Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η Βιέννη, ο Δούναβης, οι Άλπεις, τα Καρπάθια και οι Οθωμανοί

Τα σιδηροδρομικά δίκτυα, τα σιδερένια, όπως τα γνωρίζουμε σήμερα, άρχισαν να αναπτύσσονται μετά το 1750. Μέχρι τότε τα ποτάμια λειτουργούσαν ως σιδηρόδρομοι. Ο Δούναβης (Danube) ήταν ένας σιδηρόδρομος της εποχής, και πάνω σε διάφορα σημεία του Δούναβη έβαζαν τέλη οι δυνάμεις που τον ήλεγχαν. Αν δείτε τον Ρήνο και τον Δούναβη μοιάζουν με έναν τεράστιο σιδηρόδρομο.

Χάρτης 1Χάρτης 2


Η Βιέννη βρίσκεται ανάμεσα στις Άλπεις και τα Καρπάθια Όρη, πάνω στον Δούναβη, και ήταν φρούριο των Δυτικών, από την εποχή των Ρωμαίων ακόμη, όταν δεν λεγόταν καν Βιέννη. Οι Μουσουλμάνοι πολιορκούσαν την Βιέννη για να φτάσουν στην Δυτική Ευρώπη πχ οι Οθωμανοί το 1529 και το 1683. Στην Βιέννη οι εχθροί έφταναν πάντα από τις πεδιάδες της Ουγγαρίας στα Ανατολικά.

Χάρτης 3


Χάρτης 4 Όταν ο Ερντογάν και ο Τσίπρας έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες Μουσουλμάνους στην Βιέννη, μέσα στους οποίους και Τζιχαντιστές, έστειλαν στους Αυστριακούς ένα πολύ ισχυρό μηνυματάκι. Γι’αυτό είδατε τους Αυστριακούς να βρίζουν τόσο πολύ την Ελλάδα και την Τουρκία για το προσφυγικό. Υπήρχε πολύ μεγάλος συμβολισμός σε αυτό που έκαναν ο Τσίπρας και ο Ερντογάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου