Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Kashmir (Ινδία VS Πακιστάν)

Το Kashmir είναι η περιοχή για την οποία σκοτώνονται η Ινδία, η Κίνα και το Πακιστάν. Κυρίως η Ινδία και το Πακιστάν. Η Ινδία διεκδικούσε το Kashmir, και αν το έπαιρνε θα αποκτούσε πρόσβαση στην Κεντρική Ασία μέσω του Αφγανιστάν, χωρίς να χρειάζεται να περνάει από το Πακιστάν. Το Πακιστάν δεν επιτρέπει στην Ινδία να έχει πρόσβαση στο Αφγανιστάν μέσω του Πακιστάν, και η Ινδία είναι αποκομένη από την Κεντρική Ασία.Αυτό η Ινδία πάει να το θεραπεύσει με την συμφωνία της με το Ιράν και την ανάπτυξη του λιμανιού του Ιράν Chabahar, και τους αυτοκινητοδρόμους και σιδηροδρόμους προς την Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν. Αλλά μεσολαβεί θάλασσα και δεν είναι το ίδιο με το να έχει η Ινδία το Κασμίρ.

Επίσης αν η Ινδία είχε το Κασμίρ θα έκοβε την Κίνα από το Πακιστάν.

Στην πράξη ένα μέρος του Κασμίρ το έχει στον έλεγχο του το Πακιστάν, και ένα άλλο η Ινδία, και έτσι η Ινδία δεν φτανει στο Αφγανιστάν ενώ η Κίνα επικοινωνεί με το Πακιστάν.

Οι περισσόεροι χάρτες εμφανίζουν το Κασμιρ είτε ως τμήμα της Ινδίας είτε ως τμήμα του Πακιστάν. Και τα δύο είναι λαθος γιατί αυτό που μετράει είναι ποιος έχει στρατό στο έδαφος. Ο παρακάτω χάρτης εμφανίζει πως είναι μοιρασμένο το Κασμίρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου