Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Κατάρ-Τραμπ

Το Al-Jazeera θάβει αγρίως τον Τραμπ. Ο Τραμπ είναι οι ΗΠΑ λέει το άρθρο. Οι ΗΠΑ, γράφει, κινδυνεύουν να πάθουν με τον Τραμπ αυτό που έχουν κάνει στον υπόλοιπο κόσμο. Ο Τραμπ, γράφει το άρθρο, είναι σαν τους τρελούς δικτάτορες που στήνουν στον κόσμο οι Αμερικανοί, και τους οποίους δικτάτορες οι Αμερικανοί στην συνέχεια βάζουν να σκοτώνουν τους ίδιους τους τους λαούς.

Πολύ σκληρό το ακροαριστερό κανάλι του Εμίρη του Κατάρ  με τις ΗΠΑ και τον Τραμπ. Σε αντίθεση με την Τουρκία που τα έχει βρει με την Ρωσία και θέλει Τραμπ για να μην ενοχλούνται οι ΗΠΑ με την χούντα που έχει στήσει ο Ερντογάν στην Τουρκία.

Το Κατάρ θέλει Κλίντον μήπως και σπρώξει τον αγωγό Κατάρ-Τουρκίας, και μήπως γενικότερα οι ΗΠΑ βοηθήσουν τους Τούρκους και τους Άραβες περισσότερο στην Συρία. Το βλέπουν από διαφορετική οπτική γωνία το θέμα προς το παρόν τα δύο κολλητάρια.

Για να δούμε αν η Κλίντον ντου στην Ρωσία στην Συρία πως θα το δει ο Ερντογάν. Και για να δούμε και αν οι Αμερικανοί θέλουν πλέον για σύμμαχο αυτή την Τουρκία, ή αν είναι αποφασισμένοι να στραφούν προς τους Κούρδους.

“Donald Trump is America”, Οκτώβριος 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου