Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Tri Border Area (Αργεντινή-Βραζιλιά-Παραγουάη)

Όπως θα διαβάσετε στο CNN η περιοχή ανάμεσα στην Αργεντινή, την Βραζιλία και την Παραγουάη (tri border area), με τα ποτάμια και τα δάση της, μία no mans land που είναι σχεδόν αδύνατον να αστυνομεύεται, ήταν το ορμητήριο που χρησιμοποίησαν το Ιράν και η Χεζμπολάχ για να αναπτύξουν το δίκτυο ναρκωτικών που λειτουργούν στην Λατινική Αμερική.
Το άρθρο γράφει ότι η Χεζμπολάχ έπρεπε να αποκτήσει επιπλέον χρηματοδότηση, αφού το Ιράν έδινε στην Χεζμπολάχ περίπου 200 εκ δολάρια τον χρόνο, και το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων ήταν ένας πρόσφορος τρόπος. Βλέπε CNNIran, Hezbollah mine Latin America for revenue, recruits, analysts say”, Ιούνιος 2013.

Έλεγα για την έντονη παρουσία της Χεζμπολάχ και των Λατίνων δικτατόρων και στα καρτέλ του Μεξικού. Στο Μεξικό η κυβέρνηση του Μεξικού και οι ΗΠΑ κάνουν συχνά πολέμους με τα καρτέλ ναρκωτικών που υποστηρίζονται από τους Λατίνους και τους Ιρανούς. Δείτε το Μεξικό σαν την Συρία. Αν ο Τραμπ αφήσει την Συρία στους Ρώσους, και δεν τους πιέζει στην Ουκρανία, θα απαιτήσει να σταματήσουν και οι Ρώσοι να υποστηρίζουν τους συμμάχους τους που βρίσκονται πίσω από τα καρτέλ του Μεξικού.

Τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής υπολογίζεται ότι έχουν έσοδα από 20 έως 50 δις δολάρια ετησίως.

Στον γεωγραφικό χάρτη βλέπετε και την Κολομβία. Οι κομμουνιστές ναρκοτρομοκράτες της FARC παράγουν κόκα στο νοτιοανατολικό τμήμα της (τροπικά δάση του Αμαζονίου), και στο βορειοδυτικό τμήμα της (οροσειρές των Άνδεων).

Iran, Hezbollah mine Latin America for revenue, recruits, analysts say”, Ιούνιος 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου