Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Πως Πρέπει να Γίνεται η Εκλογή των Προέδρων των Πολιτικών Κομμάτων

Όπως θα διαβάσετε στο άρθρο του Protagon μαζικά συμμετείχαν στις εκλογές για τον αρχηγό του Γαλλικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος οι αριστεροί και εθνικοσοσιαλιστές ψηφοφόροι, προκειμένου να αποτρέψουν την εκλογή του Νικολά Σαρκοζί. Βλέπε Protagon “Φιγιόν / Γιατί οι Αριστεροί θα ξανατρέχουν στις δεξιές κάλπες”, Νοέμβριος 2016.Αυτό δεν το λέω επειδή το γράφει το τσοντοσάιτ του Ποταμιού το Protagon. Το έγραψαν οι Financial Times to France 24 κλπ. Έλεγα χτες γιατί είχαν οι αριστεροί και εθνικοσοσιαλιστές Γάλλοι τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την εκλογή του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Γαλλικού κόμματος. Βλέπε “Η Γεωπολιτική του Γαλλικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος”.

Τι συμπέρασμα βγάζουμε από τα όσα έγιναν στην Γαλλία για τον τρόπο που πρέπει να γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη πολιτικών αρχηγών? Προφανώς όχι αυτά που ενδεχομένως θα ήθελε να περάσει το τσοντοσάιτ Protagon του μπουρδολόγου θολοκουλτουριάρη Αντώνη Παπαγιαννίδη.Γιατί είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος ότι εφόσον δεν πρέπει να συμμετέχουν ψηφοφόροι άλλων κομμάτων στις εκλογές ανάδειξης αρχηγού κάποιου κόμματος, τότε η εκλογή θα πρέπει να γίνεται από μία κλειστή κομματική νομενκλατούρα. Αυτό που έλεγαν οι δημοσιογράφοι και οι Μειμαράκης πριν τις εκλογές για ανάδειξη προέδρου της ΝΔ.

Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να διασφαλίσεις ότι δεν θα συμμετέχουν ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, και αυτός ο τρόπος λέγεται συνδρομή. Βάζεις πχ μία ετήσια συνδρομή 20 ευρώ για τα μέλη. Και για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει ή να είναι τουλάχιστον 4 χρόνια μέλος, ή αν δεν είναι θα πρέπει να καταβάλει τις συνδρομές που αντιστοιχούν στα 4 τελευταία έτη. Αν πχ δεν έχει καταβάλει καμία συνδρομή θα πρέπει να καταβάλει 80 ευρώ. Αν έχει γίνει μέλος την τελευταία χρονιά θα πρέπει να καταβάλει 60 ευρώ κ.ο.κ.

Μπορείς το 80 να το κάνεις και 60. Να πεις δηλαδή ότι η ετήσια συνδρομή είναι 15 ευρώ, άρα οι συνδρομές της τετραετίας, που απαιτούνται για να ψηφίσει κάποιος ανέρχονται σε 60 ευρώ. Πόσοι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων θα δαπανήσουν 80 ή 60 ευρώ για να ψηφίσουν? Τόσο απλό είναι.

“Φιγιόν / Γιατί οι Αριστεροί θα ξανατρέχουν στις δεξιές κάλπες”, Νοέμβριος 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου