Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

George Clooney - Μουσουλμανική Αδελφότητα

Πήρε το αυτί μου ότι ενδιαφέρει τον Τζορτζ Κλούνει η προεδρία των ΗΠΑ? Μόνο αυτό μας έλλειπε. Η γυναίκα του, η Λιβανέζα Amal Alamouddin είναι μπλεγμένη με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, και την είχαν μάλιστα απειλήσει να την συλλάβουν στην Αίγυπτο, όταν ανέλαβε την υπεράσπιση των 3 δημοσιογράφων του Al-Jazeera, του αριστερού πρακτορείου ειδήσεων του Εμίρη του Κατάρ, το οποίο προωθεί την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Βλέπε τα άρθρα της Guardian.Οι δημοσιογράφοι του Al-Jazeera είχαν συλληφθεί στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή του Αδελφού Μουσουλμάνου Μοχαμεντ Μόρσι από τους Αιγύπτιους σοσιαλιστές. Όπως ο πατέρας του κοσμικού χαρακτήρα της Τουρκίας ήταν ο Κεμάλ Αττατούρκ, ο πατέρας του κοσμικού χαρακτήρα της Αιγύπτου ήταν ο Γκαμάλ Νάσερ, ένας Αιγύπτιος στρατιωτικός. Στην Τουρκία οι Ισλαμιστές πήραν την εξουσία το 2002, και με την βοήθεια της Τουρκίας, του Κατάρ και του Ιράν, οι Ισλαμιστές πήραν την εξουσία και στην Αίγυπτο το 2012, υποσχόμενοι δημοκρατία και κάθαρση.

Προφανώς η Μουσουλμανική Αδελφότητα υποστηριζόταν στην Αίγυπτο και από την Λιβανέζικη Χεζμπολάχ. Δεν ξέρω βέβαια αν η Αλαμουντίν ανακακατεύτηκε λόγω Χεζμπολάχ ή λόγω Κατάρ. Φαντάζομαι λόγω Κατάρ γιατί οι Καταριανοί δουλεύουν κυρίως το πετροδόλαρο. Η Χεζμπολάχ δουλεύει κυρίως το εκρηκτικό.

Να έχετε υπόψη σας ότι η Huffington Post είναι πολύ φιλο-Ισλαμική και φιλική στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, και γι’αυτό την είδατε να εμφανίζεται και στην Ελλάδα. Δεν θα βλέπατε ποτέ το Fox News στην Ελλάδα.

Αυτό μας έλλειπε να δούμε και τον George Clooney πρόεδρο των ΗΠΑ με την Amal γενική επιταλάρχισσα. Θα τους στείλουμε και τον Γιάννη Μπέζο να ολοκληρωθεί η καταστροφή.

“Amal Clooney warned that she risked arrest”, Ιανουάριος 2015
1η, 2η, 3η, 4η, 5η Παράγραφος
Egyptian experts warned human rights barrister Amal Clooney that she risked arrest in February 2014 after identifying serious flaws in its judicial system.
The same flaws subsequently contributed to the conviction of three al-Jazeera journalists now jailed in Cairo.
In an interview with the Guardian after their appeal hearing this week, Clooney, a lawyer for one of the trio, said they were victims of the same legal irregularities that she earmarked in her February 2014 report about Egyptian courts.
Written before Clooney became involved in the al-Jazeera case, the report was deemed so controversial that her team was warned they could be arrested should they have tried to present its findings inside Egypt.
“When I went to launch the report, first of all they stopped us from doing it in Cairo,” Clooney told the Guardian. “They said: ‘Does the report criticise the army, the judiciary, or the government?’ We said: ‘Well, yes.’ They said: ‘Well then, you’re risking arrest.’”
8η Παράγραφος
The three journalists – Peter Greste, Baher Mohamed, and Mohamed Fahmy, whom Clooney represents – were initially sentenced to between seven and 10 years in jail last June by the controversial Egyptian judge Mohamed Nagy Shehata.

“Al-Jazeera journalists jailed for airing 'false news', Egyptian court ruling says”, Σεπτέμβριος 2015


“Al-Jazeera pair apply for deportation from Egypt”, Ιανουάριος 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου