Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Ομπάμα - Ελλάδα

Έχουν τρελαθεί τα Καταριανόπουλα και τα Ιρανόπουλα των Ελληνικών ΜΜΕ, επειδή λέει ο Τραμπ είπε καλά λόγια για τον Ερντογάν. Λες και μπορούσε να του πει “άντε και .....Ερντογάν”.

Στο παρακάτω λινκ του Λευκού Οίκου θα διαβάσετε τις δηλώσεις του αριστερού μαύρου Μουσουλμάνου Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα για τον Ερντογάν το 2012. Τον αποκαλούσε εξαιρετικό σύμμαχο και φίλο, και έλεγε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς. Ο Ομπάμα χαρακτήριζε τον Ερντογάν υπόδειγμα ηγέτη για τον Μουσουλμανικό κόσμο (role model).

Ήταν η εποχή πριν οι Ρώσοι και ο Άσαντ καταφέρουν να διχάσουν τους Τούρκους και τους Αμερικανούς στην Συρία με τους Κούρδους και τον ISIS, όταν ακόμη οι Τούρκοι, οι Καταριανοί και οι Ιρανοί έτρωγαν τον Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο με την Μουσουλμανική Αδεφλότητα και τις ευλογίες των Ομπάμα-Κλίντον. Ήταν επίσης η εποχή που ο Τσίπρας και ο Αλαβάνος έτρεχαν στους δρόμους και πανηγύριζαν για την “δημοκρατία”.

Ήταν επίσης η εποχή που ο Σαμαράς έκανε την συμμαχία με την Αίγυπτο.

Τότε δεν ακούγαμε από τους δημοσιογράφους ότι ο Ομπάμα μιλούσε με τον Ερντογάν κάθε μέρα στο τηλέφωνο και ότι τον χαρακτήριζε υποδειγματικό ηγέτη.

“Remarks by President Obama and Prime Minister Erdogan of Turkey after Bilateral Meeting”, Μάρτιος 2012
https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2012/03/25/remarks-president-obama-and-prime-minister-erdogan-turkey-after-bilatera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου