Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Facebook - Λογοκρισία

Το Facebook συζητάει με την Κινεζική Κυβέρνηση την λειτουργία του Facebook στην Κίνα, με την χρήση κάποιων φίλτρων που δεν θα επιτρέπουν σε αναρτήσεις που δεν επιθυμεί η Κινεζική κυβέρνηση να εμφανίζονται στο news feed των Κινέζων χρηστών του Facebook, πχ αναρτήσεις από κάποιες χώρες.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί σημαίνει ότι το Facebook είναι διατεθειμένο να αυτολογοκριθεί, ώστε να είναι αποδεκτό από τις σοσιαλιστικές και Ισλαμικές κυβερνήσεις.

Αν πχ το Facebook επιτρέπει μόνο σε Κινεζικές αναρτήσεις να εμφανίζονται στα news feed των Κινέζων χρηστών, η Κινεζική κυβέρνηση δεν θα έχει πρόβλημα, γιατί θα μπορεί να συλλαμβάνει τους χρήστες που ασκούν κριτική στο καθεστώς.

Δεν κατηγορώ το Facebook γιατί ενδεχομένως να πρέπει να αυτολογοκριθεί αν θέλει να μην εξαφανιστεί η εταιρεία από τις σοσιαλιστικές και τις Ισλαμικές χώρες. Να θυμίσω ότι το αφήγημα των Ρώσων, των Λατίνων, των Κινέζων και των Ισλαμιστών για την Αραβική Άνοιξη είναι ότι είναι ένα δημιούργημα της CIA και του Facebook. Το ακούμε και στην Ελλάδα πάρα πολύ αυτό.

“Facebook Said to Create Censorship Tool to Get Back Into China”, Νοέμβριος 2016
http://www.nytimes.com/2016/11/22/technology/facebook-censorship-tool-china.html?emc=edit_ee_20161123&nl=todaysheadlines-europe&nlid=69366232

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου