Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Εκλογικός Νόμος για Σανοφάγους

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι τον Τσίπρα ως τον ηττημένο της υπόθεσης με τον εκλογικό νόμο, επειδή δεν πήρε 200 ψήφους, και η απλή αναλογική θα εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες και όχι από τις επόμενες εκλογές.

 Μόνο που δεν λένε κάτι οι δημοσιογράφοι. Ακόμη και 40% να πάρει η ΝΔ στις επόμενες εκλογές, και το Σταυρή και η Φωφώκα να έχουν αθροιστικά 10%, ο Μητσοτάκης, το Σταυρή και η Φωφώκα θα καθίσουν στο τραπέζι ως ισότιμοι συνομιλητές. Σαν να έχουν πάρει όλοι το ίδιο ακριβώς ποσοστό.

Γιατί αν ο Κυριάκος κάνει πως ανεβάζει τους τόνους, προκειμένου να ξαναπάει σε εκλογές και να ανεβάσει το ποσοστό της ΝΔ, το Σταυρή και η Φωφώκα θα του κάνουν κωλοδάχτυλο, γιατί οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική. Άρα αν ο Μητσοτάκης δεν δεχτεί τους όρους που θα θέσουν το Σταυρή και η Φωφώκα και πάει σε νέες εκλογές, θα πρέπει να κάνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άρα το δίλλημα για τον Μητσοτάκη θα είναι ή κυβέρνηση εδώ και τώρα με τους όρους που θα θέσουν το Σταυρή και η Φωφώκα, ή νέες εκλογές και κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, και η απάντηση είναι πάρα πολύ εύκολη. Κυβέρνηση εδώ και τώρα με τους όρους που θα θέσουν το Σταυρή και η Φωφώκα.

Και όπως ακριβώς είχαν ρίξει στον Σαμαρά τον Βενιζέλα και τον Μπαρμπα-Φώτη για να τον επιτηρούν, έτσι ακριβώς θα ρίξουν και στον Μητσοτάκη το Σταυρή και την Φωφώκα, ενδεχομένως και τον Μπίλη τον Λεβέντη, που είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ, και θέλει μάλιστα και ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου να τον πάρει στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Όλα αυτά αν στο μεταξύ οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες δεν έχουν φέρει στο προσκήνιο κάποιον άλλο απατεώνα. Ανάλογα με το πως θα είναι τα ποσοστά όταν γίνουν εκλογές. Τον Ιανουάριο του 2015 οι δημοσιογράφοι έφεραν τον Θεοδωράκη, ο οποίος έκανε δήθεν πολύ σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και πήρε σανοφάγους από την ΝΔ, και όταν ο κόσμος πήρε χαμπάρι τον Θεοδωράκη οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες έφεραν τον Μπίλη Λεβέντη τον Σεπτέμβριο του 2015, ο οποίος και πάλι πήρε σανοφάγους από την ΝΔ. Τώρα που ο κόσμος έχει πάρει χαμπάρι και τον Μπίλη Λεβέντη να δούμε ποιον θα βγάλουν μπροστά.

Ο Θάνος Τζήμερος πάντως δείχνει έτοιμος να παίξει αυτόν τον ρόλο, και κλείνει το μάτι στους Μπογδάνους και τις Μπουσδούκες, λέγοντας ότι αν έριχνε τρεις ψήφους, η πρώτη θα πήγαινε στο κόμμα του, την ΔΗΞΑ, η δεύτερη στο Σταυρή και το Ποτάμι, και μόνο η τρίτη στον Μητσοτάκη και την ΝΔ. Και αυτά τα λέει τον Ιούλιο του 2016, έχοντας δει τις δήθεν σκληρές κριτικές που έχει κάνει το Σταυρή στον ΣΥΡΙΖΑ, και όλα του τα γλειψίματα στον Τσίπρα. Ορίστε και το ηχητικό με την δήλωση του Θάνου Τζήμερου.Να θυμίσω ότι ο Θάνος Τζήμερος όταν έκλεισε ο Σαμαράς την ΕΡΤ ήταν στην ΕΡΤ και έδινε συνεντευξούλες για τον κακό Σαμαρά, και το κόμμα του, η Δημιουργία Ξανά, χαλούσε τον κόσμο δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ για το “μαύρο” στην ΕΡΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου