Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Πορτογαλία VS Αγγλία VS Ολλανδία

Περίπου το 1600 οι Άγγλοι και οι Ολλανδοί απέκτησαν ισχυρή παρουσία στον Ινδικό Ωκεανό, και άρχισαν οι συγκρούσεις ανάμεσα στους Πορτογάλους, τους Άγγλους και τους Ολλανδούς. Τελικά οι Άγγλοι κατάφεραν να κυριαρχήσουν στην Ινδία, ενώ οι Ολλανδοί στην Ινδονησία. Η Ινδονησία ήταν ο παράδεισος των μπαχαρικών, και οι Ολλανδοί είχαν σχεδόν το μονοπώλιο στα μπαχαρικά, ενώ οι Άγγλοι στην Ινδία ασχολήθηκαν κυρίως με το βαμβάκι.

Οι τοπικές δυνάμεις της Ινδίας ήταν πολύ ισχυρές, και οι Άγγλοι αρκέστηκαν στο να μονοπωλήσουν το εμπόριο, ενώ οι δυνάμεις στην Ινδονησία δεν ήταν τόσο ισχυρές, και οι Ολλανδοί πήραν τον απόλυτο έλεγχο και άρχισαν να ελέγχουν και την παραγωγή.

Σταδιακά οι Άγγλοι πήραν τον έλεγχο της Ινδίας και οι Ολλανδοί της Ινδονησίας (αποικίες), και αυτό κράτησε μέχρι και τον 20ο αιώνα. Οι Άγγλοι είχαν να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους στην Ινδία, ενώ οι Ολλανδοί τους Ιάπωνες.

Οι Γάλλοι είχαν την Ινδοκίνα (Βιετνάμ, Λαός), και οι Αμερικανοί τις Φιλιππίνες.

http://www.fashionzombie.net/4_classes/world_since_1750/24.1%20Imp%20in%20India%20Indonesia%20and%20Aust/Asian%20European%20Colonies%201910.jpg


Στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ιάπωνες πήραν και την Ινδονησία από τους Ολλανδούς, που ήταν υπό ναζιστική κατοχή, και την Ινδοκίνα από τους Γάλλους, που επίσης ήταν υπό ναζιστική κατοχή, και τις Φιλιππίνες από τους Αμερικανούς, οι οποίοι όμως δεν ήταν υπό ναζιστική κατοχή και μπήκαν στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου