Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Βλάντιμιρ Πούτιν - Μαρίν Λε Πεν

Ο Πούτιν είπε ότι ο θατσερικός Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος θα διεκδικήσει με την Λε Πεν την προεδρία της Γαλλίας το 2017, είναι ένας καταπληκτικός επαγγελματίας. Έλεγα τις προάλλες ότι ο Φιγιόν σε αντίθεση με τον Ζιπέ είναι της άποψης ότι η Γαλλία πρέπει να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ρωσία και να αλλάξει στάση στην Συρία. Το φαβορί ήταν ο δεξιός πρώην αντι-Ισλαμιστής και νυν Ισλαμολάγνος Ζιπέ, αλλά μετά την εκλογή Τραμπ οι Γάλλοι Ρεπουμπλικάνοι έβγαλαν μπροστά τον φιλορώσο Φιγιόν.Έχει σημασία ότι ο Πούτιν εγκρίνει τον θατσερικό Φιγιόν, ενώ θα μπορούσε να υποστηρίξει μόνο την εθνικοσοσιαλίστρια Λε Πεν, στην οποία έχει η Ρωσία έχει δώσει και χρηματοδοτήσεις. Αν ο Φιγιόν εκλεγεί θα προσπαθήσει να φτιάξει την σοσιαλιστική Γαλλική οικονομία, ενώ η Λε Πεν θα ακολουθήσει κυρίως προγράμματα περικοπών και απειλές εναντίον της Γερμανίας, απαιτώντας περισσότερα χρήματα. Αυτό που λέμε η συμμαχία του Νότου.

Αν βγει όμως η Λε Πεν οι Γερμανοί θα βγάλουν μπροστά το φιλικό στον Πούτιν SPD, και η Ρωσία θα αναγκαστεί να κάνει τον διαιτητή ανάμεσα στις δύο χώρες. Επομένως όταν ο Πούτιν λέει καλά λόγια στον Φιγιόν, είναι σαν να λέει και στην Λε Πεν κάντε αυτά που πρέπει να κάνετε και μην έρθετε να ζητήσετε την βοήθεια μου εναντίον της Γερμανίας, γιατί η Γερμανία είναι ο καλύτερος μου πελάτης.

Αν στραβώσει το πράγμα με την ΕΕ, ο Πούτιν θα στηρίξει την Λε Πεν, και μία νίκη της Λε Πεν θα αυξήσει την πιθανότητα διάλυσης της ΕΕ και της Ευρωζώνης, γιατί η Λε Πεν θα ακολουθήσει μία πολύ σκληρή πολιτική εναντίον της Γερμανίας, εκβιάζοντας για όλο και περισσότερα χρήματα.

Από αυτή την άποψη είναι σοφή η άποψη του Τραμπ να αποσύρει την στήριξη στην Γαλλία και την Γερμανία, ώστε να πάνε και οι δύο χώρες στους Ρώσους για διαιτησία. Με αυτόν τον τρόπο οι Γερμανοί και οι Γάλλοι θα σταματήσουν να πιέζουν τους Ρώσους, και θα αναζητήσουν στην Ρωσία έναν σύμμαχο.

Σε αυτή την περίπτωση αντί οι Ρώσοι να προσπαθούν να διαλύσουν την ΕΕ θα προσπαθήσει να την σταθεροποιήσει, και σταθεροποίηση σημαίνει Φιγιόν, ενώ διάλυση σημαίνει Λε Πεν.

Ελπίζω να μην παρεξηγήσετε αυτά που λέω, και να σας δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι Ρώσοι θα αποφασίσουν ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος στην Γαλλία. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει η Γαλλική πολιτική νομενκλατούρα και κανείς άλλος. Αλλά αν οι Γάλλοι εθνικοσοσιαλιστές δεν έχουν την υποστήριξη των Ρώσων εναντίον της Γερμανίας, και αν οι Ισλαμολάγνοι δεξιοί όπως ο Ζιπέ, δεν έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ εναντίον της Γερμανίας, τότε αναγκαστικά θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με την Ρωσία, και να αποφύγουν μία κόντρα με την Γερμανία, η οποία Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Ρωσίας.

Με λίγα λόγια είναι αυτό που λέω ότι οι Ρώσοι μας βλέπουν σαν πελατάκια. Αν είμαστε καλά πελατάκια θα μας αγαπάνε και θα μας προστατεύουν. Αν είμαστε κακά πελατάκια και είμαστε Ισλαμολάγνοι και πελατάκια των Καταριανών κλπ, τότε και τα Ρωσάκια δεν θα μας αγαπάνε. Άρα ας είμαστε καλά πελατάκια, ας φέρουμε και αέριο μέσω Τουρκίας να είναι ευχαριστημένος και ο Σουλτάνος (Turk Stream), και όλα θα κυλήσουν πιο ήρεμα. Υπό αυτή την έννοια η εκλογή του Τραμπ μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την ΕΕ. Αρκεί και η ΕΕ να σταματήσει να είναι Ισλαμολάγνα.

Ο Τραμπ δεν προσπαθεί να διαλύσει την ΕΕ. Να την σταθεροποιήσει με έναν φτηνό τρόπο για τις ΗΠΑ προσπαθεί. Οι Ρώσοι μέχρι τώρα προσπαθούσαν να διαλύσουν την ΕΕ λόγων των πολιτικών των ΗΠΑ και κάποιων Ισλαμολάγνων Ευρωπαίων.

Η Βρετανική Daily Mail ανήκει στην οικογένεια των Harmsworth, μίας πολύ μεγάλης Βρετανικής οικογένειας στον χώρο των μίντια, και είναι παραδοσιακά καχύποπτη απέναντι στην Ρωσία. Όταν την δεκαετία του 30 οι Ρώσοι κομμουνιστές υποστήριζαν το Γερμανικό κομμουνιστικό κόμμα, οι εφημερίδες της οικογένειας υποστήριζαν τον Χίτλερ ως ανάχωμα στους Ρώσους. Αν και τελικά ο Χίτλερ τα βρήκε με τους Ρώσους το 1939 και στράφηκε κατά της Αγγλίας. Βλέπε WikipediaHarold Harmsworth, 1st Viscount Rothermere

Έχω πει για τις τεράστιες επενδύσεις του Κατάρ στην Αγγλία, και για τον πόλεμο του Κατάρ με την Ρωσία στην Αγγλία. Βλέπε “Ο Πόλεμος Ρωσίας-Κατάρ για την Αγορά της Αγγλίας”.

Ο Τραμπ πήρε της Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και της είπε “αν τυχόν περνάς από τις ΗΠΑ να με πάρεις τηλέφωνο να τα πούμε”. Και καλά μην περιμένεις στήριξη εναντίον της Ρωσίας. Έγινε χαμός στα ΜΜΕ για τον τρόπο που μίλησε ο Τραμπ στην Βρετανίδα πρωθυπουργό. Βλέπε Express “Let me know when you’re in town’ Donald Trump extends 'very warm' invite to Theresa May”, Νοέμβριος 2016.

Ο Τραμπ βέβαια είπε και στην Τερέζα Μέι ότι η Αγγλία είναι σπουδαίος σύμμαχος για τις ΗΠΑ. Αλλά εμμέσως της λέει να δεχτεί τον Nord Stream 2, στον οποίο οι Ρώσοι έχουν δώσει και ποσοστά στην αγγλο-ολλανδική Royal Dutch Shell. Και η Αμερικανική Exxon και η αγγλική δραστηριοποιούνται στην Ρωσία.

Δεν ξέρω αν θα καταφέρει ο Τραμπ να προωθήσει αυτό το σχέδιο, γιατί έχουν και οι Ισλαμιστές τεράστια επιρροή στην Ευρώπη, αλλά είναι ένα πολύ καλό σχέδιο. Και κυρίως είναι ένα σχέδιο που μπορεί να φέρει σταθερότητα και ειρήνη στην Ευρώπη.


Putin praises Francois Fillon as a 'great professional' as the anti-abortion, anti-gay rights and pro-Assad politician becomes favourite to win the French presidency”, Νοέμβριος 2016

“Harold Harmsworth, 1st Viscount Rothermere”
Harold Sidney Harmsworth, 1st Viscount Rothermere (26 April 1868 – 26 November 1940) was a leading British newspaper proprietor, owner of Associated Newspapers Ltd. He is known in particular, with his brother Alfred Harmsworth, the later Viscount Northcliffe, for the development of the Daily Mail and Daily Mirror. He was a pioneer of popular journalism.
During the 1930s, he was known to be a supporter of Nazi Germany, purportedly having become convinced that the National Socialist Party would help restore the German monarchy. He cultivated contacts to promote British support for Germany.

“Let me know when you’re in town’ Donald Trump extends 'very warm' invite to Theresa May”, Νοέμβριος 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου