Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Σταύρος Θεοδωράκης για Άδειες Καναλιών


Όσο πιο απαιτητικός είναι ο νόμος για τα κανάλια, και όσο περισσότερες προϋποθέσεις θέτει για την αδειοδότηση τους, τόσο περισσότερο ανεβαίνει το κόστος λειτουργίας τους, και τόσο δυσκολότερο είναι για τα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα να αποκτήσουν άδεια.

Μία ιδιωτική εταιρεία λέει θα έχω 1.000 ευρώ έσοδα, 2.000 ευρώ έξοδα, άρα δεν θέλω άδεια. Τόσο απλά. Τα ποσά αυτά όμως είναι πασατέμπο για τις διεφθαρμένες χώρες που θέλουν να προωθήσουν την εξωτερική τους πολιτική.

Επομένως όταν λες ότι το κανάλι θα έχει το λιγότερο 400 άτομα προσωπικό, και θα πρέπει να έχει και ένα μίνιμουμ “πολιτιστικό” επίπεδο, που σημαίνει να δίνει αναγκαστικά χρήματα σε διανοούμενους ζήτουλες,  όταν λες ότι θα πρέπει να έχει το ένα, ότι θα πρέπει να έχει το άλλο, τότε ανεβάζεις πάρα πολύ το κόστος λειτουργίας, και διασφαλίζεις ότι τις άδειες θα πάρουν επιχειρηματίες που χρηματοδοτούνται είτε από το Ελληνικό δημόσιο, πχ μέσω κρατικής διαφήμισης, είτε επιχειρηματίες που χρηματοδοτούνται από το Κατάρ, την Τουρκία, την Ρωσία, το Ιράν κλπ.

Το Al Jazeera, το αριστερό κανάλι του Εμίρη του Κατάρ, είχε δώσει 500 εκ δολάρια στον αντιπρόεδρο του Κλίντον, τον Αλ Γκορ, για το κανάλι του Current TV, ώστε να κάνει το Al Jazeera America, και έριξε πάνω από 2 δις δολάρια στην αγορά για να αγοράσει επιρροή.

Αλλά το Al Jazeera δεν τα κατάφερε, γιατί έχει το στίγμα από τις επιθέσεις του Τζορτζ Μπους, ο οποίος το πολέμησε, και το χαρακτήριζε αντι-αμερικανικό κανάλι, λόγω των επιθέσεων που του έκανε το Al-Jazeera για τον πόλεμο στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Ο Τζορτζ Μπους δεν ήταν κανένα παιδάκι που μασούσε τα λόγια του, γι’αυτό και τον μισούν τόσο πολύ οι Έλληνες δημοσιογράφοι. Είναι σαν να λέμε Άδωνις Χ 100. Ο Άδωνις εκφράζει την φοβική Ελληνική δεξιά, ο Μπους ήταν όμως η κανονική δεξιά.

Στο παρακάτω βιντεάκι ο Θεοδωράκης λέει ότι ένα κανάλι πρέπει να έχει επίπεδο, να μην μπορούν να το πάρουν μόνο οι πλούσιοι. Ο Θεοδωράκης είναι της “πράσινης ενέργειας”, και η όμορφη δικηγόρος σύμβουλος του, η Ζωή Αποστολοπούλου, είναι και ειδική στα θέματα των προσφύγων, διεθνές δίκαιο κτλ. Παντού μέσα το Σταυρή. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, λέει ο Σταύρος. Το θέμα είναι η ΠΟΙΟΤΗΤΑ των καναλιών.


“Al Jazeera America closure marks a quieter Qatar”, Ιανουάριος 2016
http://www.reuters.com/article/qatar-power-aljazeera-idUSL8N1510U1

Για βίντεο βλέπε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου