Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Ο Φουκαράς ο Σουλτάνος

Βλέπετε πόσο δύσκολο είναι για τον φουκαρά τον Σουλτάνο να κινηθεί ανάμεσα στο Κατάρ και το Ιράν, αν θέλει να φέρει το φυσικό τους αέριο στην Τουρκία. Ότι ποσότητα παίρνει από τον ένα δεν θα την παίρνει από τον άλλο, και ότι ποσότητα πάρει και από τους δύο δεν θα την πάρει από την μητέρα Ρωσία.Πρέπει καταρχάς να γίνει μόνο ένας αγωγός, ώστε να είναι μικρότερο το κόστος και να παίρνει ο Σουλτάνος το αέριο σε χαμηλότερες τιμές. Γιατί αυτοί οι αγωγοί κοστίζουν συνήθως 10-20 δις, και το κόστος αυτό μεταφέρεται στο φυσικό αέριο.

Προφανώς ο Ερντογάν θέλει τον αγωγό μέσα από τις Σουνιτικές περιοχές για να τον έχει υπό τον έλεγχο του. Αλλά και το Ιράν προς το παρόν δεν μπορεί να ξεκινήσει μεγάλο αγωγό προς την Τουρκία και την Ευρώπη γιατί αν το κάνει θα πρέπει να πάει σε πόλεμο με την Ρωσία.

Και πράγματι καλά το σκέφτηκε ο Σουλτάνος, να ανεβάσει μαζί με το Κατάρ και το Ιράν την Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Σαουδική Αραβία, και να ρίξει τον Σαουδάραβα Βασιλιά, ώστε να γίνει ένας μόνο αγωγός μέσα από την Σαουδική Αραβία, και μαζί το Ιράν και το Κατάρ να στέλνουν το αέριο τους στην Τουρκία και την Ευρώπη.

Βγαίνει όμως μετά ο Σαουδάραβας Βασιλιάς, και του λέει “Στάθου Σουλτάνε μου θα σε πλερώκω”!

Βγαίνει μετά ο Πούτιν και λέει “Στάθου Σουλτάνε μου θα σε γαμήσω, πάρε τα λεφτά από τον Βασιλιά και ξέχνα τα υπόλοιπα”!

Βγαίνει μετά ο Εμίρης του Κατάρ και λέει “Στάθου Σουλτάνε μου θα φέρω την κυρά-Χίλαρι την Κλίντον να ανοίξει διάδρομο στην Συρία να τους γαμήσει όλους”!

Βγαίνει μετά ο Ντόναλντ Τραμπ που πίνει καφέ με τον Πούτιν και λέει “Γαμώ την Μουσουλμανική Αδελφότητα μέσα”!!!

Στο μεταξύ ο Αλέξης περιμένει και λέει “δώσε κάτι, φράγκα, πεσέτες, δώσε κάτι, αλλιώς θα τυπώσω δραχμάς”

Πετάγεται ο Κουτσούμπας και λέει “Ζήτα Τούρκική λίρα ρε μαλάκα Αλέξη”

Τα βλέπει όλα αυτά ο Σουλτάνος και δεν ξέρει τι να κάνει. Πιάνει τους γαμεί όλους στην Τουρκία μπας και του έρθει καμιά έμπνευση, του κάκου όμως. Τους ξαναγαμεί ξανά του κάκου. Πετάγεται ένας Τούρκος και του λέει “Σουλτάνε μου βάλε πετρέλαιο γιατί το φυσικό αέριο πονάει στον κώλο”!

Τι να κάνει όμως και ο Σουλτάνος.....Δύσκολη η κατάσταση.

Ηθικόν Δίδαγμα: “Το φυσικόν άεριο, ακόμη και αν βοηθάει την τσέπη, βλάπτει σοβαρά το γκώλο”

1 σχόλιο: