Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Η Σχέση του Τζοστζ Σόρος με την Πράσινη Ενέργεια και την Black Lives MatterΈλεγα σε έναν φίλο ότι ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των κομμουνιστικών και ναζιστικών θεωριών συνωμοσίας, είναι ένας αριστερός Εβραίος απατεώνας, εννοώντας προφανώς ότι είναι απατεώνας επειδή είναι αριστερός και όχι επειδή είναι Εβραίος. Και με κορόιδευε επειδή αποκαλώ τον Τζορτζ Σόρος “αριστερό”.Αριστερός σημαίνει να είσαι υπέρ των ανοιχτών συνόρων, σημαίνει να είσαι κατά της θρησκείας, σημαίνει να είσαι υπέρ της πράσινης ενέργειας, σημαίνει να είσαι υπέρ του να ρυθμίζει το κράτος την οικονομία, που σημαίνει μεταξύ άλλων να δίνει το κράτος μεγάλες επιδοτήσεις στον τομέα της πράσινης ενέργειας, και όχι μόνο στον τομέα αυτό φυσικά. Δεν είναι όλοι οι αριστεροί υπέρ της κομμουνιστικής ή της Ισλαμιής δικτατορίας τύπου Σοβιετικής Ένωσης, Κούβας, Κίνας, Βιετνάμ, Βόρειας Κορέας.

Απλά επειδή στην αριστερή ρητορική κυριαρχεί η παροχολογία και όχι αυτά που αναφέρω παραπάνω, οι ψηφοφόροι αντιλαμβάνονται τους αριστερούς πολιτικούς ως φιλάνθρωπους.

Τα ανοιχτά σύνορα μπορεί να τα θέλεις για διάφορούς λόγους. Πχ για να αυξήσεις την εκλογική σου πελατεία, πχ βλέπε ΣΥΡΙΖΑ-μεταναστευτικό, ή για κάποιους άλλους λόγους, πχ για να εκβιάσεις την ΕΕ για περισσότερα χρήματα πχ βλέπε Τσίπρα-Ερντογάν. Λέω παραδείγματα που συναντάμε στην Ελλάδα.

Μπορεί να το θέλεις και για πολλούς άλλους λόγους ανάλογα με την περίπτωση. Μπορεί πχ να είσαι Αμερικανός επιχειρηματίας και να θέλεις ανοιχτά σύνορα με το Μεξικό, επειδή οι εταιρείες σου βρίσκονται στο Μεξικό όπου υπάρχουν φτηνά εργατικά χέρια, και τα συμφέροντα σου ταυτίζονται περισσότερο με τα συμφέροντα της κυβέρνησης του Μεξικού και πολύ λιγότερο με τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Τις επιδοτήσεις προφανώς τις θέλεις για να είσαι κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας. Για παράδειγμα τα δισεκατομμύρια των επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια δεν περπατάνε χωρίς κρατική ενίσχυση, γιατί η πράσινη ενέργεια είναι πολύ ακριβότερη από τον άνθρακα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Επομένως αν ο Τζορτζ Σόρος, και ο κάθε Σόρος, κάνει μία επένδυση σε “πράσινες” τεχνολογίες, δεν θα μπορεί να πουλήσει την ενέργεια που θα παραχθεί αν δεν επιδοτηθεί από το κράτος, γιατί η ενέργεια του θα είναι ακριβότερη από τις συμβατικές μορφές ενέργειας. Η πράσινη ενέργεια είναι πολύ καλή, αλλά αν δεν γίνεται με μέτρο οδηγεί σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες όπως βλέπουμε να γίνεται σιγά σιγά και στις ΗΠΑ.

Έχω αναφερθεί πολλές φορές τον ιεροκήρυκα της “πράσινης” ενέργειας, τον Al Gore, τον αντιπρόεδρο του Bill Clinton την περίοδο 1993-2001. Όπως θα διαβάσετε στο άρθρο της Guardian, ο Τζορτζ Σόρος το 2009 δήλωσε ότι πείστηκε από τον Al Gore, όταν ο Al Gore ήταν πλέον απλός πολίτης, και αποφάσισε να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πράσινες τεχνολογίες. Βλέπε Guardian  Βλέπε “Climate philanthropist George Soros invests millions in coal”, Αύγουστος 2015.

Ο George Soros μάλιστα δήλωσε ότι η ενέργεια από άνθρακα (coal) είναι μία θανατηφόρα σφαίρα λόγω της μόλυνσης που προκαλεί στο περιβάλλον. Αυτό φαντάζομαι κάνει τον Τζορτζ Σόρος εχθρό της ΔΕΗ που βασίζεται στον άνθρακα, αφού άνθρακα έχουμε στην Ελλάδα. Το άρθρο όμως γράφει ότι όταν το 2015 ο Τζορτζ Σόρος βρήκε μία καλή ευκαιριούλα επένδυσε και μερικά εκατομμυριάκια και σε μία εταιρεία που παράγει άνθρακα. Κάτι ψιλά βέβαια σε σχέση με το 1 δις δολάρια.

Για το ότι ο Al Gore έπεισε τον Σόρος να επενδύσει 1 δις δολάρια σε πράσινες τεχνολογίες βλέπε επίσης Guardian  George Soros pledges $1bn to search for clean energy”, Οκτώβριος 2009.

Στο άρθρο της Huffington Post θα διαβάσετε ότι ανάμεσα στους πρωτοπόρους της στροφής προς την πράσινη ενέργεια είναι και ο Bill Gates της Microsoft και ο Mark Zuckerburg του Facebook. Ο Bill Gates έχει και αυτός επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πράσινες τεχνολογίες. Βλέπε Huffington Post “Bill Gates, Mark Zuckerberg, George Soros Lead Launch Of Clean Energy Fund”, Νοέμβριος 2015.

Στην Ελλάδα δεν ακούμε και πολλά πολλά για την πράσινη ενέργεια επειδή ο λιγνίτης που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ είναι κάθε άλλο παρά πράσινος. Ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου και το Σταυρή από το Ποτάμι είναι “πράσινοι”.

Έχω πει και για τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που έχουν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ρωσία στον Αρκτικό Ωκεανό, και οργανώνονται τεράστιες εκστρατείες για να τους εμποδίσουν να τα εκμεταλλευτούν, δήθεν λόγω της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος. Ο Πούτιν κοροϊδεύει τους “σταυροφόρους” της κλιματικής αλλαγής γιατί λέει ότι για την Ρωσία θα ήταν καλό να ανέβει λίγο η θερμοκρασία, ώστε η Ρωσία να παράγει περισσότερο σιτάρι. Βλέπε Η Γεωπολιτική της Κλιματικής Αλλαγής”.

Έχω πει πολλές φορές και για την μαύρη κομμουνιστική οργάνωση Black Lives Matter, η οποία δημιουργεί ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα στις ΗΠΑ, έχει μεγάλη υποστήριξη από το Hollywood, και καλεί τους μαύρους Αμερικανούς να σκοτώνουν Αμερικανούς αστυνομικούς. Και σε αυτήν την οργάνωση έχει δώσει χρήματα ο Τζορτζ Σόρος (650 χιλιάδες δολάρια).

Η Black Lives Matter ζητάει να ψηφίζουν στις ΗΠΑ οι παράνομοι μετανάστες που έρχονται από το Μεξικό. Και από αλλού φυσικά, αλλά λόγω γεωγραφίας οι παράνομοι μετανάστες στις ΗΠΑ από το Μεξικό μπαίνουν κυρίως. Η Black Lives Matter ζητάει επίσης να κλείσουν στις ΗΠΑ πολλά αστυνομικά τμήματα.

Η Black Lives Matter είναι φυσικά και πολύ επιθετική απέναντι στο Ισραήλ, το οποίο κατά την άποψη της κάνει γενοκτονία στους Παλαιστινίους. Η Black Lives Matter είναι φυσικά και φουλ υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και ζητάει να μειωθούν στις ΗΠΑ οι επενδύσεις στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αέριου. και φυσικά να απαγορευθεί η παραγωγή πετρελαίου και αερίου από σχιστόλιθο, όπως και να μην γίνει ο Καναδο-Αμερικανικός αγωγός φυσικού αερίου Keystone Pipeline.

Ο Keystone Pipeline θα βγάλει τα τεράστια αποθέματα του Καναδά στις ΗΠΑ αλλά και στον Κόλπο του Μεξικού προς εξαγωγή, κάτι που θα πλήξει πάρα πολύ το Μεξικό, την Βενεζουέλα, αλλά και την Κούβα, η οποία χρηματοδοτείται από την Βενεζουέλα και από το εμπόριο των ναρκωτικών της Κολομβίας και του Μεξικού.

Την Black Lives Matter προφανώς την χρηματοδοτούν και οι Κομμουνιστές δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής (Κούβα, Βενεζουέλα, Βολιβία, Νικαράγουα), και οι Ισλαμιστές, και έχω πει για τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Al-Qaeda που καλούσε τους μαύρους Αμερικανούς να ασπαστούν το Ισλάμ και να ξεσηκωθούν κατά των λευκών Αμερικανών που τους καταπιέζουν. Βλέπε “Black Lives Matter + Al-Qaeda”.

Αλλά εκτός από όλους αυτούς υπάρχουν και πολλές αριστερές φιλανθρωπικές οργανώσεις που χρηματοδοτούν την Black Lives Matter, όπως το Ford Foundation για παράδειγμα. Το Ford Foundation είναι ένα αριστερό φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο ίδρυσε στις αρχές του 20ου αιώνα ο Henry Ford, ο ιδρυτής της Ford.

Το ίδρυμα Ford δεν έχει πια την Ford, αλλά έχει περίπου 10 δις δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, και έχει πάρα πολλές επενδύσεις που προφανώς διαχειρίζονται οι δικηγόροι του και κάποιοι απόγονοι του Henry Ford. Το ίδρυμα είναι και πάρα πολύ επιθετικό απέναντι στο Ισράηλ και χρηαματοδοτούσε επί χρόνια την Ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) New Israel Fund. Το New Israel Fund προωθεί υποτίθεται τα δικαιώματα των Αράβων του Ισραήλ και προσπαθεί να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ δεν καταπατά τα δικαιώματα τους. Βλέπε Wikipedia “New Israel Fund : Ford Foundation Funding”.

Για τις χρηματοδοτήσει τους George Soros, του Ιδρύματος Ford, και άλλων αριστερών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων στην Black Lives Matter, ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, βλέπε Washington Times “Black Lives Matter cashes in with $100 million from liberal foundations”, Αύγουστος 2016.

Για τα 650 χιλιάδες δολάρια που έδωσε ο Τζορτζ Σόρος στην Black Lives Matter βλέπε Breitbart “Hacked Soros Memo: $650,000 to Black Lives Matter”, Αύγουστος 2016.

Ο Τζορτζ Σόρος βρίσκεται και σε πόλεμο με το κεντροδεξιό κανάλι Fox News, και ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους του καναλιού, ο Bill O Reilly, τον κατηγόρησε ότι χρηματοδοτεί οργανώσεις που χτυπούν το Ισράηλ και υποστηρίζουν τον ακραίο Ισλαμισμό. Ο Bill O Reilly μάλιστα είπε ότι τα 7 εκατομμύρια που πήρε ως δωρεά από τον Σόρος η Χίλαρι Κλίντον δεν είναι κάτι καλό για την καμπάνια της. Βλέπε Fox News “O'Reilly: Donations From George Soros 'May Present a Problem' for Hillary”.

Ο Τζορτζ Σόρος λέει είπε επίσης ότι τον αντι-σημιτισμό τον προκαλεί το Ισραήλ. Μετά το διόρθωσε και είπε ότι υπήρχε αντι-Σημιτισμός και πριν το Ισραήλ. Βλέπε WikipediaGeorge Soros : Views on anti-Semitism”.

Όταν ο Τζορτζ Μπους είχε ξεκινήσει τον πόλεμο στην τρομοκρατία (War on Terror), και είχε μιλήσει για τον άξονα του κακού (Axis of Evil), αναφερόμενος στο Ιράν, το Ιράκ και την Βόρεια Κορέα, ο Τζορτζ Σόρος παρομοίασε τον Μπους με τον Χίτλερ. Βλέπε Guardian “Financier Soros puts millions into ousting Bush”, 2003.

Ο Τζορτζ Σόρος τώρα χρηματοδοτεί οργανώσεις Λατίνων ώστε να κινητοποιήσουν Λατίνους ψηφοφόρους για τις προεδρικές εκλογές ώστε να μην βγει ο Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που προφανώς συμφέρει το Μεξικό και την Κίνα, και σίγουρα τους Κομμουνιστές δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής, αλλά και τους Ισλαμιστές. Και φαντάζομαι ότι αυτό θα το κάνει όπως πάντα με το αζημίωτο. Βλέπε Bloomberg Soros, “Alarmed by Trump, Pours Money into 2016 Race”.

Γιατί τα γράφω αυτά για τον Σόρος? Ο Σόρος έχει μία περιουσία 20 δις περίπου. Είναι ένα μυρμήγκι μπροστά σε παίκτες όπως ο Ομπάμα, ο Πούτιν, ο Ερντογάν κλπ. Είναι όμως πολύ σημαντικό να ξέρουμε ποιος είναι o George Soros, γιατί όλες οι κομμουνιστικές και οι ναζιστικές θεωρίες συνωμοσίας τον έχουν στο επίκεντρο τους.

Επομένως αν οι φίλοι σανοφάγοι γνωρίζουν ποια είναι η δράση του Σόρος, και του κάθε Σόρος, θα πιάνουν πολύ συχνότερα τους συνωμοσιολόγους να πέφτουν σε αντιφάσεις. Πχ θα αναρωτιούνται γιατί τα Ιρανάκια της Χρυσής Αυγής δεν λένε ότι ο Σόρος έδωσε 7 εκατομμύρια δολάρια στην Χίλαρι Κλίντον, και γιατί δεν βγαίνουν να προτείνουν στους φίλους της Χρυσής Αυγής στις ΗΠΑ να ψηφίσουν τον Τραμπ, που είναι ο εκλεκτός του Πούτιν, και τον οποίο μάλιστα κατηγορεί η Χίλαρι ότι είναι πράκτορας των Ρώσων? Όσο περισσότερα δεδομένα έχουμε τόσο πιο δύσκολο είναι να στηθεί μία θεωρία συνωμοσίας.

Να πω κλείνοντας ότι δεν νομίζω ότι η πράσινη ενέργεια είναι η βασική αιτία του εμφυλίου που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ. Σίγουρα είναι σημαντική, γιατί είναι μπίζνα δισεκατομμυρίων, αλλά δεν νομίζω ότι είναι η βασικότερη.

Νομίζω σημαντικότερες αιτίες αποτελούν οι εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα και το Μεξικό, η εκτόξευση της παραγωγής πετρελαίου και αερίου από σχιστόλιθο στις ΗΠΑ, που πλήττουν βέβαια την πράσινη ενέργεια, οι εισαγωγές αερίου και πετρελαίου από την Βενεζουέλα, το Μεξικό και τον Καναδά, οι οποίες πλήττουν την εγχώρια παραγωγή, ο Κανανδο-Αμερικανικός αγωγός Keystone Pipeline, ο οποίος θίγει και τους εγχώριους παραγωγούς και τους κομμουνιστές της Λατινικής Αμερικής και τους Ισλαμιστές παραγωγούς, ο αγωγός αερίου Κατάρ-Τουρκίας, οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ρωσία, το αν θα γίνει εκμετάλλευση των Αμερικανικών κοιτασμάτων στον Αρκτικό Ωκεανό κλπ κλπ. Είναι τόσο πολλά και μεγάλα τα θέματα, και τόσο μεγάλης οικονομικής σημασίας, που είναι δύσκολο να τα ιεραρχήσεις ανάλογα με το ποιο ευθύνεται περισσότερο για τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ.

Άρθρα

 “Climate philanthropist George Soros invests millions in coal”, Αύγουστος 2015
1η Παράγραφος
Billionaire climate philanthropist George Soros invested more than $2m (£1.3m) in struggling coal giants Peabody Energy and Arch Coal in recent months, despite having once called the fuel “lethal” to the climate.
4η , 5η Παράγραφος
The Hungarian trading titan is the 29th richest person on earth; according to Forbes he is worth $24.2bn. In 2009, after being convinced by Al Gore of the urgency of the climate challenge, he pledged to spend $1bn of his own money on renewable energy and funded the Climate Policy Initiative (CPI) thinktank.
At the time, Soros said: “There is no magic bullet for climate change, but there is a lethal bullet: coal.” A report produced by CPI in June 2014 concluded that transitioning away from coal represented a cost-effective way to reduce emissions. CPI declined to comment on their benefactor’s apparent inconsistency.

 “George Soros pledges $1bn to search for clean energy”, Οκτώβριος 2009
1η, 2η , 3η , 4η , 5η Παράγραφος
Billionaire financier and philanthropist George Soros has pledged to invest more than $1bn (£625m) of his own money in clean energy technology to tackle climate change. Speaking in Copenhagen on Saturday evening, the Hungarian-born Soros also announced the foundation of the Climate Policy Initiative, which he will fund with $10m annually for the next decade.
Soros, ranked the world's 29th wealthiest individual by Forbes magazine, said: "There is no magic bullet for climate change, but there is a lethal bullet: coal." Soros, who already holds limited investments in clean coal technology ventures, explained he would apply "stringent conditions" to the disbursement of the $1bn. "I will look for profitable opportunities, but I will also insist that the investments make a real contribution to solving the problem of climate change."
The Climate Policy Initiative, formally launched in Berlin next month, would focus on the efficacy and implementation of policy, said Soros, "to protect the public interest against special interests". The new global climate watchdog will be based in San Francisco and headed by Stanford professor Thomas Heller.
Soros's speech at the Project Syndicate editors' forum came a day after climate talks in Bangkok ended in deadlock and 57 days before world leaders gather in the Danish capital to thrash out a new climate agreement. Soros said: "Global warming is a political problem. The science is clear; what is less clear is whether world leaders will demonstrate the political will necessary to solve the problem."
Soros revealed that he had been converted to the cause of tackling climate change by former US vice-president Al Gore. While he lacked any scientific expertise, he said, "the one thing I have is the ability to put money to work".

 “George Soros pledges $1bn to search for clean energy”, Οκτώβριος 2009
1η, 2η , 3η , 4η , 5η Παράγραφος
Billionaire financier and philanthropist George Soros has pledged to invest more than $1bn (£625m) of his own money in clean energy technology to tackle climate change. Speaking in Copenhagen on Saturday evening, the Hungarian-born Soros also announced the foundation of the Climate Policy Initiative, which he will fund with $10m annually for the next decade.
Soros, ranked the world's 29th wealthiest individual by Forbes magazine, said: "There is no magic bullet for climate change, but there is a lethal bullet: coal." Soros, who already holds limited investments in clean coal technology ventures, explained he would apply "stringent conditions" to the disbursement of the $1bn. "I will look for profitable opportunities, but I will also insist that the investments make a real contribution to solving the problem of climate change."
The Climate Policy Initiative, formally launched in Berlin next month, would focus on the efficacy and implementation of policy, said Soros, "to protect the public interest against special interests". The new global climate watchdog will be based in San Francisco and headed by Stanford professor Thomas Heller.
Soros's speech at the Project Syndicate editors' forum came a day after climate talks in Bangkok ended in deadlock and 57 days before world leaders gather in the Danish capital to thrash out a new climate agreement. Soros said: "Global warming is a political problem. The science is clear; what is less clear is whether world leaders will demonstrate the political will necessary to solve the problem."
Soros revealed that he had been converted to the cause of tackling climate change by former US vice-president Al Gore. While he lacked any scientific expertise, he said, "the one thing I have is the ability to put money to work".

 “Bill Gates, Mark Zuckerberg, George Soros Lead Launch Of Clean Energy Fund”, Νοέμβριος 2015
9η Παράγραφος
Gates committed $1 billion of his money and was the "intellectual architect'' behind the effort to get investors involved, U.S. Energy Secretary Ernest Moniz said. The business leaders are making their pledges conditional on governments also pledging more money, said a former U.S. government official who is familiar with the plan.

“Best Energy Funds To Invest Like Bill Gates, Mark Zuckerberg”, Δεκέμβριος 2015
1η Παράγραφος
Stocks of solar and other clean energy companies may be seeing a light at the end of the tunnel finally. They spiraled into a bear market the past year as looming expirations on government subsidies dimmed their growth prospects. A group of billionaire heroes, led by Bill Gates and Mark Zuckerberg, came to the rescue Monday. At the Paris climate-change summit, they announced the launch of the Breakthrough Energy Coalition. In all 28 uber-wealthy investors from 10 countries are committing to invest in clean energy technologies in hopes of speeding up clean energy development and lowering costs.
13η Παράγραφος
Investing in solar and clean energy comes with many risks that can be only taken lightly if you make money by the megawatts like Gates and Zuckerberg. The stocks have severely underperformed the stock market over the past five years. They are one of the few industries that never regained their pre-financial crisis high while the rest of the stock market surpassed it three years ago.

“Hacked Soros Memo: $650,000 to Black Lives Matter”, Αύγουστος 2016

“Black Lives Matter cashes in with $100 million from liberal foundations”, Αύγουστος 2016
1η, 2η, 3η, 4η , 5η , 6η Παράγραφος
For all its talk of being a street uprising, Black Lives Matter is increasingly awash in cash, raking in pledges of more than $100 million from liberal foundations and others eager to contribute to what has become the grant-making cause du jour.
The Ford Foundation and Borealis Philanthropy recently announced the formation of the Black-Led Movement Fund [BLMF], a six-year pooled donor campaign aimed at raising $100 million for the Movement for Black Lives coalition.
That funding comes in addition to more than $33 million in grants to the Black Lives Matter movement from top Democratic Party donor George Soros through his Open Society Foundations, as well as grant-making from the Center for American Progress.
“The BLMF provides grants, movement building resources, and technical assistance to organizations working advance the leadership and vision of young, Black, queer, feminists and immigrant leaders who are shaping and leading a national conversation about criminalization, policing and race in America,” said the Borealis announcement.
In doing so, however, the foundations have aligned themselves with the staunch left-wing platform of the Movement for Black Lives, which unveiled a policy agenda shortly after the fund was announced accusing Israel of being an “apartheid state” guilty of “genocide.”
Released Aug. 1, the platform also calls for defunding police departments, race-based reparations, breaking, voting rights for illegal immigrants, fossil-fuel divestment, an end to private education and charter schools, a “universal basic income,” and free college for blacks.
, 10η Παράγραφος
Bill Johnson, executive director of the National Association of Police Organizations, said corporations and others may want to think twice about partnering with the Ford Foundation, the fifth-largest U.S. philanthropy with $12.4 billion in assets.
“The Ford Foundation has traditionally been leftist, at least since the 1970s, on law-enforcement matters. So it’s not a huge surprise, but it’s certainly disappointing,” said Mr. Johnson. “I guess potential donors may want to look at the [Black Lives Matter] movement and see the damage, destruction and murders that they’ve left in their wake.”

“New Israel Fund : Ford Foundation Funding”
“Where Does Black Lives Matter's Anti-Semitism Come From?”
“O'Reilly: Donations From George Soros 'May Present a Problem' for Hillary”

“George Soros”
Views on antisemitism
On November 5, 2003, at a Jewish forum in New York City, Soros partially attributed a recent resurgence of antisemitism to the policies of Israel and the United States, and the role of wealthy and influential individuals:
There is a resurgence of anti-Semitism in Europe. The policies of the Bush administration and the Sharon administration contribute to that. It's not specifically anti-Semitism, but it does manifest itself in anti-Semitism as well. I'm critical of those policies... If we change that direction, then anti-Semitism also will diminish. I can't see how one could confront it directly... I'm also very concerned about my own role because the new anti-Semitism holds that the Jews rule the world... As an unintended consequence of my actions... I also contribute to that image.[124]
In a subsequent article for The New York Review of Books, Soros emphasized that
I do not subscribe to the myths propagated by enemies of Israel and I am not blaming Jews for anti-Semitism. Anti-Semitism predates the birth of Israel. Neither Israel's policies nor the critics of those policies should be held responsible for anti-Semitism. At the same time, I do believe that attitudes toward Israel are influenced by Israel's policies, and attitudes toward the Jewish community are influenced by the pro-Israel lobby's success in suppressing divergent views.[125]
Soros has come under criticism in relation to antisemitism, for his funding of - what in the view of some commentators are - anti-Israel groups and anti-Israel activism.[126][127] including a number of groups that campaign for the Boycott, Divestment and Sanctions movement against Israel.[128]
NGO monitor argues that Soros is part of the movement to delegitimize Israel, claiming:
The evidence demonstrates that Open Society funding contributes significantly to anti-Israel campaigns in three important respects: 1. Active in the “Durban strategy;” 2. Funding aimed at weakening U.S.support for Israel by shifting public opinion regarding the Israeli-Palestinian conflict and Iran; 3. Funding for Israeli political opposition groups on the fringes of Israeli society, which use the rhetoric of human rights to advocate for marginal political goals.[129]

“Financier Soros puts millions into ousting Bush”

Soros, Alarmed by Trump, Pours Money into 2016 Race

“Soros Made Twice as Much Under Obama as Under Bush”, Σεπτέμβριος 2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου