Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Η COSCO, η Fraport, η Jeremyn Street, και οι Αποκρατικοποιήσεις

Μας έχουν πάρει τα αυτιά οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες των ΜΜΕ, για να μας πείσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά, επειδή κάνει λέει αποκρατικοποιήσεις. Στο μεταξύ το λιμάνι το πήραν οι Κινέζοι Κομμουνιστές της COSCO, για να βουλιάξουν την Ευρώπη με φτηνά Κινεζικά προϊόντα, κάτι που θα πλήξει την Γερμανία και την Βόρεια Ευρώπη κυρίως, αφού αυτοί είναι που εξάγουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων στην Ευρώπη. Για να μην παρεξηγηθώ, εγώ είμαι υπέρ της συμφωνίας με την COSCO. Αλλά να λέμε τα πράγματα όπως είναι.Οι Κινέζοι Κομμουνμιστές φημίζονται για τις δουλειές που κάνουν κάτω από το τραπέζι, και για τις μίζες που δίνουν σε διεφθαρμένους πολιτικούς σοσιαλιστικών και Ισλαμικών χωρών, και για τον τρόπο που αδιαφορούν για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες με τις οποίες συνεργάζονται. Ο λόγος είναι ότι οι διαμαρτυρίες δεν επιτρέπονται στο εσωτερικό της Κίνας, ενώ οι Κινέζοι, οι Άραβες, οι Ιρανοί και οι Ρώσοι μπορούν πολύ εύκολα να χρηματοδοτούν πάρα πολλούς πράκτορες στις Δυτικές χώρες, προκειμένου να αποσταθεροποιούν τις χώρες αυτές.

Επίσης, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, για τον οποίο σας έχουν πάρει επίσης τα αυτιά οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες, πουλήθηκε σε ένα Αραβο-Τουρκικό όμιλο, την Jeremyn Street Real Estate Fund, στον οποίο συμμετέχει η Τουρκική DOGUS, η Κουβειτιανή Kuwait Investment Fund, η Abu Dhabi Investment των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κλπ. Μιλάμε για Αραβοτουρκικό Fund. Τίγκα στον καπιταλισμό.

Να πω επίσης ότι ο Αστέρας Βουλιαγμένης ανήκε στην Εθνική Τράπεζα, της οποίας Εθνικής Τράπεζας ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο διορίζει πάντα τα σαπάκια που την διοικούν. Όπως διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ την Λούκα Κατσέλη. Τα χρήματα λοιπόν από την αποκρατικοποίηση του Αστέρα πήγαν στην Εθνική Τράπεζα, που αποτελεί μαζί με την ΔΕΗ μία από τις πιο κόκκινες γραμμές, τις κατακόκκινες γραμμές της αριστεράς.

Να θυμίσω επίσης ότι το Κατάρ και η Τουρκία αγόρασαν με 3 δις ευρώ την θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, την Finance Bank, βοηθώντας την τράπεζα να εξασφαλίσει κεφάλαια και να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο, αφού το 40% ανήκει στο Ελληνικό δημόσιο, και δεν επιτρέπονται άλλοι μεγάλοι μέτοχοι. Βλέπε “Εθνική Τράπεζα-Κατάρ-Τουρκία”.


Το Ελληνικό το πήρε η Κινεζική Fosun Group και η Al Maabar από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Κινέζοι και Άραβες. Τίγκα στον καπιταλισμό και πάλι. Βάλανε φυσικά μπροστά την Lamda Development του Λάτση οι Κινέζοι και οι Άραβες, γιατί πρέπει να έχεις και κάποιον που να έχει άκρες στο κοινοβούλιο αν είσαι ξένος και θέλεις να περπατήσεις στην Ελλάδα.

Τα αεροδρόμια τα πήρε μία Γερμανική εταιρεία, η Fraport, μαζί με τον Έλληνα επιχειρηματία Κοπελούζο. Ο Κοπελούζος κάνει στην Ελλάδα πολύ μεγάλες δουλειές με την Gazprom και το Κατάρ. Βλέπε “Βαρδινογιάννης-Λάτσης-Μυτιληναίος-Κοπελούζος-Περιστέρης-Κατάρ”.

Μας έχουν λοιπόν τρελάνει οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες των ΜΜΕ με τον νεοφιλλεύθερο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή λέει κάνει αποκρατικοποιήσιες. Και που πουλάει ο νεοφιλελεύθερος ΣΥΡΙΖΑ? Στους Κινέζους Κομμουνιστές, στους Άραβες και στους Τούρκους. Επήξαμεν στον καπιταλισμό σύντροφε Μπογδάνε και συντρόφισσα Μπουσδούκου. Επήξαμεν!

ΥΓ Εγώ προφανώς και είμαι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, έστω και αυτών των αποκρατικοποιήσεων, αλλά φυσικά και θα προτιμούσα κανονικές αποκρατικοποιήσεις, με κανονικές εταιρείες, και όχι Κινεζικές, Αραβικές, Ιρανικές και Τουρκικές εταιρείες που πληρώνουν κάτω από τα τραπέζια τα σαπάκια του κοινοβουλίου μας. Δυστυχώς οι σοβαρές εταιρείες δεν μπλέκονται σε τέτοια projects στην Ελλάδα, και ούτε πρόκειται να το κάνουν, όσο η χώρα δεν έχει ανεξάρτητες δικαστικές αρχές, και όσο στην δικαιοσύνη κυριαρχούν σαπάκια όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κατρούγκαλος, ο Προκόπης, ο Μητρόπουλος και σία.

Άρθρα

“Υπογράφτηκε η συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης! "Τελειώνει" σε 6 μήνες”, Ιανουάριος 2016
3η Παράγραφος
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης έχει περάσει στα «χέρια» της Jermyn, έναντι μόλις 400 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω Fund το διαχειρίζεται η AGC, που έχει ως μετόχους κατά 85% αραβικά funds αλλά και επιφανείς οικογένειες επιχειρηματιών από το Κουβέιτ και το Άμπου Ντάμπι. Στο υπόλοιπο 15% συμμετέχει ο τουρκικός όμιλος Dogus, του Τούρκου πολυεκατομμυριούχου Φαρίτ Σαχένκ


“Ποιοι είναι οι Αραβες που απέκτησαν με 400 εκατ. ευρώ τον Αστέρα Βουλιαγμένης”, Δεκέμβριος 2013
Σε αραβικά χέρια, και συγκεκριμένα JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, fund το οποίο διαχειρίζεται η AGC JERMYN STREET IV με ποσό της τάξης των 400 εκατ. ευρώ, περνά ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας: «Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» Η JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους €400 εκ. Η προσφορά αυτή αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσουν, μέσα στην εβδομάδα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τίμημα περιλαμβάνονται και περίπου 55 εκατ. ευρώ που είναι οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας που έχει τον Αστέρα.
Το fund που ανακηρύχτηκε πλειοδότης υποστηρίζεται από έξι επενδυτικά σχήματα και με μειοψηφικό πακέτο συμμετέχει και ο τουρκικός όμιλος Dogus. Επίσης, ο Kuwait Investment Fund και το Abu Dhabi Investment Fund. Επικεφαλής της AGC είναι ένα πρώην στέλεχος της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Κουβέιτ, ο Walid Abu-Suud. Εχει κάνει σπουδές οικονομικών στο Χάρβαρντ και επί χρόνια στο Κουβέιτ διαχειρίστηκε κεφάλαια ύψους 14 δισ. δολαρίων της Kuwait Petroleum Corporation - KPC. Εργάστηκε επίσης στην JP Morgan.
Η AGC διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. Ευρώ ενώ έγινε γνωστή όταν εξαγόρασε αντί 625 εκατ. Ευρώ από την κρατική ρωσική ενεργειακή εταιρεία «Inter RAO» το μερίδιό της στην Enel OGK. Εχει γραφεία επίσης στη Βηρυτό και το Ντουμπάι.

“Υπεγράφη η σύμβαση για το Ελληνικό”, Ιούνιος 2016
1η, 2η, 3η, 4η, 5η Παράγραφος
Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 100% των μετοχών της Ελληνικού στη Lamda Development, ολοκληρώνοντας, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, με επιτυχία «μια απαιτητική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη με τις πλέον αυστηρές δικλίδες ασφαλείας για το Δημόσιο και σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας».
Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης πώλησης, στο τίμημα των 915 εκατ. ευρώ προστίθεται και επιπλέον ποσό ύψους 1,2 δισ. ευρώ, που δεσμεύεται να καταβάλλει η εταιρία για την υλοποίηση των απαραιτήτων έργων σε επίπεδο υποδομών. Μετά την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή. Ειδικότερα, η ανακοίνωση της εταιρείας που έχει αναλάβει το τεράστιο αυτό έργο, αναφέρει:
«Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων της Εταιρείας επί του θέματος της απόκτησης του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.», η LAMDA Development S.A. ανακοινώνει ότι υπεγράφη σήμερα η σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» από την 100% θυγατρική της εταιρεία ειδικού σκοπού «HELLINIKON GLOBAL I S.A.» ως Αγοράστρια και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. ως Πωλητή, με την Εταιρεία να υπογράφει επίσης τη σύμβαση ως εγγυήτρια της Αγοράστριας.
Η σημερινή υπογραφή είναι αποτέλεσμα μιας μακράς και διαφανούς διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε με την προκήρυξη του διαγωνισμού τον Δεκέμβριο 2011 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών περίπου, με την ικανοποίηση όλων των προϋποθέσεων για την μεταβίβαση των ως άνω μετοχών για την έναρξη της μεγαλύτερης επένδυσης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, συνολικής δαπάνης 8 δισ. ευρώ.
Η συμμετοχή στο επενδυτικό σχήμα του έργου δύο εκ των μεγαλύτερων παγκοσμίως εταιρειών, που διαθέτουν υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και τεχνογνωσία σε έργα ανάπτυξης υποδομών, του Fosun Group, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Κίνας και της Al Maabar, μίας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών real estate στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής με έδρα το Abu Dhabi, ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς και συμβάλλει στην προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών. Η παρουσία τους μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδύσεων και την τόνωση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας υπέρβασης της κρίσης.

“Σε Fraport - Κοπελούζο τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια παρά τις αντιδράσεις”, Δεκέμρβιος 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου