Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Ντόναλντ Τραμπ ο Ήρωας των Ανθρακωρύχων

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο ήρωας των ανθρακωρύχων όπως θα διαβάσετε στους New York Times. Βλέπε “Alienated and Angry, Coal Miners See Donald Trump as Their Only Choice”, Αύγουστος 2016.


Ο Ντόναλντ είναι ο ήρωας των ανθρακωρύχων γιατί είναι ο μόνος που δεν είναι της πράσινης ενέργειας και του περιβάλλοντος. Ο αριστερός Εβραίος απατεώνας Bernie Sanders θέλει να απαγορεύσει την παραγωγή ενέργειας από σχιστόλιθο, θέλει να απαγορεύσει τον Καναδο-Αμερικανικό αγωγό Keystone Pipeline, θέλει να μειώσει την παραγωγή άνθρακα, και θέλει να επενδύσει δισεκατομμύρια σε πράσινη ενέργεια, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να δίνει το Αμερικανικό δημόσιο άφθονα δισεκατομμύρια για την επιδότηση ακριβής πράσινης ενέργειας.

Η Χίλαρι είναι του περιβάλλοντος αλλά λιγότερο από τον Σάντερς, και θα επιτρέψει και θα ενθαρρύνει την παραγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο (σχιστόλιθο), το οποίο φυσικό αέριο είναι φιλικότερο από τον άνθρακα και το πετρέλαιο για το περιβάλλον, αλλά θα μοιράσει και άφθονα δισεκατομμύρια για παραγωγή πράσινης ενέργειας. Θα απαγορεύσει τον Καναδο-Αμερικανιό αγωγό. Βλέπετε ότι τρέχει δίπλα της τις τελευταίες μέρες ο Σάντερς για να την στηρίξει. Με το αζημίωτο είναι η υποστήριξη. Κάτι ζητάει.

Ο Τραμπ λέει ναι σε όλα, και τον στηρίζει το λόμπι του άνθρακα, μεταξύ άλλων, και αυτό είναι σημαντικό γιατί οι ΗΠΑ είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο σε αποθέματα άνθρακα.

Χάρτης 1 Πλουσιότερες Χώρες στον Κόσμο σε Αποθέματα Άνθρακα
Χάρτης Αποθέματα Άνθρακα στις ΗΠΑ
Βλέπετε ότι και η Ελλάδα είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς άνθρακα στον κόσμο γιατί η ΔΕΗ βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα Ελληνικά αποθέματα άνθρακα (λιγνίτη). Το 50% περίπου των αναγκών μας το καλύπτουμε από άνθρακα και το υπόλοιπο 50% σχεδόν από πετρέλαιο.

Μεγαλύτεροι Παραγωγοί Άνθρακα στον Κόσμο

“Alienated and Angry, Coal Miners See Donald Trump as Their Only Choice”, Αύγουστος 2016
http://www.nytimes.com/2016/08/20/world/americas/alienated-and-angry-coal-miners-see-donald-trump-as-their-only-choice.html?_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου