Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Al-Qaeda VS Ινδία

Ο ιδρυτής της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν θεωρούσε την Ινδία ως μέρος της παγκόσμιας Εβραϊκής συνωμοσίας εναντίον του Μουσουλμανικού Κόσμου. Βλέπε Wikipedia “Beliefs and ideology of Osama bin Laden : India”.

Η Al-Qaeda υποστήριζε τις τρομοκρατικές οργανώσεις του Πακιστάν που δρούσαν στην Ινδία, και επίσης έστελνε μαχητές στο Kashmir, που είναι η περιοχή που διεκδικούν το Πακιστάν και η Ινδία, και που αν η Ινδία είχε στον έλεγχο της θα μπορούσε να εξάγει στην Κεντρική Ασία τα προϊόντα της, και να εισάγει στην Ινδία το πετρέλαιο και το αέριο της περιοχής, χωρίς να βασίζεται στον μεγάλο της εχθρό το Πακιστάν, και ταυτόχρονα να συναγωνίζεται την Κίνα που μονοπωλεί οικονομικά την περιοχή.

Επίσης η Ινδία θα έκοβε την επικοινωνία Κίνας-Πακιστάν, και είναι γνωστό ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται εναντίον της. Η Ινδία και το Πακιστάν ελέγχουν από ένα κομμάτι του Kashmir, με αποτέλεσμα και το Πακιστάν να επικοινωνεί με την Κίνα, και η Ινδία να χρειάζεται είτε το Πακιστάν, είτε το Ιράν, για να φτάσει στην Κεντρική Ασία.

Χάρτης Kashmir

Επομένως η συμμαχία Al-Qaeda (Αράβων) και Πακιστάν εναντίον της Ινδίας στο Kashmir είναι απόλυτα λογική, γιατί και οι Άραβες δεν θέλουν να εισάγει η Ινδία πετρέλαιο και αέριο από την Κεντρική Ασία, αλλά και το Πακιστάν δεν θέλει να μπορούν οι χώρες της Κεντρικής Ασίας να φτάνουν στην Ινδία και τον Ινδικό Ωκεανό παρακάμπτοντας το Πακιστάν, ώστε και οι Ινδοί και οι χώρες της Κεντρικής Ασίας να είναι εξαρτημένες από το Πακιστάν.

Και ενώ ο Οσάμα μπιν Λάντεν χαρακτήριζε την Ινδία όργανο της παγκόσμιας Εβραϊκής συνωμοσίας, είχε εκφράσει θαυμασμό για την επανάσταση των Ισλαμιστών σοσιαλιστών του Ιράν το 1979, και είχε και μεγάλη συνεργασία με το Ιράν. Βλέπε Wikipedia “Beliefs and ideology of Osama bin Laden : Jews, Christians and Shia Muslims”.

Η εξήγηση φυσικά είναι ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν χρηματοδοτούνταν από Σαουδάραβες που στρέφονταν κατά του Σαουδάραβα Βασιλιά, και η Αλ Κάιντα, στο εσωτερικό της Σαουδικής Αραβίας τουλάχιστον, δεν μπορούσε να έχει υποστήριξη από τις μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας.

Το Πακιστάν, που μέσω των Ταλιμπάν παρείχε κάποια υποστήριξη στην Al-Qaeda, επίσης δεν μπορούσε να υποστηρίζει επιθέσεις εναντίον του Σαουδάραβα Βασιλιά και των Αμερικανών, γιατί ελάμβανε, και λαμβάνει, τεράστιες οικονομικές ενισχύσεις και από τους δύο.

Επομένως η Al-Qaeda είχε προχωρήσει στην ανίερη συμμαχία με το Ιράν, το Σουδάν και την Χεζμπολάχ, και σε αυτήν την ανίερη συμμαχία έχω αναφερθεί πολλές φορές. Με αυτόν τον τρόπο η Al Qaeda είχε πρόσβαση στις μυστικές υπηρεσίες μίας πολύ ισχυρής στρατιωτικής δύναμης όπως το Ιράν. Να έχετε υπόψη σας ότι στην Μέση Ανατολή τρεις είναι οι μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις. Η Τουρκία, το Ισραήλ και το Ιράν. Οι Σαουδάραβες και οι Αιγύπτιοι είναι πίσω από αυτούς.  Βλέπε “Ο Άξονας Χεζμπολάχ- Al Qaeda”.


Άρθρα

“Beliefs and ideology of Osama bin Laden : India
Bin Laden considered India to be a part of the 'Crusader-Zionist-Hindu' conspiracy against the Islamic world.[15]

“Beliefs and ideology of Osama bin Laden : Jews, Christians and Shia Muslims”
Bin Laden was profoundly anti-Semitic, and delivered many warnings against alleged Jewish conspiracies: "These Jews are masters of usury and leaders in treachery. They will leave you nothing, either in this world or the next."[44] He has also made at least one clear denunciation of Americans, but bin Laden held generally a favorable view of Arab Christians.
At the same time, bin Laden's organization worked with Shia militants: "Every Muslim, from the moment they realize the distinction in their hearts, hates American, hates Jews, and hates Israelis. This is a part of our belief and our religion."[45] and was apparently inspired by the successes of Shia radicalism—such as the 1979 Iranian Revolution, the implementation of Sharia by Ayatollah Khomeini, and the human wave attackscommitted by radical Shia teenagers during the 1980s Iran–Iraq War. While in Sudan, "senior managers in al Qaeda maintained contacts with" Shia Iran and Hezbollah, its closely allied Shia "worldwide terrorist organization. ... Al Qaeda members received advice and training from Hezbollah."[46] where they are thought to have borrowed the techniques of suicide and simultaneous bombing.[47] Because of the Shia-Wahhabienmity, this collaboration could only go so far. According to the US 9/11 Commission Report, Iran was rebuffed when it tried to strengthen relations with al Qaeda after the October 2000 attack on USS Cole, "because Bin Laden did not want to alienate his supporters in Saudi Arabia."[46] 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου