Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Η Ανάλυση του Μάζη και της Μπουσδούκου για την Επίθεση στην Νίκαια

Θέλω να αγιάσω αλλά δεν με αφήνουν. Στο παρακάτω βίντεο η πιο σκληρή προπαγάνδα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των Κομμουνιστών δικτατόρων της Λατινικής Αμερικής, από τα χείλη του Κομμουνιστή καθηγητή γεωπολιτικής Γιάννη Μάζη, και της ακροαριστερής δημοσιογράφου Άννας Μπουσδούκου. Η συζήτηση είναι για την τρομοκρατική επίθεση στην Νίκαια (14.7.2016).Ο Γιάννης Μάζης είναι από τους αγαπημένους καλεσμένους ακροαριστερών δημοσιογράφων όπως η Μπουσδούκου και ο Μπογδάνος. Στο βίντεο ο Μάζης και η Μπουσδούκου μας λένε πόσο καλοί είναι οι Ιρανοί, και πόσο κακοί οι Αμερικανοί και οι Γάλλοι αποικιοκράτες.

Και μην μου πει κανείς ότι ο Μάζης έχει ταχθεί υπέρ της συμμαχίας Ελλάδας-Ισραήλ, και άρα πως γίνεται αυτό. Όντως έχει ταχθεί υπέρ. Αλλά ο Μάζης εκτός από Κομμουνιστής είναι και Έλληνας. Ακόμη και ο Τσίπρας, ο πιο ακραίος φιλο-Ισλαμιστής, αυτός που άνοιξε τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, πήγε στο Ισραήλ και υπέγραψε το ηλεκτρικό καλώδιο Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας.

Οι κομμουνιστές έχουν τα δικά τους συμφέροντα στην Ελλάδα. Ποτέ δεν είπα εγώ ότι τους παίρνουν τηλέφωνο και τους λένε τι να κάνουν. Επίσης κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητες της. Για παράδειγμα οι κομμουνιστές στην Ελλάδα, λόγω της κόντρας της Ελλάδας με την Τουρκία, είναι λογικό να είναι πιο κοντά στο Ιράν, και λιγότερο στην Τουρκία και το Κατάρ. Ενώ οι κομμουνιστές Γάλλοι, επειδή η Γαλλία έχει πολύ εχθρικές σχέσεις με τους Τούρκους και τους Ιρανούς, είναι πιο λογικό να έχουν πιο πολλές παρτίδες με το Κατάρ, που είναι σύμμαχος της Γαλλίας, και πουλάει στην Γαλλία φυσικό αέριο αξίας δισεκατομμυρίων, και σε αντάλλαγμα το Κατάρ κάνει στην Γαλλία επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, ενώ η Σαουδική Αραβία είναι ένας κοινός εχθρός για το Ιράν, την Τουρκία και το Κατάρ, οι Γάλλοι είναι σύμμαχοι της Σαουδικής Αραβίας, άρα δεν θα περίμενα από τους Γάλλους κομμουνιστές να δείχνουν για την Σαουδική Αραβία την ίδια επιθετικότητα που δείχνουν οι Έλληνες κομμουνιστές.

Στην Ελλάδα οι Κομμουνιστές στήριξαν πάρα πολύ την προσπάθεια του Ερντογάν, του Ιράν και του Κατάρ να ανατρέψουν τον Σαουδάραβα Βασιλιά και τον Μουμπάρακ. Θυμάστε τον Τσίπρα και τον Αλαβάνο να τρέχουν στους δρόμους με την Αραβική Άνοιξη της Αιγύπτου.

Το σχέδιο του Ερντογάν, να στείλουν ενωμένοι οι Άραβες και οι Ιρανοί πετρέλαιο και αέριο στην Τουρκία, και από εκεί στην Ευρώπη, είναι πολύ πιο σημαντικό για τους Έλληνες Κομμουνιστές που λυμαίνονται τον χώρο της ενέργειας, παρά για τους Γάλλους Κομμουνιστές. Οι Γάλλοι θέλουν να πάρουν αέριο από την Αλγερία, και μέσω του Trans-Saharan και από την Νιγηρία, ενδεχομένως και από τον Nord Stream. Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα για να δείξω ότι δεν υπάρχει ένας κανόνας και τέρμα. Υπάρχουν σε κάθε χώρα ειδικές συνθήκες.

Να θυμίσω όμως ότι οι κνίτες των Ελληνικών ΜΜΕ έλεγαν ότι τον ISIS τον στήριξε η Σαουδική Αραβία, χωρίς ποτέ να αναφέρουν την Τουρκία. Χρειάστηκε να βγει ο Πούτιν να το καταγγείλει δημοσίως την συνεργασία ISIS-Τουρκίας, για να αρχίσουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι να ψελλίζουν και την λέξη “Τουρκία” δίπλα στην λέξη ISIS. Αν θυμάστε έλεγαν ότι τον ISIS στηρίζουν οι Αμερικανοί και οι Σαουδάραβες.

Ενώ τα κορυφαία στελέχη του ISIS, οι πρώην άνθρωποι του Σαντάμ Χουσέιν, είχαν καλύτερες σχέσεις με τους Τούρκους παρά με τους Σαουδάβες, γιατί στους Τούρκους πουλούσαν πετρέλαιο, και με τους Τούρκους κυνηγούσαν τους Κούρδους, ενώ ο Σαντάμ κατηγορούσε την Σαουδική Αραβία ότι πουλούσε πολύ μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, και σε πολύ χαμηλές τιμές.

Όμως ισχύει ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα και οι Κομμουνιστές δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής είναι συγκοινωνούντα δοχεία και έχουν πολλά κοινά συμφέροντα. Πχ θίγονται από την τεράστια Αμερικανική παραγωγή πετρελαίου και αερίου από σχιστόλιθο, και όλοι μαζί στήριξαν τον Κομμουνιστή Εβραίο απατεώνα Bernie Sanders που θέλει να καταργήσει την παραγωγή από σχιστόλιθο, και εκπροσωπεί και την Αμερικανική, και όχι μόνο, βιομηχανία της πράσινης ενέργειας, μία μπίζνα δισεκατομμυρίων, που επίσης θίγεται από την παραγωγή από σχιστόλιθο. Στην Ελλάδα ο Γιωργάκης Παπανδρέου είχε κόλλημα με την ακριβή πράσινη ενέργεια, και τώρα ακούω τον Θεοδωράκη να λέει τα ίδια.

Οπωσδήποτε όμως κάθε χώρα έχει τα δικά της συμφέροντα. Επομένως πρέπει να έχετε μία ελαστικότητα στην σκέψη σας, και να προσπαθείτε να προσαρμόζετε τον γενικό κανόνα στις ειδικές συνθήκες κάθε χώρας. Δεν υπάρχει γενικός κανόνας που να δίνει όλες τις απαντήσεις.

Ακόμη και οι άξονες Ιράν-Βενεζουέλα και Τουκία-Κατάρ δεν είναι μπετόν αρμέ. Κάθε άλλο. Κάθε χώρα έχει τα δικά της συμφέροντα. Για παράδειγμα ο Τσάβεζ, σε επίπεδο δηλώσεων τουλάχιστον, στήριξε τον Καντάφι, την στιγμή που οι πρώτοι που μπήκαν στην Λιβύη ήταν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Σουδάν και της Χεζμπολάχ, που ήταν οι πιο στενοί σύμμαχοι του Ιράν. Υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα.

Για το βίντεο με την Μάζη και την Μπουσδούκου βλέπε “Γιάννης Μάζης, Άννα Μπουσδούκου, Μουσουλμανική Αδελφότητα”Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου