Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Χίλαρι Κλίντον - Ούμα Αμπεντίν

Χαμός γίνεται με την Μουσουλμάνα Ούμα Αμπεντίν που είναι δεξί χέρι της Κλίντον τα τελευταία χρόνια. Η Χίλαρι Κλίντον λέει ότι βλέπει την Abedin σαν κόρη της, και δέχεται πολύ σκληρή κριτική επειδή η οικογένεια της Abedin έχει στενούς δεσμούς με την Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Σαουδική Αραβία. Η μητέρα της ήταν στο γυναικείο τμήμα της οργάνωσης (Muslim Sisterhood).Η πραγματικότητα είναι ότι όντως η Abedin έχει πολύ στενές σχέσεις και με την Μουσουλμανική Αδελφότητα και με την Σαουδική Αραβία, και προφανώς προωθεί τα συμφέροντα των Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Αυτό προκύπτει από όλα τα άρθρα που κυκλοφορούν.

Αλλά σε καμία περίπτωση η Abedin δεν έχει την δύναμη που είχε ο Ομπάμα ή που θα έχει η Κλίντον αν εκλεγεί. Εξάλλου οι ΗΠΑ είναι χρόνια σύμμαχοι με την Αίγυπτο και τους Άραβες του Κόλπου, και τώρα οι ΗΠΑ έχουν σχέσεις και με το Ιράν. Άρα δεν είναι και τόσο περίεργο να έχουν αυτές οι χώρες ισχυρά πατήματα στις ΗΠΑ.

Το θέμα δεν είναι η Αμπεντίν αλλά το τι θα κάνει η Κλίντον στην Συρία. Στο θέμα των Κούρδων θα ακολουθήσει σίγουρα την ίδια στάση με τον Ομπάμα και θα τους υποστηρίξει. Στο θέμα όμως του Άσαντ θα κρατήσει την ήπια στάση του Ομπάμα, που δεν οδήγησε σε κατάρρευση των σχέσεων ΗΠΑ-Ιράν, ούτε σε μία σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας, ή θα ακολουθήσει μία πολύ πιο επιθετική πολιτική? Αυτό δεν πρόκειται να το αποφασίσει η Αμπεντίν.

Παραθέτω ένα άρθρο της κεντροαριστερής Washington Post, που είναι ήπιο προς την Αμπεντίν, και ένα πολύ επιθετικό άρθρο της κεντροδεξιάς Hill. Νομίζω όμως ότι οι Αραβικές χώρες έχουν πατήματα και στους Ρεπουμπλικάνους. Και το θεωρώ και φυσιολογικό αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι ΗΠΑ είναι χρόνια σύμμαχοι με την Αίγυπτο και τους Άραβες του Κόλπου. Αλλά σίγουρα ο κανόνας είναι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πολύ πιο σκληροί απέναντι στο ακραίο Ισλάμ.

“Does Huma Abedin have ‘ties’ to the Muslim Brotherhood?”, Αύγουστος 2016


“Huma Abedin's ties to the Muslim Brotherhood”, Αύγουστος 2016
http://thehill.com/blogs/pundits-blog/presidential-campaign/292310-huma-abedins-ties-to-the-muslim-brotherhood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου