Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Η Κοινοπραξία CentGas στην Κεντρική Ασία

Στην κοινοπραξία CentGas, η οποία επιχειρούσε την δεκαετία του 90 να κατεβάσει το φυσικό αέριο του Τουρκμενιστάν στο Πακιστάν, συμμετείχαν η Αμερικανική Unocal, η οποία στην συνέχεια συγχωνεύθηκε με την Chevron, η Ρωσική Gazprom, η ιδιωτική Σαουδαραβική Delta Oil, δύο Ιαπωνικές εταιρείες ενέργειας, μία της Νότιας Κορέας, και μία του Πακιστάν. Η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία δεν έχουν πρόσβαση σε φυσικό αέριο από αγωγούς και πληρώνουν ακριβό LNG, και είναι και οι δύο μεγαλύτεροι εισαγωγείς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Μην μπερδεύεται την ιδιωτική Delta της Σαουδικής Αραβίας με την κρατική βασίλισσα Saudi Aramco. Βλέπετε ότι οι Αμερικανοί είχαν καταφέρει να βάλουν και τους Ρώσους μέσα, αφού η Ρωσία δεν εξήγαγε στην Νότια Ασία, και οι Ισλαμιστές του Αφγανιστάν ήταν παραδοσιακοί της εχθροί έτσι κι αλλιώς.

"CentGas"

Consortium group members

 

The consortium was led by Union Oil Company of California (Unocal) and Delta Oil Company of Saudi Arabia. Original members of Cent Gas were:
Unocal Corporation - one of the world's leading energy resource and project development companies
Delta Oil Company (Saudi Arabia) - privately owned by Badr M. Al-Aiban
Government of Turkmenistan; Turkmenrusgas
Hyundai Engineering and Construction (South Korea) - among top global general contractors
Crescent Group (Pakistan) - premier industrial and financial conglomerate in Pakistan

In June 1998, Gazprom relinquishes its 10% stake in the CentGas pipeline project. On 8 December 1998, Unocal announced that it was withdrawing from the CentGas consortium.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου