Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Ο Δισεκατομμυριούχος Οικολόγος Tom SteyerΟ Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και οικολόγος Tom Steyer έβγαλε την περιουσία του μεταξύ άλλων από επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας. Μέχρι εδώ όλα μια χαρά. Αλλά πλέον δεν ασχολείται με πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ.

Εικόνα
Όπως θα διαβάσετε στο Reuters είναι από τους ανθρώπους που πρωτοστατούν στην εξάπλωση της καθαρής αλλά ακριβής “πράσινης” ενέργειας, και για υποψήφιο των Democrats στήριξε τον αριστερό Εβραίο απατεώνα Bernie Sanders. Βλέπε Reuters “Billionaire green activist Steyer not ready to back Clinton, open to Sanders”, Ιανουάριος 2016

Ο Tom Steyer είναι ένας από τους πολλούς Αμερικανούς που πολεμάνε με πάθος τον Καναδο-Αμερικανικό αγωγό φυσικού αερίου Keystone Pipeline, ο οποίος θα κατεβάσει στις ΗΠΑ άφθονο φυσικό αέριο από τα τεράστια σχιστολιθικά αποθέματα του Καναδά στην Αλμπέρτα. Ο αγωγός θα καταλήγει στον Κόλπο του Μεξικού, και θα είναι τεράστιο πλήγμα για το Μεξικό, για την Βενεζουέλα και για την Βολιβία.

ΧάρτηςΑλλά και για την Αργεντινή το πλήγμα θα είναι τεράστιο, γιατί η Αργεντινή είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο σε σχιστολιθικά αποθέματα. Και φυσικά θα είναι πρόβλημα και για τους Ισλαμιστές και για τους Ρώσους, αφού θα απεγκλωβίσει τα τεράστια Καναδικά αποθέματα της Αλμπέρτα και θα ρίξει τις τιμές. Για γεωγραφικούς λόγους είναι πολύ δύσκολο τα αποθέματα της Αλμπέρτα να φτάσουν στον υπόλοιπο κόσμο από διαφορετικό δρόμο.

Αλλού παγώνουν τα νερά, αλλού υπάρχουν γκρεμοί, αλλού υπάρχουν βουνά, δεν ξέρω ακριβώς γιατί, αλλά οι Καναδοί χρειάζονται αυτή την διαδρομή μέσω ΗΠΑ. Προφανώς παίζει ρόλο και το ότι οι ΗΠΑ θα απορροφούν μεγάλο μέρος του φυσικού αερίου ώστε να είναι βιώσιμο το έργο. Φαντάζομαι ότι παίζει επίσης ρόλο ότι ο Κόλπος του Μεξικού είναι ένας τεράστιος ενεργειακός κόμβος.

Υπήρχε πόλεμος ανάμεσα στην προηγούμενη κυβέρνηση του Καναδά (κεντροδεξιά) με τις ΗΠΑ για το θέμα του Keystone Pipeline. Αλλά μετά την εκλογή του, ο κεντροαριστερός Τζάστιν Τριντό δήλωσε ότι δεν έχει σημασία για τις σχέσεις ΗΠΑ-Καναδά το αν θα γίνει ή όχι ο αγωγός. Είναι και αυτός της οικολογίας, των ανοιχτών συνόρων και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων.

Τέλος πάντων, καταλαβαίνετε ότι ο δισεκατομμυριούχος Tom Stayer, και ο κάθε Tom Stayer, έχει τα ίδια συμφέροντα με τους Ιρανούς, τους Άραβες, τους Αργεντίνους, τους Μεξικανούς, τους κομμουνιστές δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής, τους Ρώσους και πάει λέγοντας, και είναι εύκολο γιατί αρχίζουν να εμφανίζονται πλέον και στις ΗΠΑ λαμόγια του στυλ Bernie Sanders, που είναι ας πούμε ο Αμερικανός Τσίπρας.

Να πω ότι στην Ελλάδα την πράσινη ενέργεια έχουν υποστηρίξει πολύ ο Γιωργάκης Παπανδρέου και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελείως κάρβουνο (ΔΕΗ) και φυσικό αέριο (ΔΕΣΦΑ). Στην Ελλάδα το 50% περίπου των ενεργειακών μας αναγκών το καλύπτουμε από άνθρακα (λιγνίτη), και ένα τεράστιο μέρος από το υπόλοιπο 50% το καλύπτουμε από παραγωγή ηλεκτρική ενέργειας από άνθρακα.

Αν και στην Ελλάδα η πράσινη ενέργεια δεν είναι θέμα. Βλέπετε και τον Θεοδωράκη που είναι στο 3%. Δεν μας παίρνει. Είμαστε ταπί για να έχουμε πράσινη ενέργεια. Κάρβουνο έχουμε και κάρβουνο θα καίμε, και πετρέλαιο που θα αγοράζουμε από τους Άραβες, τους Ρώσους και τους Ιρανούς.

Κάρβουνο έχουμε κάρβουνο να καίμε καίμε. Δεν λέω όχι. Να καίμε κάρβουνο κυριολεκτικά αλλά όχι άλλο κάρβουνο μεταφορικά. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!

Εικόνα : Κούρκουλος-Κάρβουνο
Άρθρα

“Billionaire green activist Steyer not ready to back Clinton, open to Sanders”, Ιανουάριος 2016
1η, 2η, 3η Παράγραφος

Billionaire environmental activist Tom Steyer said he is not ready to endorse Hillary Clinton, and he would be open to supporting her main rival, Bernie Sanders, if he becomes the Democratic nominee for president.

One of the biggest Democratic donors, Steyer could help Clinton boost her standing among environmentalist activists who are a key constituency within the Democratic Party. Clinton is locked in tight races with Sanders in Iowa and New Hampshire, which both have early nominating contests.

"Our real goal has been not to support any one candidate, but to emphasize and highlight the issue (of climate change) so that the candidates can lay out their solutions and so the American people can have a chance to make a decision," Steyer said in a telephone interview on Tuesday.

“Tom Steyer : Keystone Pipeline”
Keystone Pipeline
After holding several conversations in the summer of 2012 with environmental writer Bill McKibben, Steyer decided to focus much of his attention on the Keystone Pipeline. That October, Steyer officially left Farallon. He was criticized by some Republicans for attacking the pipeline even though he himself held some investments in the fossil-fuel industry, including stock in Kinder Morgan, which had its own pipeline connecting the Canadian tar sands to a port on the Pacific, which could be seen as a rival to the Keystone pipeline. Steyer promised to fully unload his holdings there within a year.[44] In September 2013, Steyer appeared in a series of commercials in opposition to the proposed pipeline.[44]
In a November 2015 interview, Steyer described the Obama administration's decision to reject the Keystone pipeline as “fantastic.”[74]“Liberal Billionaire Promises Cash, Hillary Comes Out for Green Energy”, Ιούλιος 2015
http://www.frontpagemag.com/point/259594/liberal-billionaire-promises-cash-hillary-comes-daniel-greenfieldΜε εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν θα καλύπτουν τα ΕΛΠΕ το 25% των αναγκών τους
http://www.kathimerini.gr/846756/article/oikonomia/epixeirhseis/me-eisagwges-petrelaioy-apo-to-iran-8a-kalyptoyn-ta-elpe-to-25-twn-anagkwn-toysΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου