Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

George Bush VS Donald Trump

Ωραίο άρθρο του δεξιού Frontpage Mag για τους Μπους και Τραμπ. Βλέπε “George H.W. Bush and Hillary’s fake conservatives”, Σεπτέμβριος 2016.

Το Frontpage Mag υποστηρίζει τον Τραμπ στις Αμερικανικές εκλογές. Ο πατέρας του George W Bush, ο George H.W. Bush, πρόσφατα άφησε να διαρρεύσει ότι θα ψηφίσει την Χίλαρι Κλίντον. Βλέπε Politico “George H.W. Bush to vote for Hillary Clinton”, Σεπτέμβριος 2016.Ο πατέρας Bush ήταν αντιπρόεδρος του Donald Reagan, και πρόεδρος μετά τον Donald Reagan για μία τετραετία, αλλά έχασε την δεύτερη τετραετία από τον Bill Clinton. Πριν γίνει αντιπρόεδρος του Reagan ο πατέρας Bush είχε περάσει από διάφορα πόστα, μεταξύ άλλων από το διπλωματικό σώμα. Ήταν για ένα διάστημα και διευθυντής της CIA.

Το Frontapage Mag γράφει ότι ο πατέρας Μπους προερχόταν από το αριστερό κομμάτι των Ρεπουμπλικάνων, ήταν κρατιστής δηλαδή, κάτι για το οποίο έχει κατηγορηθεί και ο γιος Μπους. Το άρθρο γράφει ότι ο Donald Reagan αναγκάστηκε να τον έχει αντιπρόεδρο παρόλο που δεν το ήθελε, γιατί είχε μεγάλη επιρροή στους “ψευτορεπουμπλικάνους” όπως τους χαρακτηρίζει το άρθρο. Το άρθρο λέει ουσιαστικά ότι είναι ψευτοδεξιοί οι Μπους. Είναι ας πούμε οι Κακλαμάνηδες των Ρεπουμπλικάνων.

Γράφει επίσης το άρθρο ότι ο Μπους μόλις διαδέχθηκε τον Reagan ανέτρεψε τις φιλελεύθερες οικονομικές του πολιτικές.

Τον κατηγορεί επίσης ότι “ήταν στο κρεβάτι” με τους Σαουδάραβες. Είναι γνωστή η στενή σχέση των Μπους με τους Saud, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί την εποχή του πατέρα Bush οι ΗΠΑ και οι Σαουδάραβες ήταν πάρα πολύ στενοί σύμμαχοι. Ο πατέρας Bush ήταν πρόεδρος το 1989-1993, και αντιπρόεδρος την περίοδο 1981-1989, την εποχή δηλαδή που οι Αμερικανοί και οι Σαουδάραβες πολεμούσαν μαζί τους Σοβιετικούς στο Αφγανιστάν. Δεν είχαν αρχίσει ακόμη οι ιστορίες με το Αφγανιστάν και την Al-Qaeda, και η Κίνα δεν είχε αποκτήσει τόσο μεγάλη επιρροή στους Άραβες. Και οι Αμερικανοί δεν είχαν ακόμη ανακαλύψει την παραγωγοί πετρελαίου από σχιστόλιθο και βασίζονταν πολύ περισσότερο στην Σαουδική Αραβία. Άρα είναι πολύ φυσιολογικό ότι οι Μπους και οι Saud είχαν πολύ καλές σχέσεις.

Ο Τζορτζ Μπους όμως δεν δίστασε να χτυπήσει τον Σαντάμ Χουσέιν το 2003, κάτι που εξαγρίωσε τους Σαουδάραβες, οι οποίοι είχαν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τον Σαντάμ από το 1990 και την εισβολή του στο Κουβέιτ, αλλά τον έβλεπαν ως ένα σύμμαχο εναντίον του Ιράν. Ο Σαντάμ ήταν το λιγότερο κακό για τους Σαουδάραβες, και με εντολή του Μπους οι ΗΠΑ τον ανέτρεψαν το 2003, ενώ ο πατέρας Μπους δεν τον είχε ανατρέψει το 1991, παρόλο που οι Αμερικανοί έφτασαν έξω από την Βαγδάτη. Άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Μπους Junior έλαβε υπόψη τους Σαουδάραβες παρά τις στενές προσωπικές σχέσεις που υπήρχαν, και υπάρχουν, μεταξύ τους.

Αλλά ότι Κακλαμανίζει ο Μπους στα θέματα της οικονομίας το έχω διαβάσει πολλές φορές, ενώ ο Τραμπ είναι πιο φιλελεύθερος. Επίσης οι Μπους δεν έχουν εκφραστεί ποτέ τόσο ανοιχτά όσο ο Τραμπ κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ούτε έχουν πάρει τόσο καθαρές θέσεις στα θέματα τρομοκρατίας.

Επίσης δεν ξέρω πως βλέπουν οι Μπους την στροφή προς την Ρωσία που θέλει να επιχειρήσει ο Τραμπ. Ίσως σε αυτό το θέμα οι Μπους να ταυτίζονται με τους Democrats.

 Δεν λέω ότι ο Τραμπ θα είναι καλός ή κακός πρόεδρος. Αλλά βλέποντας τις καταχρεωμένες ΗΠΑ που παραδίδει ο Ομπάμα, με τον στρατό πολύ αποδυναμωμένο, με τις υποκινούμενες εξεγέρσεις των μαύρων να είναι πλέον καθημερινότητα, νομίζω ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται κάποιον σαν τον Τραμπ. Ίσως όχι τον Τραμπ αλλά κάποιον σαν τον Τραμπ.

Είναι θλιβερό να βλέπεις τον Ομπάμα, έναν Αμερικανό πρόεδρο, παιδί Μουσουλμάνων μεταναστών που οι Αμερικανοί τίμησαν και έκαναν πρόεδρο τους, να κατηγορεί τον Αμερικανικό λαό ότι έχει τον ρατσισμό στο αίμα του, και να γυρνάει από χώρα σε χώρα ζητώντας συγνώμη, σαν να φταίνε οι ΗΠΑ για όλα τα κακά του πλανήτη. Και ενώ το κάνει αυτό απολαμβάνει τεράστια στήριξη από την δημοσιογραφική νομενκλατούρα των ΗΠΑ.

Πραγματικά θλίβεσαι βλέποντας μία τόσο σπουδαία χώρα να αρχίζει να πέφτει τόσο χαμηλά. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε κάποιος σαν τον Τραμπ να σταματήσει αυτήν την πτώση, αλλά σίγουρα χρειάζεται κάποιος τρελός Ρεπουμπλικάνος γιατί αυτή η χώρα έχει πάρει την κατρακύλα. Και κατρακυλάει με μεγάλη ταχύτητα.

Άκουγα σήμερα τον προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Παπαχελά να λέει ότι οι Μπους είναι πιο σοβαροί από τον Τραμπ, και όταν ακούς τον Παπαχελά να το λέει αυτό τότε το άρθρο του Frontpage Mag σου φαίνεται ακόμη πιο σοβαρό.


George H.W. Bush and Hillary’s fake conservatives”, Σεπτέμβριος 2016

“George H.W. Bush to vote for Hillary Clinton”, Σεπτέμβριος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου