Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Η Ενεργειακή Πολιτικής της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ ΤραμπΩραίο άρθρο για την ενεργειακή πολιτική της Κλίντον και του Τραμπ από το Business Insider.

ΕικόναΗ Χίλαρι Κλίντον είναι κατά του Καναδο-Αμερικανικού αγωγού Keystone Pipeline, ο οποίος θα βγάλει στον Κόλπο του Μεξικού τα μπλοκαρισμένα και τεράστια σχιστολιθικά αποθέματα φυσικού αερίου που βρίσκονται στην Αλμπέρτα του Καναδά. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι υπέρ του αγωγού Keystone Pipeline.

Χάρτης Keystone PipelineΟ Ντόναλντ Τραμπ είναι υπέρ του να διευκολυνθούν οι Αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα, ώστε να υπάρχουν χαμηλότερες τιμές ενέργειας και να προσληφθούν σε αυτούς τους τομείς νέοι εργαζόμενοι. Η Χίλαρι Κλίντον φιλοδοξεί στο τέλος της τετραετίας, αν εκλεγεί φυσικά, η μισή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές (πράσινη ενέργεια).

Αν εκλεγεί η Χίλαρι Κλίντον το Αμερικανικό δημόσιο θα επενδύσει 30 δις δολάρια σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις περιοχές των ΗΠΑ που τώρα βασίζονται στην παραγωγή άνθρακα.

Και η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι υπέρ της παραγωγής πετρελαίου και αερίου στις ΗΠΑ από σχιστόλιθο, αλλά η Κλίντον είπε είπε ότι αν εκλεγεί θα επιβληθεί στις εταιρείες που παράγουν με fracking ένα πιο αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, που ουσιαστικά σημαίνει υψηλότερο κόστος παραγωγής και υψηλότερες τιμές πώλησης και άρα μικρότερη ανταγωνιστικότητα για τους Αμερικανούς frackers.

Εικόνα
 


“Here's where Hillary Clinton and Donald Trump stand on energy issues”, Σεπτέμβριος 2016

“Here's where Hillary Clinton stands on energy issues”, Οκτώβριος 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου