Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

CIA – Τραμπ

Ο Στρατηγός Petraeus, πρώην επικεφαλής της CIA, είχε πει ότι ίσως οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεργαστούν στην Συρία με την Al-Qaeda για να χτυπήσουν τον ISIS.

Ο ISIS όπως έχω πει πολλές φορές είναι άνθρωποι του Σαντάμ Χουσέιν τους οποίους οργάνωσαν σε Ισλαμικό Κράτος ο Άσαντ και η Ρωσία.

Η Al-Qaeda είναι κυρίως Άραβες (Αιγύπτιοι, Σαουδάραβες, Σουδανοί, Αλγερινοί κλπ), αλλά και άλλοι Σουνίτες Μουσουλμάνοι, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από το Ιράν και την Χεζμπολάχ, και χρηματοδοτήθηκαν από Άραβες αντιπάλους των Βασιλιάδων της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας, και από αντιπάλους του σοσιαλιστή δικτάτορα της Αιγύτπου Χόσνι Μουμπάρακ.

Μιλάμε πάντα για πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Συρία, γιατί ο πόλεμος στην Συρία έφερε την Al-Qaeda και το Ιράν απέναντι.

Ο Στρατηγός Petraeus εννοούσε ότι έπρεπε να υποστηρίξουν οι Αμερικανοί τους Σουνίτες Ισλαμιστές που υποστηρίζονταν στην Συρία από τους Τούρκους και τους Άραβες του Κόλπου, χωρίς να δίνουν μεγάλη βάση στο παρελθόν τους, προκειμένου να χτυπήσουν τους Σουνίτες που υποστηρίζονταν στην Συρία από τον Άσαντ και την Ρωσία.

Το δεξί χέρι του Petraeus στον πόλεμο του Ιράκ, ο Peter Mansoor, ένας από τους πολλούς “never-Trump” ρεπουμπλικάνους, έχει πει ότι η εξωτερική πολιτική του Τραμπ θα είναι καταστροφική, και ότι ποτέ δεν θα δεχόταν να ενταχθεί στο επιτελείο του Τραμπ.

Το λέω με την έννοια ότι την προσέγγιση με την Ρωσία που θέλει να επιχειρήσει ο Τραμπ δεν την θεωρούν σωστή όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι. Εγώ νομίζω ότι μπορεί να έχει μαγικά αποτελέσματα αυτή η προσέγγιση. Δεν ξέρω αν και ο Petreaus έχει εκφράσει την ίδια άποψη.

Αυτοί που διαφωνούν το παρουσιάζουν ως μία ήττα των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα δεν είναι ήττα των ΗΠΑ, γιατί η Συρία και η Ουκρανία είναι χωράφια της Ρωσίας. Οι Αμερικανοί βρίσκονται στα χωράφια της Ρωσίας, άρα το να προσεγγίσουν τους Ρώσους στα χωράφια τους δεν είναι ήττα των Αμερικανών αλλά κάτι λογικό.

Βέβαια το άρθρο γράφει ότι δεν του έγινε καμία πρόταση του Mansoor και ότι μόνος του έκανε την δήλωση. Απλά έχει την σημασία της η δήλωση του γιατί σίγουρα εκφράζει την άποψη και άλλων στρατιωτικών. Ούτε φυσικά ο Petreaus είναι η CIA. Ένας πρώην διευθυντής είναι. Το λέω για να μην αρχίσουμε να λέμε “η CIA θέλει να σκοτώσει τον Τραμπ και τέτοια”.

Peter Mansoor, right-hand man to Gen. Petraeus, says he would never serve a Trump administration”, Νοέμβριος 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου