Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Ερντογάν VS ΕΕ (Νοέμβριος 2016)

Ο Υπουργός της Τουρκίας που ασχολείται με θέματα της ΕΕ μάζεψε τους πρέσβεις των χωρών της ΕΕ στην Τουρκία και τους κατσάδιασε, επειδή άσκησαν σκληρή κριτική για τις συλλήψεις των Κούρδων πολιτικών στην Τουρκία. Κάποιοι παρομοίασαν το καθεστώς Ερντογάν με τους Ναζί.

Ο Τούρκος πολιτικός Τους είπε ότι κάνουν μεγάλη φασαρία όταν πρόκειται για τον ISIS, αλλά όταν πρόκειται για το PKK είναι πολύ πιο ανεκτικοί. Αυτό που λέει ο Ερντογάν είναι ψέμα γιατί και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ επισήμως αναγνωρίζουν το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού όλες οι Δυτικές εταιρείες ενέργειας δραστηριοποιούνται στο Αζερμπαϊτζάν, και περνάνε μέσα από την Τουρκία, και επομένως θέλουν ησυχία στην Ανατολική Τουρκία.

Η Ρωσία και η Συρία υποστηρίζουν το PKK εδώ και δεκαετίες. Στην Ρωσία το PKK λειτουργεί επισήμως γραφεία. Οι Δυτικοί όντως υποστηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας, και αναγκάζονται να τους δίνουν όπλα λόγω των επιθέσεων που τους κάνει ο ISIS και η Al-Qaeda, και αυτή η βοήθεια αναγκαστικά διαχέεται μερικώς και στο PKK.

Αν όμως ο ISIS, ο οποίος απαρτίζεται από τους πρώην ανθρώπους του Σαντάμ, και είναι δημιούργημα του Άσαντ και της Ρωσίας, δεν έκανε ντου στους Κούρδους, και αν η Al-Qaeda, η οποία απαρτίζεται από Άραβες που έχουν εκπαιδευτεί από το Ιράν, επίσης δεν έκανε ντου στους Κούρδους της Συρίας, τότε οι Δυτικοί δεν θα αναγκάζονταν να τους δίνουν όπλα, απλά θα τους προστάτευαν, και δεν θα κλονιζόταν η συμμαχία ΝΑΤΟ-Τουρκίας.

Επομένως ισχύει ότι ένα μέρος της βοήθειας των δυτικών στους Κούρδους της Συρίας μπορεί να καταλήγει στην Ανατολική Τουρκία, αλλά είναι πραγματικό γελοίο να κατηγορεί ο Ερντογάν την ΕΕ για το PKK, όταν πολύ καλά γνωρίζει ότι το PKK εδώ και δεκαετίες είναι το αγαπημένο παιδί της Ρωσίας και της Συρίας. Στην Συρία κρυβόταν ο για χρόνια ο Οτσαλάν μέχρι που η Τουρκία απείλησε την Συρία με πόλεμο.

Turkey summons EU ambassadors after wave of arrests criticised by Europe”, Νοέμβριος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου