Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Ο Μύθος του Αντ-Συστημικού Ντόναλτν Τραμπ

Ακούω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αντι-συστημικός. Το να λέμε ότι ο Δόναλντ Τραμπ είναι αντι-συστημικός είναι τόσο γελοίο όσο το να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντι-συστημικός.Τον ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν όλες οι ΔΕΚΟ, τον στήριξαν όλα τα Ελληνικά πανεπιστήμια, τον στήριξαν όλοι οι καλλιτέχνες που περιμένουν με απλωμένο το χέρι έξω από την ΕΡΤ και το Υπουργείο Πολιτισμού, τον στήριξαν όλοι οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι προέρχονται από αριστερά κόμματα και δεν έκαναν στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις ερωτήσεις που όφειλαν να κάνουν, τον στήριξαν κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες προκειμένου να μην απελευθερώσει τις αγορές και βρεθούν τα προϊόντα τους να συναγωνίζονται με τα πολύ φτηνότερα προϊόντα ξένων εταιρειών πχ Γιαννακόπουλος. Βλέπε “Πως την Πάτησε ο Ανόητος Δημήτρης Γιαννακόπουλος”.

Αυτό είναι αντι-συστημικό? Θα τρελαθούμε τελείως? Αυτό είναι ο ορισμός του συστήματος. Στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και όλοι αυτοί στους οποίους υποσχέθηκε να τους χαρίσει τα δάνεια, να τους δώσει 13η σύνταξη και να τους μειώσει τους φόρους.

Από τα παραπάνω που είπα σας φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ αντι-συστημικός? Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κράτος, το οποίο μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ, και ενισχυμένο μάλιστα, γιατί έχει μαζί του και το εθνικοσοσιαλιστικό κρατικοδίαιτο κομμάτι, το οποίο βρισκόταν προηγουμένως στην ΝΔ πχ Καμμένος, Παυλόπουλος κλπ.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πανίσχυρες συντεχνίες του ιδιωτικού τομέα στο πλευρό του, πχ δικηγόροι και μηχανικοί. Βλέπετε οι δικηγόροι που ασχολούνται με τα εργασιακά, και όχι μόνο, τι αγώνα έχουν κάνει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπετε και τους μηχανικούς που ποντάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην ανοίξει το επάγγελμα τους, βλέπετε και πολλές άλλες συντεχνίες.

Υπάρχει κανείς που θα διαφωνήσει με αυτά που λέω παραπάνω? Όχι βέβαια. Και όμως λέμε τον ΣΥΡΙΖΑ αντι-συστημικό, ενώ έχει στηριχτεί από τον πυρήνα του Ελληνικού δημοσίου, και από τις πανίσχυρες συντεχνίες του ιδιωτικού τομέα, μαζεύοντας φυσικά και πολλούς σανοφάγους με άφθονες υποσχέσεις.

Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ. Τον Ντόναλντ Τραμπ στήριξαν οι καρβουνάκηδες των ΗΠΑ, ο αμερικανικός τομέας παραγωγής άνθρακα, ο οποίος απειλείται από τις πράσινες πολιτικές των Democrats.

Τον στήριξαν Δόναλντ στήριξαν επίσης οι πετρελαιάκηδες των ΗΠΑ, οι οποίοι επίσης απειλούνται από τις πράσινες πολιτικές των Democrats. Έλεγα για την Exxon τις προάλλες, η οποία στήριξε Τραμπ επειδή πλήττεται από τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αφού έχουν παγώσει οι επενδύσεις της στην Ρωσία. Βλέπε “Ο Ρόλος της Exxon στις Αμερικανικές εκλογές”.

Τον Ντόναλντ Τραμπ στήριξαν επίσης πάρα πολλές Αμερικανικές εταιρείες και Αμερικανοί εργαζόμενοι, επειδή θέλουν να αυξήσει τους δασμούς στα Κινεζικά προϊόντα.

Τον Τραμπ στήριξε μεγάλο μέρος των σωμάτων ασφαλείας, επειδή έχει αδειάσει από τις πολιτικές του Ομπάμα στο θέμα της αντιμετώπισης των Ισλαμιστών. Και επειδή έχει αδειάσει από τον τρόπο που ο Ομπάμα έχει αντιμετωπίσει την βία στις ΗΠΑ και τις προερχόμενες από την Κούβα επιθέσεις εναντίον Αμερικανών αστυνομικών (Black Lives Matter).

Σκεφτείτε τα σώματα ασφαλείας των ΗΠΑ, αλλά σκεφτείτε και τους Αμερικανούς που είναι περήφανοι που είναι Αμερικανοί, και βλέπουν τον Αμερικανό πρόεδρο, έναν αριστερό μαύρο Μουσουλμάνο, γιο ενός Σιίτη Μουσουλμάνου από την Κένυα, να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και να ζητάει συγνώμη για τις ΗΠΑ, και να λέει ότι ο ρατσισμός είναι στο DNA του Αμερικανικού λαού.

Την ίδια στιγμή βλέπουν τους Democrats να αλώνουν συστηματικά το εκλογικό σώμα ώστε να μειωθεί ο αριθμός των WASP (White Anglo Saxon Protestant) και να αυξηθεί ο αριθμός των Λατίνων και των Μουσουλμάνων, προκειμένου να αυξήσουν την εκλογική τους δύναμη. Οι Democrats σκόπευαν να πάρουν στις ΗΠΑ 65.000 Σύριους το 2016.

Τον Τραμπ στήριξε φυσικά και η πανίσχυρη Ρωσική προπαγάνδα. Είδατε τι πόλεμο έκαναν στην Κλίντον τα Wikileaks, ένα παρακλάδι ή ένας συνεργάτης των Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και των Ρώσων χάκερς. Η Ρωσική μηχανή προπαγάνδας είναι η ισχυρότερη μηχανή προπαγάνδας στον κόσμο, από την εποχή ακόμη της Σοβιετικής Ένωσης. Σκεφτείτε ότι αυτό που έκανε στην Ελλάδα το ΚΚΕ τόσο επιτυχημένα τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν έργο της KGB. Στο θέμα της προπαγάνδας το ΚΚΕ, όπως και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα, δεν ανακάλυπτε τον τροχό. Τα κόμματα αυτά δρούσαν υπό τις οδηγίες της KGB.

Για να γυρίσω όμως στο θέμα, δεν νομίζω ότι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως αντι-συστημικό το λόμπι του πετρελαίου, το λόμπι του άνθρακα, μεγάλο μέρος του στρατιωτικού κατεστημένου, τους WASP, την Ρωσική μηχανή προπαγάνδας, τις Αμερικανικές εταιρείες που πλήττονται από την Κίνα κλπ.

Ισχύει βέβαια ότι τον λαϊκιστή Δόναλντ πολέμησε λυσσαλέα το λόμπι της πράσινης ενέργειας. Τον λαϊκιστή Δόναλντ πολέμησε λυσσαλέα και η Αμερικανική ακαδημία και το Χόλιγουντ, τα δύο πιο σάπια κομμάτια της Αμερικανικής κοινωνίας. Τον Δόναλντ πολέμησαν λυσσαλέα και τα κεντροαριστεροκρατούμενα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ. Τον Δόναλντ πολέμησε λυσσαλέα το Αραβικό λόμπι των ΗΠΑ.


Υπάρχουν και πολλοί λοιπόν που πολέμησαν τον λαικιστή Δόναλντ. Αλλά πωτς γκένεν να λέμε ότι ο λαικιστής Δόναλντ είναι αντι-συστημικός? Το να λέμε ότι ο λαικιστής Δόναλντ είναι αντι-συστημικός είναι σαν να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντι-συστημικός. Προφανώς ο λαϊκιστής Δόναλντ είναι μία πιο υγιής δύναμη από τον λαικιστή ΣΥΡΙΖΑ, το πόσο πιο υγιής μένει να το δούμε, αλλά και οι δύο εκπροσωπούν πολύ σκληρά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου