Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Ιράν VS Τουρκία - Πραξικόπημα

 Το κρατικό Ιρανικό Press TV, αναρωτιέται αν το πραξικόπημα στην Τουρκία προήλθε από το εξωτερικό (Γκιουλέν) ή αν ήταν δημιούργημα του Ερντογάν.Το Press TV εκφράζει την Ιρανική προπαγάνδα, και έχει σημασία ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έκανε το πραξικόπημα ο Ερντογάν, και δεν το φορτώνει στις ΗΠΑ, τις οποίες κατηγορεί εμμέσως ο Ερντογάν.

Γιατί αν το πραξικόπημα, και οι κατηγορίες του Ερντογάν προς τις ΗΠΑ, έχουν κάποια σχέση με την πρόσφατη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας -Ρωσίας, τότε οι Ιρανοί θα είναι πολύ δυσαρεστημένοι, και προφανώς θα ελπίζουν σε πολύ καλύτερη συνεργασία με τις ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Επίσης, ο Νετανιάχου είπε ότι δεν θα ανακόψει την προσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ το πραξικόπημα, και ίσως και αυτό να έχει να κάνει με την πρόσφατη συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας-Ισραήλ, που πρέπει να δούμε τι περιλαμβάνει στον τομέα του φυσικού αερίου.

Γιατί αν ο Ερντογάν αρχίζει να μπουζουριάζει όλους τους δικαστές και τους στρατιωτικούς, όπως ήδη κάνει, η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα έχουν πρόβλημα, ενώ ο Νετανιάχου λέει ότι δεν θα ανακοπεί η πορεία προσέγγισης Τουρκίας-Ισραήλ, και αυτό προφανώς θα ισχύει ακόμη περισσότερο για τον Πούτιν, αφού ο Πούτιν κάνει ακριβώς τα ίδια με τον Ερντογάν στην Ρωσία.

Αν δημιουργηθεί ένας άξονας Ρωσίας-Τουρκίας-Ισραήλ, που θα είναι άλλη μία ολική ανατροπή, τότε θα δημιουργηθεί μία πολύ πιο στενή συνεργασία ΗΠΑ-Ιράν. Μπορεί να το δούμε κι αυτό? Τι να πω....Όλα τα έχουμε δει, αλλά και να το δούμε θα κρατήσει? Ο Ντοναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ λέει ότι αν εκλεγεί θέλει οι ΗΠΑ να συνεργαστούν με την Ρωσία, ενώ η Χίλαρι Κλίντον λέει ότι αν εκλεγεί θέλει να  στείλει Αμερικανικό στρατό στην Συρία και να πιέσει τον Πούτιν. Είναι όλα τελείως φλου.

Πάντως αν δημιουργηθεί ο άξονας Ρωσίας-Τουρκίας, οι Ιρανότσολιάδες στην Ελλάδα θα είναι ξαφνικά φιλο-Αμερικανοί. Γενικά να έχετε υπόψη σας ότι οι Τουρκοτσολιάδες και οι Ιρανοτσολιάδες της Ελλάδας προσπαθούν να φοράνε έναν μανδύα φιλο-Ρωσικό για να μην τους παίρνει χαμπάρι ο κόσμος, και τώρα μπορεί να φορέσουν έναν μανδύα φιλο-Αμερικανικό, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι φιλο-Αμερικανοί. Όσοι παρακολουθείτε την σελίδα μου και βλέπετε τι γράφω ξέρετε πως είναι να είναι όντως κάποιος φιλο-Αμερικανός.

Δείτε και με τον Τραμπ, που είναι αυτός που θέλει η Ρωσία. Οι κνίτες των ΜΜΕ που κάνουν τους φιλο-Ρώσους βγάζουν σπυριά και μόνο στο άκουσμα του, ενώ είναι αυτός που χαρακτηρίζει την Μουσουλμανική Αδελφότητα ακραία, και προφανώς θέλει να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση, όπως ήδη ζητάνε πολλοί Ρεπουμπλικάνοι, αλλά φυσικά δεν συμφωνεί ο Ομπάμα.

Με πάρα πολύ μεγάλη επιφύλαξη τα όσα λέω παραπάνω. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, κυρίως ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία.

Turkey turmoil: Foreign plot or staged coup”, Ιούλιος 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου