Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Η Προσωπική μου Άποψη για τις Σχέσεις Ελλάδας-ΙράνΥποτίθεται ότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν πρέπει να παραλείπεται τίποτα, γιατί τίποτα πλέον δεν είναι ευκόλως εννοούμενο. Γι’αυτό θα εξηγήσω ένα από αυτά που υποτίθεται ότι πρέπει παραλείπονται.

Κράζω συνέχεια τους Ιρανούς και τους Άραβες, και μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει εχθρικές σχέσεις με το Κατάρ, το Ιράν και όλους αυτούς του αρχιτρομοκράτες που πολεμάνε το Ισραήλ. Το αντίθετο πιστεύω. Η Ελλάδα αγοράζει αέριο και πετρέλαιο από τους Ρώσους, τους Ιρανούς και τους Άραβες, και πρέπει να έχει μαζί τους όσο καλύτερες σχέσεις γίνεται. Και εφόσον δεν υπάρχει σοβαρός ιδιώτης επενδυτής που να είναι διατεθειμένος να έρθει σε μία χώρα όπου υπάρχει η δικαιοσύνης της Ζωίτσας και του Προκόπη, από αυτούς τους τρομοκράτες θα πρέπει να περιμένουμε και επενδύσεις. Γιατί μόνο τέτοιοι επενδυτές μπορούν να συνεννοηθούν με την πολιτική μας νομενκλατούρα.

Θέλω να πω ότι είναι άλλο να μην γουστάρω το Ιράν και τους Άραβες, και να υποστηρίζω τους Ισραηλινούς, κάτι απόλυτα φυσιολογικό αφού είμαι μισός Εβραίος, και είναι άλλο πράγμα το τι πιστεύω για την Ελληνική εξωτερική πολιτική. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και όσοι έχουν μία στοιχειώδη νοημοσύνη ελπίζω να το καταλαβαίνουν.

Ενδεχομένως η Ελλάδα να έχει και περισσότερα συμφέροντα από τους Άραβες και τους Ιρανούς παρά από το Ισράηλ. Το πιθανότερο είναι αυτό. Μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον αυτό ήταν σίγουρο, γιατί υπήρχε η συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ, και δεν υπήρχε η συμμαχία Κύπρου-Ισραήλ, ούτε η ενεργειακή συνεργασία Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, ούτε η συμμαχία Ισραήλ-Ρωσίας εναντίον της Τουρκίας.

 Δεν υπήρχε όμως λόγος να φτιάξει ο Ανδρέας Παπανδρέου όλον αυτόν τον αριστερό μηχανισμό που διέδιδε τις θεωρίες συνωμοσίες εναντίον των Εβραίων. Θεωρίες συνωμοσίας που ξεκινούσαν από τους Άραβες, τους Ιρανούς, και κυρίως από τους Σοβιετικούς, που ήταν πάντα οι πατέρες των θεωριών συνωμοσίας. Οι Σοβιετικοί δεν διέδιδαν τις θεωρίες συνωμοσίας επειδή τους ενδιέφερε το Ισραήλ. Το έκαναν για να δαιμονοποιήσουν τις ΗΠΑ.

Δεν πρέπει να νομίζετε ότι σας ωφελούν οι θεωρίες συνωμοσίας. Δεν σας συμφέρει να είστε κουτοί. Σας συμφέρει να παίρνετε το πετρέλαιο του Ιράν, των Αράβων, της Ρωσίας, αλλά δεν σας συμφέρει να είστε κουτοί. Ούτε οι Άραβες, ούτε οι Ιρανοί, ούτε οι Ρώσοι απαιτούν να είμαστε κουτοί για να μας πουλήσουν πετρέλαιο. Το να φορτώνει η πολιτική μας νομενκλατούρα τους Συνταγματάρχες, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα στους Εβραίους, είναι κάτι που συμφέρει την πολιτική μας νομενκλατούρα και όχι εμάς.

Σας συμφέρει να φέρνουν οι Κομμουνιστές και οι Ισλαμιστές τους Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, και να σας λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή ότι τους φέρνουν οι Εβραίοι, επειδή μέσα σε όλο αυτό το τσούρμο υπάρχει και ο αριστερός Εβραίος απατεώνας Τζορτζ Σόρος? Ο οποίος δίνει περίπου 100 εκ δολάρια τον χρόνο σε ΜΚΟ, και τώρα είπε ότι θα προσπαθήσει να τα κάνει 500. Ψίχουλα στα ποσά του μεταναστευτικού, αφού τα κράτη δίνουν δισεκατομμύρια. Και όχι με κακή πρόθεση. Πολλά από αυτά για να ανακουφίσουν τους μετανάστες.

Άλλωστε σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής η Ελλάδα πλέον έχει πολύ καλές σχέσεις με το Ισραήλ. Δεν θα είχα κανέναν λόγο να φωνάζω αν ήταν αυτό που με ενδιέφερε. Ακόμη και ο Τσίπρας υπέγραψε με τον Νετανιάχου και τον Αναστασιάδη το καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, και δεν χάλασε την συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ που παρέλαβε από τους Παπανδρέου και Σαμαρά.

Ο λόγος που κράζω είναι ότι δεν θέλω να φορτώνουν όλη την σαπίλα της πολιτικής μας νομενκλατούρας στους Εβραίους. Ειδικά τον σάπιο Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο οι Άραβες έχουν θεό, και ήταν αυτός που αναγνώρισε τον Αραφάτ όταν όλη η ΕΕ τον θεωρούσε τρομοκράτη, δεν μπορώ να ακούω να τον φορτώνουν στους Εβραίους. Όταν ήταν αυτός που έστησε όλο αυτό τον μηχανισμό προπαγάνδας εναντίον των Εβραίων.

Τουλάχιστον ο Γιωργάκης Παπανδρέουπου, που και αυτόν τον φορτώνουν στους Εβραίους, ήταν αυτός που ξεκίνησε την συμμαχία με το Ισραήλ όταν οι Ισραηλινοί και οι Τούρκοι σκοτώθηκαν μεταξύ τους. Και λες άντε ρε παιδί μου χαλάλι, ας τον φορτώσουνε τον σάπιο στους Εβραίους. Αλλά προς Θεού ρε παιδιά όχι τον ολετήρα τον πατέρα του.

Και τον λέω ολετήρα όχι λόγω της στενής του συμμαχίας με τους Άραβες, γιατί όντως υπήρχαν λόγοι να είναι η Ελλάδα σύμμαχος των Αράβων. Το λέω γι’αυτά που έκανε στην Ελλάδα. Αλλά και για την προπαγάνδα και το παρακράτος που έστησε μαζί με τους κομμουνιστές που μάζεψε στο ΠΑΣΟΚ.

Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να λες “θα τα έχουμε καλά με τους Ιρανούς επειδή πχ αγοράζουμε πετρέλαιο”, και άλλο να λες “οι Εβραίοι έβαλαν τους Συνταγματάρχες, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα για να μας καταστρέψουν, επειδή είμαστε ο μόνος λαός που μπορεί να νικήσει την παγκόσμια Εβραϊκή συνωμοσία”.

Για κάποιον μαγικό λόγο δεν έχω ακούσει ποτέ να λένε ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν όργανο των Εβραίων. Δεν ξέρω γιατί την έχει γλιτώσει έτσι ο Καραμανλής.

Ακόμη και το Μουσουλμανικό τέμενος, παρόλο που διαφωνώ με την λειτουργία του, θεωρώ σωστό ότι θα είναι Σιιτικό, ώστε να έχει επιρροή το Ιράν και όχι η Τουρκία. Το Ιράν είναι μεγαλύτερος εχθρός του Ισραήλ από την Τουρκία. Αλλά η Τουρκία είναι μεγαλύτερος εχθρός από το Ιράν για την Ελλάδα. Για την ακρίβεια το Ιράν δεν είναι καθόλου εχθρός της Ελλάδας, και μπορούμε και να το χρησιμοποιήσουμε σε περιόδους που υπάρχει κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Ιράν.

Ελπίζω να είναι σαφές ότι είναι άλλο πράγμα να κράζω τους Ιρανούς και τους Άραβες, και άλλο τι πιστεύω για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Άντε τώρα αυτό να το εξηγήσεις στον σανοφάγο. Άντε εξήγησε του το.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου