Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η Πρώτη Σταυροφορία

Ο Προφήτης Μωάμεθ, ένας Άραβας έμπορος, δημιούργησε το Ισλάμ λίγο μετά το 600 μ.Χ. στην Αραβική Χερσόνησο, και πολύ γρήγορα το Ισλάμ εξαπλώθηκε δια του ξίφους και έφτασε να ελέγχει την περιοχή από την Περσία μέχρι την Ισπανία. Το πρώτο Χαλιφάτο (Caliphate Umayyad).

Χάρτης 1Χάρτης 2


  Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η Διώρυγα του Σουέζ, την οποία άνοιξαν οι Άγγλοι τον 19ο αιώνα, και τα προϊόντα της Ασίας περνούσαν στην Ευρώπη από την Αίγυπτο και από τα παράλια της Ανατολικής Μεσογείου. Οι Μουσουλμάνοι μονοπωλούσαν το εμπόριο, αναγκάζοντας τους Χριστιανούς να αγοράζουν τα προϊόντα της Ασίας από την Αίγυπτο και την περιοχή του Λεβάντε, επιβαρύνοντας τους με μεγάλους δασμούς. Στην συνέχεια οι Μουσουλμάνοι διασπάστηκαν, αλλά εξακολούθησαν να ελέγχουν την Ανατολική Μεσόγειο.

Με την Πρώτη Σταυροφορία του 1095, οι δυνάμεις που συγκέντρωσε ο Πάπας, σε συνεργασία με το Βυζάντιο, κατάφεραν να νικήσουν τους Μουσουλμάνους και να πάρουν τα παράλια της Ανατολικής Μεσογείου, και να δημιουργήσουν το Βασίλειο της Ιερουσαλήμ (Kingdom of Jerusalem), το οποίο έδινε έξοδο στους Χριστιανούς στην Κόκκινη Θάλασσα. Βλέπετε το Χριστιανικό κράτος που δημιούργησαν οι Χριστιανοί με άσπρο.

Χάρτης Kingdom of Jerusalem
Το Βυζάντιο συμμετείχε στην Σταυροφορία, και η Πρώτη Σταυροφορία έγινε μάλιστα μετά από αίτημα για βοήθεια των Βυζαντινών στον Πάπα, λόγω των επιθέσεων που δεχόταν τον Βυζάντιο από τους Μουσουλμάνους. Και παρόλα αυτά έχουμε μάθει να ακούμε από τους Κομμουνιστές την προπαγάνδα των Ισλαμιστών, και να κατηγορούμε τους Δυτικούς για τις Σταυροφορίες. Παρόλο που ο ίδιος ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου ζήτησε την βοήθεια του Πάπα επαναλαμβάνω.

Αν έχετε διαβάσει το πολυδιαφημισμένο βιβλίο του Νίκου Τσιφόρου “Σταυροφορίες”, θα έχετε δει πως περιγράφει τους Χριστιανούς ως κλέφτες. Ενώ οι Μουσουλμάνοι που πήραν όλη την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική μέσα σε 100 χρόνια δια του ξίφους ήταν μια χαρά.

Αν σταματήσετε στον δρόμο έναν Έλληνα και τον ρωτήσετε την γνώμη του για τις Σταυροφορίες θα σας πει ότι οι κλέφτες Χριστιανοί λεηλάτησαν τους καλούς Μουσουλμάνους. Ενώ δεν υπήρχαν καλοί και κακοί. Ένας πόλεμος για το εμπόριο ήταν οι Σταυροφορίες. Εμείς όμως έχουμε μάθει από τους Κομμουνιστές να ακούμε ότι οι καλοί ήταν οι Μουσουλμάνοι και οι Χριστιανοί οι κλέφτες.“First Crusade”Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου