Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

Οι μη Σιιτικές Ομάδες της Χεζμπολάχ

Έχω πει ότι η Σιιτική Λιβανέζικη Χεζμπολάχ, μία από τις ικανότερες τρομοκρατικές οργανώσεις στον κόσμο, η οποία ελέγχει τον Νότιο Λίβανο, και έχει πλέον και πολιτικό ρόλο στον Λίβανο, έχει στο παρελθόν συνεργαστεί στενά εναντίον των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και του Σαουδάραβα Βασιλιά με τους Σουνίτες Ισλαμιστές του Σουδάν και τους Σαουδάραβες Ισλαμιστές της Al Qaeda.

Έχω επίσης πει ότι η Χεζμπολάχ έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην Λατινική Αμερική, αφού υποστηρίζει τους κομμουνιστές ναρκοτρομοκράτες της FARC στην Κολομβία. H Βενεζουέλα της επιτρέπει επίσης να έχει βάσεις στα νησιά της Βενεζουέλας στην Καραϊβική, ώστε η Χεζμπολάχ να συνεργάζεται με τα καρτέλ ναρκωτικών και τις τρομοκρατικές οργανώσεις του Μεξικού. Και το Μεξικό και η Κολομβία έχουν πάρα πολύ στενή οικονομική συνεργασία με τις ΗΠΑ. Στην Λατινική Αμερική η Χεζμπολάχ κινείται μέσω του τραπεζικού συστήματος της Βενεζουέλας.

Επειδή η Χεζμπολάχ συνεργάζεται τόσο στενά και με Σουνίτες και με Κομμουνιστές τρομοκράτες, έχει δημιουργήσει τις Resistance Brigades (Saraya al-Muqawama), η οποία πολεμάει δίπλα στην Χεζμπολάχ, και στην οποία μπορούν να εντάσσονται Σουνίτες, Χριστιανοί, άθεοι κομμουνιστές, ή και Σιίτες που δεν έχουν έντονο θρησκευτικό συναίσθημα.

“Christian, Sunni And Shia: Meet Hezbollah's Non-Denominational Military Branch Defending Lebanon, Fighting In Syria”, Νοέμβριος 2015Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου