Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Η Παράνοια του Βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη

Πάρα πολύ ωραίο άρθρο για το Νόμπελ Ειρήνης γραμμένο το 2012.

“Το Νόμπελ Ειρήνης πήγαινε παραδοσιακά σε ηγέτης ή διπλωμάτες που συνέβαλλαν στο να τελειώσει κάποιος πόλεμος. Τις τελευταίες δεκαετίες είναι λες και το Νόμπελ Ειρήνης το διαχειρίζονται οι άνθρωποι που βγάζουν τον Man of the Year του Time Magazine (πολύ μεγάλο κεντροαριστερό περιοδικό).

Μετά το 2001 και την εκλογή του Τζορτζ Μπους το μόνο που χρειαζόταν να κάνεις για να κερδίσεις το Νόμπελ Ειρήνης ήταν να είσαι φανατικός πολέμιος του Τζορτζ Μπους. Το 2002 το Νόμπελ Ειρήνης κέρδισε ο Jimmy Carter, το 2007 ο Al Gore, και το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα”.

Να πω εγώ ότι ο Jimmy Carter είναι πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ (1977-1981), ο οποίος έβγαινε στα κανάλια μετά την νίκη του Τζορτζ Μπους επί του Al Gore το 2001 λέγοντας ότι ο Τζορτζ Μπους νίκησε με απάτη.

Ο Al Gore είναι ο ιεροκήρυκας της προστασίας του περιβάλλοντος.

Και φυσικά ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος Μουσουλμανικής καταγωγής, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο ρατσισμός βρίσκεται στο DNA του Αμερικανικού λαού, και όλα τα άλλα όμορφα που λέει.

Το Νόμπελ Ειρήνης του 2016 πήγε στον Πρόεδρο της φιλο-Αμερικανικής κυβέρνησης της Κολομβίας, λόγω της συμφωνίας που έκανε με τους κομμουνιστές ναρκοτρομοκράτες της FARC, οι οποίοι ελέγχουν πάνω από το 50% του εμπορίου κόκας της Κολομβίας, και υποστηρίζονται από την Κούβα, την Βενεζουέλα, την Βολιβία, την Νικαράγουα και την Χεζμπολάχ. Την συμφωνία την καταψήφισαν οι Κολομβιανοί. Δεν έχω υπόψη μου αν θα προχωρήσει παρόλα αυτά. Ο εμφύλιος κρατάει περίπου 50 χρόνια.

“The Growing Insanity of the Nobel Peace Prize”

Nobel Peace Prize Awarded to Colombian President Juan Manuel Santos for Efforts to End Civil War
http://www.wsj.com/articles/turkey-and-iran-draw-closer-despite-syrian-war-1475750313?mod=europe&mod=djemITPE_h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου