Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Αίγυπτος-Σαουδική Αραβία-Ρωσία-Τουρκία


Η Σαουδική Αραβία έχει δώσει στην Αίγυπτο τα τελευταία 2 χρόνια 25 δις δολάρια, ενώ από τις ΗΠΑ η Αίγυπτος λαμβάνει μόλις 1.3 δις δολάρια ετησίως σε στρατιωτική βοήθεια. Παρόλα αυτά η Αίγυπτος στην Συρία πήρε το μέρος της Ρωσίας.

Και παρόλα αυτά η Σαουδική Αραβία θα συνεχίσει να δίνει χρήματα στην Αίγυπτο, ίσως βέβαια αρκετά λιγότερα, γιατί απλά αν η Σαουδική Αραβία βρεθεί ανάμεσα σε ένα εχθρικό Ιράν και μία εχθρική Αίγυπτο θα έχει τεράστιο πρόβλημα, και οι Αιγύπτιοι το ξέρουν πολύ καλά αυτό, και οι Σαουδάραβες ξέρουν ότι οι Αιγύπτιοι δεν έχουν και μεγάλες διαφορές με τους Ιρανούς, αν φυσικά οι Ιρανοί σταματήσουν να στηρίζουν τους Ισλαμιστές που χτυπάνε την Αίγυπτο.

Και αν η Αίγυπτος σταματούσε να στηρίζει την Σαουδική Αραβία θα μπορούσε και το Ιράν να σταματήσει να χτυπάει την Αίγυπτο. Άρα η Σαουδική Αραβία πρέπει να πληρώνει.

Να μην ξεχνάμε επίσης ότι και η Σαουδική Αραβία τα βρήκε με τον εχθρό της Αιγύπτου την Τουρκία, αφού έδωσε κάμποσα φράγκα στον Ερντογάν.

We Don’t Owe Anyone’: Egypt Jousts With Its Chief Benefactor, Saudi Arabia”, Νοέμβριος 2016
http://www.nytimes.com/2016/11/02/world/middleeast/egypt-saudi-arabia.html?emc=edit_ae_20161101&nl=todaysheadlines-asia&nlid=69366232&

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου