Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Το Σχεδιάγραμμα του Αφγανιστάν


1)Και οι Πακιστναοί και οι Αφγανοί Ταλιμπάν προέρχονται από τους Pashtuns, την περιοχή ανάμεσα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
2)Οι Punjabis, η μεγάλη δύναμη του Πακιστάν, τα έχουν καλά με τους Αφγανούς Ταλιμπάν, που βρίσκονται σε άλλη χώρα, και τους βοηθούν να χτυπάνε τους Τατζίκους, τους Hazara και τους Ουζμπέκους του Αφγανιστάν.

3)Οι Punjabis δεν τα έχουν καλά με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν, που ζητάνε περισσότερη δύναμη στο Πακιστάν.

4)Η Al Qaeda συνεργάζεται με τους Αφγανούς Ταλιμπάν εναντίον των Αμερικανών, των Ουζμπέκων, των Hazaara και των Τατζίκων στο Αφγανιστάν, και με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν εναντίον των Αμερικανών και των Πακιστανών Punjabis στο Πακιστάν, όταν οι Punjubies χτυπάνε την Al-Qaeda υπό την πίεση των ΗΠΑ.

5)Οι ΗΠΑ και η Κίνα ζητάνε από τους Πακιστανούς Punjabis να χτυπάνε τους Αφγανούς Ταλιμπάν, που είναι σύμμαχοι των Πακιστανών Punjabis, αλλά όταν οι Pujnabis χτυπάνε τους Αφγανούς Ταλιμπάν τους στέλνουν στην αγκαλιά του Ιράν, και επίσης η Αλ Κάιντα χτυπάει τους Punjabis μαζί με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν. Επίσης οι Αφγανοί Ταλιμπάν όταν τους χτυπάνε οι Πακιστανοί θέλουν να συνεργαστούν με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν εναντίον των Πακιστανών Punjabis.

6)Οι Αφγανοί Pashtuns (όχι όσοι είναι στους Ταλιμπάν) θέλουν να πάρουν το κομμάτι με τους Πακιστανούς Pashtuns στο Αφγανιστάν, ενώ οι Πακιστανοί Pashtuns δεν θέλουν να πάνε στο φτωχό Αφγανιστάν, αλλά ζητάνε μεγαλύτερη δύναμη στο Πακιστάν.

7)Τους Πακιστανούς Punjabis τους βολεύουν οι Pashtuns που είναι Αφγανοί Ταλιμπάν, γιατί δεν ζητάνε να πάρουν το κομμάτι του Πακιστάν, αλλά να φτιάξουν ένα Ισλαμικό Αφγανιστάν. Δεν είναι δηλαδή εθνικιστές Pashtuns αλλά Ισλαμιστές Pashtuns.

Χέσε μέσα Πολυχρόνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου