Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Η Al-Qaeda ως Πολυεθνική

Στον πρώτο χάρτη βλέπετε τις χώρες όπου η Al-Qaeda έχει παρουσία, είτε μέσω μίας τοπικής Al-Qaeda είτε μέσω θυγατρικών. Στον δεύτερο χάρτη βλέπετε το σημαντικότερο εξαγωγικό προϊόν κάθε χώρας. Με μαύρο είναι οι χώρες που εξάγουν κυρίως πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Χάρτης Al-QaedaΧάρτης ΕξαγωγώνΒλέπετε πόσο καλά ταιριάζουν οι δύο χάρτες, αφήνοντας φυσικά απ’έξω τις μη Μουσουλμανικές χώρες, στις οποίες η Al-Qaeda δεν έχει παρουσία, όπως η Ρωσία, και οι Κομμουνιστικές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η Al-Qaeda ιδρύεται το 1988 στο Αφγανιστάν, όταν ανακοινώνουν οι Σοβιετικοί ότι θα αποχωρήσουν, για να βοηθήσει τους συμμάχους των Αράβων (Πακιστάν) να πάρουν τον έλεγχο του Αφγανιστάν από τους Ιρανούς, για να εμποδίσουν τους Αμερικανούς να κατεβάσουν το πετρέλαιο και το αέριο της Κεντρικής Ασίας στην Ινδία, και για να υποστηρίξουν το Πακιστάν στο Kashmir, ώστε να μην τρυπήσει η Ινδία το Πακιστάν και φτάσει στην Κεντρική Ασία.

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Αλ Κάιντα στην Ινδία, και βοηθούν το Πακιστάν, και θυμίζουν στην Ινδία ότι δεν πρέπει να ξεχνά να αγοράζει Αραβικό πετρέλαιο.

Χάρτης Kashmir
Με την συμμαχία της Al-Qaeda με την ισχυρότερη τρομοκρατική οργάνωση της Ανατολικής Αφρικής, την Al-Shabaab της Σομαλίας, η Al-Qaeda χτυπάει την Κένυα, και την Τανζανία, απ’όπου οι Κινέζοι φιλοδοξούν να στέλνουν πετρέλαιο και αέριο στην Κίνα. Το Σουδάν επίσης έχει μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτό το project, ώστε να μην μπορέσει το Νότιο Σουδάν να βρει διέξοδο για το πετρέλαιο του. Το Σουδάν είναι πολύ μπλεγμένο και αυτό με την Αλ Κάιντα, όπως και η Σαουδική Αραβία και το Ιράν, αλλά και το Πακιστάν. Βλέπε CNN “What is Al-Shabaab, and what does it want?”, Ιούλιος 2015.

Χάρτης Κένυα-Τανζανία-ΚίναΜέσω της συμμαχίας της με την Νιγηριανή Boko Haram η Αλ-Κάιντα χτυπάει το πετρέλαιο της Νιγηρίας. Βλέπε YahooBoko Haram's Bin Laden Connection”, Μάιος 2014.

Μέσω της παρουσίας της στην Βόρεια Αφρική, AQIM (Al-Qaeda in the Islamic Maghreb), η Al-Qaeda χτυπάει το πετρέλαιο και το αέριο της Αλγερίας και τη Λιβύης.

Την Al-Qaeda θα πρέπει να την βλέπετε ως μία εταιρεία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισλαμικού καρτέλ πετρελαίου, και όταν τα συμφέροντα αυτά είναι κοινά το καρτέλ πολεμάει ενωμένο, όπως πολέμησε τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν για να μην ξεκλειδώσουν το πετρέλαιο και το αέριο της Κεντρικής Ασίας.

Όταν όμως τα συμφέρονταν του καρτέλ είναι διαφορετικά οι Ισλαμιστές συναγωνίζονται για το ποιος θα αγοράσει περισσότερες συμμορίες της Αλ Κάιντα για να χτυπήσει τους Ισλαμιστές αντιπάλους του.

Η Αλ Κάιντα χρηματοδοτείται κυρίως με Αραβικά κεφάλαια, αλλά επειδή στρέφεται και εναντίον του Σαουδάραβα Βασιλιά, ο οποίος την χρηματοδοτεί στο εξωτερικό όταν η Αλ Κάιντα κυνηγάει εχθρούς τους, δεν μπορούσε να εκπαιδευτεί από τους Άραβες.

Επειδή η Αλ Κάιντα στρέφεται και εναντίον των ΗΠΑ, δεν μπορούσε να εκπαιδευτεί ούτε από το Πακιστάν, που λαμβάνει δισεκατομμύρια σε Αμερικανική βοήθεια.

Έτσι η Al-Qaeda εκπαιδεύτηκε από το Ιράν, το Σουδάν και την Χεζμπολάχ, αφού οι Ιρανοί και οι Άραβες έχουν πολλά κοινά συμφέροντα, όπως να μην κατέβει το πετρέλαιο και το αέριο της Ασίας στον Ινδικό Ωκεανό, να μην φτάσουν οι πρώτες ύλες της Αφρικής στην Κένυα και την Τανζανία και από εκεί να πάνε στην Ασία, και φαντάζομαι και άλλα πολλά. Όπως και πάρα πολλές διαφορές, κυρίως ποιος θα πουλήσει περισσότερο πετρέλαιο και άεριο.

Η τεράστια παραγωγή των Αμερικανών, λόγω του fracking, έχει δημιουργήσει μία ανίερη συμμαχία ανάμεσα στο Ισλαμικό και το Κομμουνιστικό καρτέλ πετρελαίου της Λατινικής Αμερικής, αφού και τα δύο θίγονται εξίσου την εκτόξευση της Αμερικανικής παραγωγής και την καθίζηση των τιμών.

Η Κούβα που χρηματοδοτείται από το Κομμουνιστικό καρτέλ της Λατινικής Αμερικής και φυσικά συμμετέχει σε αυτήν την ανίερη συμμαχία εναντίον των ΗΠΑ.

Αυτή η συμμαχία έχει υποστηρίξει τέρατα όπως τον Κομμουνιστή Εβραίο απατεώνα Bernie Sanders στις ΗΠΑ, ο οποίος είναι σαν τον Τσόμσκι, Εβραίος αντισημίτης, τον ακραίο φιλο-Ισλαμιστή Jeremy Corbyn στην Αγγλία, τον Πάμπλο Ιγκλέσιας των Ποδέμος στην Ισπανία, και φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ότι στην Ελλάδα κυριαρχούν στα κανάλια Μπογδάνοι και Μπουσδούκες, και το ότι η ΕΡΤ είναι σαν κανάλι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οφείλεται στα τεράστια ποσά που έχει διοχετεύσει στην Ελλάδα το Ισλαμικό και το Κομμουηνιστικό καρτέλ πετρελαίου.

Αν ο Τσίπρας κάνει τώρα και τις 4 άδειες, θα τις πάρουν επιχειρηματίες που από πίσω θα στηρίζονται από την ανίερη συμμαχία των Κομμουνιστών δικτατόρων της Λατινικής Αμερικής και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Δεν ξέρω αν θα δώσει και κανένα κανάλι στους Ρώσους.

Γι’αυτό έχει βάλει 400 άτομα προσωπικό και τέτοια πράγματα. Και καλά να ξέρουν οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες ότι θα τους πάρουνε, αλλά κυρίως να μην μπορεί κανένας ιδιώτης να κάνει προσφορά γιατί τα κανάλια δεν θα βγαίνουν οικονομικά.

Σκεφτείτε ότι το Κατάρ είχε αγοράσει με 500 εκ δολάρια το κανάλι του αντιπροέδρου του Κλίντον του Αλ Γκορ, το Current tv, το έκανε Al Jazeera America, και έδωσε και περίπου 3 δις για να το σπρώξει. Το Al Jazeera είναι αριστερό κανάλι. Θέλω να πω ότι και οι ΗΠΑ είναι γεμάτες Μπογδάνους και Μπουσδούκες. Δεν έχουν φυσικά το δικό μας χάλι, αλλά αυτή είναι η πορεία τους.

Το Τέξας, όπου σκότωσαν και τους αστυνομικούς, είναι μαζί με τον Κόλπο του Μεξικού οι πλουσιότερες περιοχές των ΗΠΑ σε πετρέλαιο και αέριο, και βρίσκονται πάνω ακριβώς από το κομμουνιστικό καρτέλ πετρελαίου.

Χάρτης ΑμερικήΒλέπε “Η Δολοφονία των Αμερικανών Αστυνομικών από την Τρομοκρατική Οργάνωση Black Lives Matter”.

Άρθρα

“What is Al-Shabaab, and what does it want?”, Ιούλιος 2015
7η Παράγραφος
And Al-Shabaab has links to other organizations. In February 2012, the group's leader, Ahmed Abdi Godane, and al Qaeda leader Ayman al-Zawahirireleased a video announcing the alliance of the two organizations.

“Boko Haram's Bin Laden Connection”, Μάιος 2014
1η, 2η, 3η, 4η, 5η Παράγραφος
In 2002, Osama bin Laden dispatched an aide to Nigeria to hand out $3 million in local currency to a wide array of Salafist political organizations there that shared al Qaeda’s goal of imposing Islamic rule.
According to an overlooked report from a well-respected international watchdog, one of those organizations was Boko Haram, the terrorist outfit that’s become globally infamous for its threat to sell girls into slavery. In other words, bin Laden helped provide Boko Haram’s seed money, this report maintains.
Officially, the U.S. intelligence community assesses that the group has only tangential links to al Qaeda’s north African affiliate, and that reports of bin Laden backing the Nigerian outfit are off-base. But inside the secret state, many analysts believe that the ties between Boko Haram and al Qaeda global leadership go much deeper—and are about more than a little seed money.
“There were channels between bin laden and Boko Haram leadership,” one senior U.S. told The Daily Beast. “He gave some strategic direction at times.”
At issue are still secret documents captured from Osama bin Laden’s lair in Pakistan in 2011. According to two senior U.S. intelligence officials, the trove of documents includes correspondence between leaders of Boko Haram and al Qaeda’s central leadership, including Osama bin Laden. Other U.S. intelligence officials who spoke to The Daily Beast have stressed that the documents only include letters from Boko Haram to bin Laden—the terror leader never replied back.

Al-Shabaab : Η ισχυρότερη τρομοκρατική οργάνωση της Ανατολικής Αφρικής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου