Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Η Διαφορά Ανάμεσα στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Al-Qaeda

Για να καταλάβετε την Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Al-Qaeda, και τις διαφορές τους, θα πρέπει να τις σκέφτεστε σαν ιδεολογίες και όχι σαν οργανώσεις. Αν τις σκέφτεστε σαν οργανώσεις μπαίνετε στην διαδικασία να τις φαντάζεστε σαν κάτι πολύ πιο συμπαγές από αυτό που πραγματικά είναι, και τότε δεν μπορείτε να τις καταλάβετε, και ούτε και να καταλάβετε τις ομοιότητες και τις διαφορές τους.Σκεφτείτε το Κεφάλαιο του Μαρξ. Το Κεφάλαιο του Μαρξ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πάρα πολλές πλευρές σε πάρα πολλές χώρες, και πολλοί από αυτούς που το χρησιμοποιούν να είναι και μεταξύ τους εχθροί. Έτσι ακριβώς πρέπει να σκέφτεστε και την Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Αλ Κάιντα. Σαν το Κεφάλαιο του Μουσουλμανικού Κόσμου.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι αυτό που αποκαλούμε “πολιτικό Ισλάμ”. Υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ένα σοσιαλιστικό οικονομικό μοντέλο, και μία κοινωνία που για σύνταγμα θα έχει το Κοράνι. Αλλά η οποία κοινωνία ταυτόχρονα θα έχει υποτίθεται και ελευθερία της έκφρασης, θα γίνονται εκλογές κλπ. Επομένως στα χαρτιά η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το “πολιτικό Ισλάμ”, είναι πιο μετριοπαθής από την Αλ Κάιντα. Στα χαρτιά.

Επίσης, η Μουσουλμανική Αδελφότητα αφήνει κάποια περιθώρια συνεργασίας με σταυροφόρους (ΝΑΤΟ) και με αποστάτες Μουσουλμάνους (Μουσουλμάνους ηγέτες που έχουν συνεργαστεί με σταυροφόρους).

Η Al-Qaeda δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εκλογές, ούτε για συνεργασίες με σταυροφόρους, πχ ΗΠΑ, Γαλλία, ή με αποστάτες Μουσουλμάνους, πχ Βασιλιάς Σαουδικής Αραβίας, Αιγύπτιος Πρόεδρος κτλ.

Η Al-Qaeda ζητάει όπως και η Μουσουλμανική Αδελφότητα το Κοράνι να ρυθμίζει την ζωή των πολιτών.

Και η Μουσουλμανική Αδελφότητα και η Al-Qaeda έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν από πολλές Μουσουλμανικές χώρες, είτε για να χτυπήσουν άλλες Μουσουλμανικές χώρες, είτε για να χτυπήσουν το ΝΑΤΟ, είτε για να χτυπήσουν εσωτερικούς αντιπάλους.

Το πιο κλασσικό παράδειγμα του πόσο συγκοινωνούντα δοχεία είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα και η Al-Qaeda είναι ο Ayman al-Zawahiri, ο οποίος ανέλαβε αρχηγός της Al-Qaeda όταν οι Αμερικανοί σκότωσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν το 2011.

Ο Zawahiri είναι Αιγύπτιος, και από παιδάκι ήταν στην Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου, μέχρι που κάποια στιγμή πήρε μεταγραφή στην Al-Qaeda και έφτασε να γίνει και αρχηγός της, σαν να λέμε Γενικός Διευθυντής ή CEO. Ο CEO της Al-Qaeda προσπαθεί να συντονίσει διάφορες συμμορίες του Μουσουλμανικού κόσμου, στον βαθμό τουλάχιστον που υπάρχουν κάποια ελάχιστα κοινά συμφέροντα, και δεν πρέπει να θεωρείτε ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη επιρροή στα τοπικά καταστήματα της Al-Qaeda. Μπορούμε να πούμε ότι είναι λίγο γλάστρα.

Το σημαντικό είναι ότι την Μουσουλμανική Αδελφότητα την χρησιμοποιείς για να ανατρέψεις έναν ηγέτη του Μουσουλμανικού κόσμου, ενώ την Al-Qaeda την χρησιμοποιείς για να του κάνεις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Να δώσω ένα παράδειγμα.

Παράδειγμα

Στην Συρία κυβερνάει ο Άσαντ, ο οποίος είναι σύμμαχος του Ιράν. Επειδή η πλειοψηφία της Συρίας είναι Σουνιτική, οι Τούρκοι και οι Άραβες χρησιμοποίησαν την Μουσουλμανική Αδελφότητα, το Πολιτικό Ισλάμ, ζητώντας εκλογές, ώστε να ανατρέψουν δημοκρατικά τον δικτάτορα και σύμμαχο του Ιράν Μπασάρ αλ Άσαντ. Ο Άσαντ προέρχεται από την Αλαουτική μειοψηφία και κατά πάσα πιθανότητα θα έχανε τις εκλογές. Έτσι θα μπορούσαν να κατασκευάσουν τον αγωγό Κατάρ-Τουρκίας, και να διώξουν το Ιράν από την Συρία.

Αν όμως στην Συρία η πλειοψηφία ήταν Αλαουτική, και οι Ιρανοί κατασκεύαζαν έναν αγωγό Ιράν-Ιράκ-Συρίας, ο οποίος θα έθιγε τα συμφέροντα και της Τουρκίας και των Αράβων, οι Τούρκοι και οι Άραβες θα χρησιμοποιούσαν την Al-Qaeda, η οποία θα κατηγορούσε τον Άσαντ ότι συνεργάζεται με τους Σταυροφόρους, και θα του έκανε τρομοκρατικές επιθέσεις στους αγωγούς του.

Με τις παρούσες συνθήκες της Συρίας η Μουσουλμανική Αδελφότητα ήταν καλύτερη για τους Άραβες και τους Τούρκους, και αυτήν χρησιμοποίησαν για να ανατρέψουν τον Άσαντ με την Αραβική Άνοιξη. Αρχικά τουλάχιστον, πριν ξεσπάσει ο εμφύλιος.

Χάρτης Σουνιτικοί VS Σιιτικοί Αγωγοί

Γκαμάλ Νάσερ – Μουσουλμανική Αδελφότητα

Όταν ο Αιγύπτιος σοσιαλιστής δικτάτορας Γκαμάλ Νάσερ, μαζί με την Συρία, προσπαθούσαν να πάρουν τον Λίβανο και το Ισραήλ, ώστε να σταματήσουν το πετρέλαιο του Ιράν να βγαίνει στην Μεσόγειο μέσω Ισραήλ (Eilat-Ashkelon), αλλά να σταματήσουν και το πετρέλαιο των Σαουδαράβων να βγαίνει στην Μεσόγειο μέσω του Λιβάνου (Σαουδική Αραβία-Ιορδανία-Λίβανος βλέπε Trans-Saharan), ώστε να μην έχουν επιλογές οι Άραβες του Κόλπου και να τους χρεώνουν μεγαλύτερες προμήθειες, οι Άραβες του Κόλπου υποστήριζαν την Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο και την Συρία, προσπαθώντας να ανατρέψουν τον Γκαμάλ Νάσερ και τους συμμάχους του.

ΧάρτηςΆλλα Παραδείγματα

Οι Ιρανοί και οι Σουδανοί υποστηρίζουν την Al-Qaeda εναντίον του Σαουδάραβα Βασιλιά, με τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και προσπαθούν να τον ανατρέψουν με την Μουσουλμανική Αδελφότητα και εκλογές, με την βοήθεια και της Τουρκίας και του Κατάρ. Μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, γιατί τελευταία η Σαουδική Αραβία έδωσε δισεκατομμύρια στην Τουρκία και το Σουδάν.

Χάρτης Αγωγοί Σουδάν-Σαουδικής ΑραβίαςΣτην Αίγυπτο η Τουρκία, το Ιράν, το Κατάρ και το Σουδάν χρησιμοποίησαν την Μουσουλμανική Αδελφότητα, ως κάτι “φρέσκο”, ας πούμε όπως το “η ελπίδα έρχεται”, το οποίο θα καθάριζε την χώρα από την διαφθορά. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έβαλε στο τραπέζι το θέμα των εκλογών με τεράστιο προμοτάρισμα από το Al-Jazeera, κάτι που συγκίνησε τους Αιγυπτίους, αφού οι Αιγύπτιοι σοσιαλιστές δεν έκαναν εκλογές. Και μόλις πήρε την εξουσία ο Μόρσι έβαλε με νόμο τον εαυτό του πάνω από το σύνταγμα και την δικαιοσύνη για να κάνει υποτίθεται κάθαρση.

Άρα στην Αίγυπτο η Τουρκία, το Ιράν, το Κατάρ και το Σουδάν χρησιμοποίησαν την Μουσουλμανική Αδελφότητα γιατί υπήρχαν οι προϋποθέσεις να πάρουν την εξουσία με “δημοκρατικό” τρόπο, στην πραγματικότητα με το “η ελπίδα έρχεται” και το αριστερό κανάλι του Εμίρη του Κατάρ. Τώρα που οι σοσιαλιστές Αιγύπτιοι ανέτρεψαν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, και δεν κάνουν εκλογές, οι Τούρκοι, οι Ιρανοί και οι Καταριανοί τους χτυπάνε με τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS και της Al-Qaeda.

 Στο Αφγανιστάν που οι Ιρανοί και οι Άραβες θέλουν να σταματήσουν το πετρέλαιο και το αέριο της Κεντρικής Ασίας να φτάσει στην Ινδία, χρησιμοποιούν την Al-Qaeda για να κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των Αμερικανών.

Η Al-Qaeda της Βόρειας Αφρικής, που είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την Al-Qaeda του Πακιστάν, και είναι αντι-Γαλλική και όχι αντι-Αμερικανική, υποστηριζόταν από το Ιράν, το Σουδάν και την Τουρκία, τρεις εχθρούς των Γάλλων, και έκανε στους Γάλλους τον βίο αβίωτο.

Άρα όταν μιλάμε για Μουσουλμανική Αδελφότητα θα σκέφτεστε ανατροπή αντιπάλου με εκλογές, και όταν μιλάμε για Al-Qaeda θα σκέφτεστε επίθεση σε αντίπαλο με τρομοκρατικές επιθέσεις. Το ποιος υποστηρίζει την Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Al-Qaeda θα πρέπει να το ψάχνετε σε κάθε περιοχή εξετάζοντας τα συμφέροντα. Πχ στο Αφγανιστάν την Al-Qaeda υποστηρίζουν οι Άραβες και οι Ιρανοί εναντίον των Αμερικανών. Στην Σαουδική Αραβία μέχρι πρόσφατα την Al-Qaeda υποστήριζαν οι Ιρανοί, οι Σουδανοί και οι Τούρκοι. Στην Βόρεια Αφρική κατά κανόνα την Al-Qaeda υποστήριζαν εναντίον των Γάλλων οι Ιρανοί, η Χεζμπολάχ, οι Σουδανοί και οι Τούρκοι. Στην Συρία την Al-Qaeda υποστήριζαν εναντίον του Άσαντ και του Ιράν οι Άραβες και οι Τούρκοι, με την βοήθεια του ΝΑΤΟ.

Στην Αραβική Άνοιξη της Συρίας την Μουσουλμανική Αδελφότητα υποστήριζαν οι Τούρκοι και οι Σαουδάραβες εναντίον του Ιράν, ενώ στην Αραβική Άνοιξη της Αιγύπτου την Μουσουλμανική Αδελφότητα υποστήριζαν οι Τούρκοι και οι Ιρανοί εναντίον των Σαουδαράβων.

Ο κανόνας είναι ότι όταν μιλάτε για Μουσουλμανική Αδελφότητα μιλάμε για ανατροπή με εκλογές, ενώ όταν μιλάτε για Al-Qaeda μιλάμε για τρομοκρατική επίθεση.

Άρα κάθε Μουσουλμάνος μπορεί να αγοραστεί από την Al-Qaeda ή την Μουσουλμανική Αδελφότητα, αλλά όταν μιλάμε για μέλος της Al-Qaeda μιλάμε για πληρωμένο τρομοκράτη, ενώ όταν μιλάμε για Μουσουλμανική Αδελφότητα μιλάμε για πληρωμένο ψηφοφόρο. Στο περίπου πάντα.

Κάθε χώρα έχει τα πλεονεκτήματα της όταν προσπαθεί να προσεγγίσει νέα τζιχάντια ή νέους ψηφοφόρους πουλώντας την πραμάτια της. Το Ιράν, το Σουδάν και η Χεζμπολάχ έχουν στις αποσκευές τους τον ιερό πόλεμο εναντίον του Ισραήλ, και την μεγάλη έχθρα που μέχρι πρόσφατα είχαν με τους σταυροφόρους Γάλλους και Αμερικανούς, που για τους Σαουδάραβες είναι σύμμαχοι.

Οι Σαουδάραβες έχουν το πλεονέκτημα της ρευστότητας, αλλά και του φτηνού πετρελαίου, αφού οι πετρελαιοπηγές τους είναι από τις ευκολότερες του κόσμου, με μικρό κόστος εξόρυξης, και άρα μπορούν να επιδοτούν φτωχές Μουσουλμανικές χώρες με πετρέλαιο.

Οι Σαουδάραβες έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι είναι Σουνίτες, και το 80% των Μουσουλμάνων είναι Σουνίτες. Αλλά έχουν το μειονέκτημα ότι συνεργάζονται με τους σταυροφόρους και είναι αποστάτες. Εκτός από αποστάτες έχουν περιορισμένες δυνατότητες να χρηματοδοτούν Τζιχάντια, γιατί τα τζιχάντια μπορεί να στραφούν εναντίον των ΗΠΑ και των Γάλλων, που είναι σύμμαχοι τους, και τότε υπάρχουν αντίποινα, πχ μειωμένη προστασία από το Ιράν κλπ.


Al-Qaeda = Τρομοκρατική Επίθεση σε αντίπαλο


Μουσουλμανική Αδελφότητα = Ανατροπή Αντιπάλου με όπλο την δημοκρατία και τις εκλογές
2 σχόλια:

  1. Γραψε για το πραξικοπημα στην τουρκια,ωραιο αρθρο παρεπιπτοντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι κάνει μπαμ ότι είναι στημένο για να κάνει ο Ερντογάν την τελική εκκαθάριση. Ευχαριστώ

      Διαγραφή