Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Οι Μαύροι Πάνθηρες

Έχω αναφερθεί πολλές φορές στους Black Lives Matter, μία μαύρη κομμουνιστική οργάνωση των ΗΠΑ, η οποία υποστηρίζεται από τους Κομμουνιστές δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής και από τους Ισλαμιστές των Μουσουλμανικών χωρών που έχουν εχθρικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.Οι Μαύροι Πάνθηρες, οι πρόγονοι τους, ήταν επίσης μία μαύρη κομμουνιστική οργάνωση, η οποία έφτασε στο απόγειο της το 1970, και υποστηρίζονταν και αυτή, μεταξύ άλλων, από τον Φιντέλ Κάστρο και την Κούβα. Προφανώς λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας των δύο χωρών ο Κάστρο είναι πάντα η αιχμή του δόρατος εναντίον των ΗΠΑ.Οι Μαύροι Πάνθηρες, όπως και η Black Lives Matter, είχαν σημαντικό ρόλο στην διακίνηση της κόκας της Κολομβίας στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Ήταν ας πούμε συνεργάτες των πανίσχυρων καρτέλ της Κολομβίας και του Μεξικού.

Ένα από τα βασικά τους αιτήματα ήταν να σταματήσει ο πόλεμος στο Βιετνάμ, όπου οι Αμερικανοί υποστήριζαν τους εθνικοσοσιαλιστές Βιετναμέζους και οι Κινέζοι με τους Σοβιετικούς υποστήριζαν τους Κομμουνιστές Βιετναμέζους.

Η επιθετικότητα και οι δολοφονίες λευκών αστυνομικών ήταν στο επίκεντρο της δράσης τους, όπως συμβαίνει σήμερα με την Black Lives Matter. Ο Ο Φιντέλ Κάστρο έδινε άσυλο σε μέλη της οργάνωσης που κυνηγούσαν οι Αμερικανικές αρχές. Γενικά ο Φιντέλ Κάστρο είναι μεγάλος υποστηρικτής των δικαιωμάτων των μαύρων Αμερικανών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους Μαύρους Πάνθηρες και τους Black Lives Matter. Μάλλον rebranding είναι το καινούργιο όνομα.African-Americans

Στην παρακάτω δημογραφικό χάρτη των ΗΠΑ βλέπετε με μωβ τις περιοχές όπου υπάρχουν πολλοί Αφροαμερικάνοι (African-Americans). Είναι οι περιοχές στον νότο, οι περιοχές που χρειάζονταν εργατικά χέρια για τις βαμβακοκαλλιέργειες, και οι αφροαμερικάνοι εργάζονταν ως σκάλβοι.

  
Βρίσκονται πολύ κοντά στην Κούβα, και γι’αυτό τους ξεσηκώνουν οι κομμουνιστές δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής, είτε ως Μαύρους Πάνθηρες, είτε ως Black Lives Matter, είτε ως Black Liberation Army. Ο Φιντέλ Κάστρο τους έχει παραδοσιακά υπό την προστασία του, με την έννοια ότι κατηγορεί τους Αμερικανούς αστυνομικούς ότι φέρονται άσχημα στους μαύρους Αμερικανούς, με την έννοια ότι ζητάει να πληρώσουν αποζημιώσεις οι ΗΠΑ για τα χρόνια της σκλαβιάς κτλ.

Οι ΗΠΑ έχουν στον Κόλπο του Μεξικού πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου, και από αυτήν την περιοχή θα περάσει ο Κανδο-Αμερικανικός αγωγός αερίου Keystone Pipeline, ο οποίος θα ξεμπλοκάρει τα τεράστια κοιτάσματα σχιστόλιθου του Καναδά.


“Demography of the United States


African Americans


“Why black Americans love Fidel Castro”

“Castro government: We will never return fugitive cop killer to U.S.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου