάποια βοήθεια, κάτι τελείως διαφορετικό από το να έχεις δικό σου κανάλι.

Βλέπετε και με το Hollywood και την Αμερικανική ακαδημία τι έγινε. Το Hollywood και η Αμερικανική ακαδημία κολυμπάνε στο πετροδόλαρο, και στήριξαν φανατικά τον αριστερό Εβραίο απατεώνα Bernie Sadners και την Χίλαρι Κλίντον, και έκαναν πόλεμο στον Τραμπ. Αυτές οι χρηματοδοτήσεις δεν είναι φανερές, και το ότι τον Sanders τον στηρίζει όλο το Hollywood και όλη η ακαδημία δεν πιάνει για χρηματοδότηση, ενώ είναι τεράστια έμμεση χρηματοδότηση.

“For Hillary Clinton and Boeing, a beneficial relationship”“In China-U.S. Trade War, Trump Would Have Weapons”, Νοέμβριος 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου