Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Μαθήματα Μακροοικονομίας για Σανοφάγους

Ας πούμε για απλοποίηση ότι πριν την χρεοκοπία, όταν η χώρα μπορούσε να δανειστεί χρήματα από τις αγορές του εξωτερικού, ολόκληρη η Ελλάδα ζούσε με 1.000 ευρώ ετησίως. Ή ας πούμε ότι το Ελληνικό ΑΕΠ πριν την χρεοκοπία ήταν 1.000 ευρώ.

Μετά την χρεοκοπία οι Ευρωπαίοι μας είπαν τα εξής.

Βγάζετε σαν χώρα πχ 300 ευρώ ετησίως, σας βάζουμε και εμείς άλλα 200 ευρώ ετησίως, για να πάτε στα 500 ευρώ, και σας λείπουν άλλα 500 ευρώ ετησίως. Εμείς, είπαν οι Ευρωπαίοι, αυτά τα 500 ευρώ δεν είμαστε διατεθειμένοι να σας τα χρηματοδοτήσουμε. Είτε θα κάνετε μεταρρυθμίσεις για να αυξήσετε τα έσοδα σας και να κρατήσετε το βιοτικό σας επίπεδο στα 1.000 ευρώ ετησίως, είτε θα κόψετε από το βιοτικό σας επίπεδο 500 ευρώ ετησίως, είτε θα κάνετε έναν συνδυασμό των δύο, πχ μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν τα έσοδα σας κατά 250 ευρώ ετησίως, και μείωση του βιοτικού σας επιπέδου κατά 250 ευρώ ετησίως.

Εικόνα 1


Όταν λέμε μεταρρυθμίσεις εννοούμε πχ την άρση του καμποτάζ που έκανε στην κρουαζιέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης, και την οποία είχε επιβάλλει ο Ανδρέας Παπανδρέου για να αποκτήσει δύναμη στους συνδικαλιστές στα λιμάνια και να αυξήσει την πολιτική του ισχύ σε βάρος της χώρας. Ή εννοούμε αποκρατικοποιήσεις, ή εννοούμε ανεξάρτητες δικαστικές αρχές, ώστε να μην φοβούνται να έρθουν στην Ελλάδα οι ξένες επιχειρήσεις κλπ κλπ. Τέτοιες αλλαγές θα εκσυγχρόνιζαν την χώρα και θα αύξαναν το ετήσιο εισόδημα της.

Ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου είχε επιλέξει μία προσαρμογή 50-50 περίπου, δηλαδή είχε επιλέξει ένα μίγμα από μεταρρυθμίσεις (αύξηση εσόδων) και μειώσεις βιοτικού επιπέδου (αυξήσεις φόρων και μειώσεις συντάξεων) που ήταν περίπου 50-50. Ο Σαμαράς είχε επιλέξει ένα μείγμα 70-30 (μεταρρυθμίσεις σε σχέση με μείωση βιοτικού επιπέδου), και γι’αυτό το 2014 η οικονομία είχε πια αρχίσει να γυρνάει, όπως νομίζω καταλαβαίνουν ακόμη και οι σανοφάγοι της αριστεράς.

Ο Τσίπρας επέλεξε μίγμα 10-90 (μεταρρυθμίσεις σε σχέση με μείωση βιοτικού επιπέδου). Δηλαδή όλη η προσαρμογή της αριστεράς θα προέλθει από την μείωση του βιοτικού επιπέδου, και σε αντάλλαγμα οι κομμουνιστές άλλαξαν τους όρους που είχε συμφωνήσει ο Σαμαράς για την Εθνική Τράπεζα, για τις εταιρείες ενέργειας, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΑΔΜΗΕ, για την ΕΡΤ, για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, για το εργασιακό δίκαιο που λυμαίνονται δικηγόροι όπως ο Κατρούγκαλος, ο Αλέξης Μητρόπουλος κλπ.

Το λέω γιατί βγαίνουν τα σαπάκια της αριστεράς, όπως ο Μπογδάνος, η Μπουσδούκου, η Τσαπανίδου, και όλη αυτή η μιντιακή σαπίλα που κάνει ΔΗΘΕΝ κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, και λέει ότι δεν είναι αριστερή πολιτική αυτή που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την μείωση του βιοτικού επιπέδου για να σώσει ότι μπορεί από τις πραγματικά κόκκινες γραμμές των κομμουνιστών πχ Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ-ΔΕΠΑ-ΑΔΜΗΕ, προπαγάνδα (ΕΡΤ), εργασιακά κλπ. Αν οι κομμουνιστές μπορούσαν, προφανώς και θα έκαναν αυτό που έκαναν οι κομμουνιστές που είχε μαζέψει από το ΚΚΕ ο Ανδρέας Παπανδρέου. Θα δανείζονταν δηλαδή τεράστια ποσά, ακολουθώντας τα χνάρια των κομμουνιστών του Ανδρέα Παπανδρέου.

Εικόνα 2 Αριστερός Ψηφοφόρος Εστιάζει σε Συνωμοσία των Ξένοι


Ο Έλληνας σανοφάγος, παρασυρόμενος από τους κνίτες των ΜΜΕ, νομίζει ότι μπορούν οι Κομμουνιστές να ακυρώσουν πχ μία αποκρατικοποίηση που συμφώνησε ο Σαμαράς, ή να αλλάξουν τους όρους της, και τα λεφτά αυτά να τα βρούνε με έναν μαγικό τρόπο. Την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου οι κομμουνιστές όντως έβρισκαν λεφτά με έναν μαγικό τρόπο, επειδή μπορούσαν να δανείζονται από τις αγορές στο εξωτερικό, λόγω της νοικοκυρεμένης οικονομίας που τους είχε παραδώσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και στην συνέχεια λόγω της ένταξης της χώρας στην ζώνη του ευρώ, κάτι που αύξησε κατακόρυφα το κύρος της χώρας.

Μετά την χρεοκοπία οι κομμουνιστές δεν έχουν κάποιον μαγικό τρόπο (δανεισμό) όπως είχαν στο 1981, προκειμένου να καλύπτουν τις προεκλογικές υποσχέσεις τους. Επομένως υποχρεωτικά θα πρέπει να πάνε σε άγρια φορολόγηση και σε άγρια μείωση συντάξεων και μισθών (μείωση βιοτικού επιπέδου). Όχι επειδή δεν είναι αριστεροί όπως λένε οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες, αλλά γιατί η αύξηση των εσόδων προϋποθέτει μεταρρυθμίσεις, και γιατί η άγρια φορολόγηση, που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τις τρύπες. Βλέπε “Ποιοι Πληρώνουν Φόρο Εισοδήματος”

Και να δώσω ένα παράδειγμα στους αριστερούς σανοφάγους φίλους που παρασύρονται από τους Μπογδάνους και τις Μπουσδούκες των ΜΜΕ. Η κομμουνιστική Βόρεια Κορέα, και σύμμαχος της Κίνας, έχει πληθυσμό 25 εκατομμύρια κατοίκους, και ΑΕΠ, ετήσιο εισόδημα ας πούμε, 40 δις δολάρια. Ενώ η Ελλάδα έχει έναν πληθυσμό  10 εκατομμυρίων περίπου, και ΑΕΠ περίπου 200 δις. Στην Βόρεια Κορέα, παρόλο που είναι εξαιρετικά εξαθλιωμένοι σε σχέση με εμάς στην Ελλάδα, δεν έχουν καμία ανάγκη από μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, ενώ εμείς, που είμαστε Κροίσοι μπροστά τους, έχουμε μεγάλη ανάγκη μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό το παράδοξο είναι ότι οι Βορειοκορεάτες ζούνε με ένα κομμάτι ψωμί, ενώ η πολιτική τους νομενκλατούρα ζει πλουσιοπάροχα, αλλά δεν υπάρχει καμία πίεση να αυξηθεί το βιοτικό τους επίπεδο, γιατί όταν κάποιος διαμαρτυρηθεί δολοφονείται από το κομμουνιστικό καθεστώς. Άρα δεν υπάρχει καμία ανάγκη για αποκρατικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις κτλ, γιατί δεν υπάρχει καμία πίεση να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο του φτωχοποιημένου λαού της  Βόρειας Κορέας σε βάρος της κομμουνιστικής νομενκλατούρας.

Αυτό εννοεί η Θεανώ Φωτίου όταν λέει “ο λαός μας μπορεί να ζήσει με γεμιστά”. Εννοεί η Θεανώ ότι οι Έλληνες μπορούν να ζήσουν χωρίς i-phones και “περιττές” πολυτέλειες, όπως ζούνε οι λαοί στις κομμουνιστικές χώρες, ώστε να γλιτώσουμε το “ξεπούλημα”, τον εκσυγχρονισμό δηλαδή του δημοσίου τομέα, της αποκρατικοποιήσεις κτλ. Για τις δηλώσεις της Φωτίου για τα γεμιστά βλέπε

Είναι αυτό που λέει ο Τσίπρας ότι “δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, γιατί μπορούμε να εξασφαλίσουμε κάποια τρόφιμα και κάποια φάρμακα για τον λαό μας”. Όπως δηλαδή εξασφαλίζει η Βόρεια Κορέα κάποια τρόφιμα και κάποια φάρμακα για τον λαό της, από δωρεές της Κίνας, της Ρωσίας, της Βενεζουέλας, του Ιράν κλπ, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα χαβιάρι και σαμπάνια για την κομμουνιστική νομενκλατούρα της χώρας. Αλλά πράγματι δεν υπάρχει καμία πίεση για αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις στις Κομμουνιστικές χώρες, μέχρι βεβαίως να έλθει η πλήρης κατάρρευση.
Δυστυχώς οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες των ΜΜΕ λένε στον κόσμο ότι δεν είναι αριστερή πολιτική η ραγδαία μείωση του βιοτικού επιπέδου που προωθούν οι κομμουνιστές στην Ελλάδα, με την μορφή της άγριας φορολόγησης και της άγριας περικοπής συντάξεων, προκειμένου να περισώσουν ότι μπορούν από τον σκληρό πυρήνα του δημοσίου τομέα. ΄

Με αυτόν τον τρόπο οι κνίτες των ΜΜΕ παρουσιάζουν το ΚΚΕ ως το πραγματικό αριστερό κόμμα. Το οποίο ΚΚΕ ζητάει να βγούμε από την ΕΕ και να βρεθούμε με την Τουρκική λίρα στο χέρι και με το πέος του Ερντογάν στον κώλο. Και αυτό οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες το λένε σοβαρή επιχειρηματολογία. Γιατί όπως έχω ξαναπεί, πάνε χρόνια από τότε που οι κομμουνιστές τα έπαιρναν από τους Σοβιετικούς. Οι Κομμουνιστές πλέον έχουν μεγάλες παρτίδες με τους Τούρκους, τους Άραβες και τους Ιρανούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΚΚΕ Εσωτερικού, που προήλθε από την διάσπαση του ΚΚΕ το 1968. Φαντάζομαι η διάσπαση θα οφείλεται και σε μεγάλο βαθμό στην άγρια κόντρα Σοβιετικής Ένωσης-Κίνας την δεκαετία του 60 και 70, κάτι που επέτρεψε σε κάποιες περιπτώσεις την συνεργασία ΗΠΑ-Κίνας εναντίον των Σοβιετικών, πχ στο Αφγανιστάν (1979-1989), παρόλο που στον πόλεμο του Βιετνάμ και της Κορέας και οι Σοβιετικοί και οι Κινέζοι υποστήριξαν τους κομμουνιστές του Βιετνάμ και της Κορέας, έναντι των εθνικοσοσιαλιστών που υποστήριζαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους. Φαντάζομαι ότι κάποιοι Έλληνες κομμουνιστές θα είχαν αρχίσει να τα παίρνουν από τους Κινέζους, λόγω του πολέμου των Σοβιετικών με τους Κινέζους για επιρροή στον Κομμουνιστικό κόσμο, και όλο και κάποιο ρόλο θα έπαιξε αυτό στην διάσπαση του ΚΚΕ. Άλλωστε ακόμη και σήμερα ο Τσίπρας δηλώνει θαυμαστής του Μάο (βλέπε παρακάτω άρθρο Καθημερινής). Ο Τσίπρας βέβαια ήταν πρόεδρος της Νεολαίας του ΚΚΕ, οπότε φαντάζομαι θα εκτιμά και τον Στάλιν.

Το θέμα είναι ότι η πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς η πολιτική της Βορείου Κορέας και των κομμουνιστικών χωρών, με περιορισμούς φυσικά, γιατί στην ΕΕ δεν μπορείς να καταπατάς τα ανθρώπινα δικαιώματα με την ίδια ευκολία που μπορείς να το κάνεις στις Κομμουνιστικές και τις Ισλαμικές χώρες. Αυτό εννοεί η Θεανώ Φωτίου όταν λέει να τρώμε γεμιστά, να αποφύγουμε δηλαδή τις περιττές δαπάνες, για να αποφύγουμε το ξεπούλημα”, ή όταν λέει ο Τσίπρας “να μην φοβόμαστε γιατί μπορούμε να εξασφαλίσουμε κάποια τρόφιμα και κάποια φάρμακα για τον λαό μας”, από την Κίνα, το Ιράν, την Τουρκία και το Κατάρ” κτλ. Αυτό ήταν που κοροϊδεύαμε οι δεξιοί όταν λέγαμε ότι θα δίνουμε κωλόχαρτο στην Βενεζουέλα και θα μας δίνει η Βενεζουέλα πετρέλαιο.

Επομένως φίλοι σανοφάγοι δεν θα πρέπει να παρασύρεστε από τους Μπογδάνους και τις Μπουσδούκες των ΜΜΕ, όταν σας λένε ότι η πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερή. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αριστερό από την άγρια μείωση του βιοτικού επιπέδου που προωθούν οι κομμουνιστές, από τα γεμιστά δηλαδή της Θεανώς Φωτίου δηλαδή, προκειμένου να περισώσουν οι κομμουνιστές ότι μπορούν από τον σκληρό πυρήνα του κράτους.

Προφανώς και θα προτιμούσαν οι κομμουνιστές να εξασφαλίζουν έσοδα πό την άγρια φορολόγηση, και ήδη το κάνουν, αλλά όπως εξηγούσα πιο πάνω, τα έσοδα αυτά δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. Για ρωτήστε λοιπόν τον Μπογδάνο και την Μπουσδούκου να σας πούνε, αν κάνουμε αυτό που λέει το ΚΚΕ, και βγούμε από την ΕΕ, και βάλουμε το πέος του Ερντογάν στον πισινό μας, πόσες Τούρκικες λίρες θα μας δώσει ο Ερντογάν, το Κατάρ και το Ιράν?

Άντε να δώσουν οι κομμουνιστές στους Τούρκους την Θράκη και το Αιγαίο, και στους Αλβανούς κάποια τμήματα της Βόρειας Ελλάδας, ώστε να μην χρειαζόμαστε στρατό. Όπως είχαν κάνει οι Ρώσοι κομμουνιστές με τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς και τους Οθωμανούς στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο για να χτυπήσουν τον Ρωσικό Στρατό. Βλέπε “Ο Ρόλος της Γερμανίας στην Άνοδο του Στάλιν και του Ρωσικού Κομμουνισμού”.

Πόσα χρήματα θα γλιτώσουμε από τις αμυντικές δαπάνες, που έτσι κι αλλιώς τις έχουμε σχεδόν μηδενίσει? Για ρωτήστε τον Μπογδάνο και την Μπουσδούκου πόσα χρήματα θα γλιτώσουμε τον χρόνο αν δεν έχουμε καθόλου στρατό? Άντε να βρούμε και στο Αιγαίο με τους Τούρκους φυσικό αέριο, αν οι κομμουνιστές δώσουν στους Τούρκους το μισό Αιγαίο και είναι εφικτή η συνεκμετάλλευση. Ήδη το έκαναν οι Κομμουνιστές κατεβάζοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Το ΝΑΤΟ ήρθε στο Αιγαίο για να πάρουν το μισό Αιγαίο οι  Τούρκοι ανεπισήμως, και να ψάξουμε μαζί για φυσικό αέριο. Πόσο αέριο δηλαδή υπάρχει στο Αιγαίο? Και άντε και βρίσκουμε και μεις 1 τρις κυβικά μέτρα, όπως βρήκαν οι Ισραηλινοί και οι Κύπριοι. Πόσα χρήματα είναι αυτό? Αυτές είναι οι σοβαρές προτάσεις του ΚΚΕ που μας λένε οι δημοσιογράφοι? Η πραγματικότητα είναι ότι όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και το ΚΚΕ, δεν θα είχε κάποιο μαγικό τρόπο να δανείζετε χρήματα για να πληρώνει μεγάλες συντάξεις αφού οι χώρα χρεοκόπησε.

Αν ρωτήσετε τον Μπογδάνο και την Μπουσδούκου θα σας πούνε ότι αν κλείσεις τα σύνορα της χώρας, θα τρέξουν οι επενδυτές από τις κομμουνιστικές και τις Ισλαμικές χώρες για να επενδύσουν στην Ελλάδα, επειδή θα έχουν σίγουρη πελατεία 10 εκατομμυρίων ανθρώπων. Και γιατί ρε Μπογδάνε και ρε Μπουσδούκου δεν τρέχουν στην Βόρεια Κορέα, που είναι χώρα 25 εκατομμυρίων κατοίκων, και το ΑΕΠ της Βόρειας Κορέας είναι το ¼ από το ΑΕΠ της χρεοκοπημένης Ελλάδας, με την Βόρεια Κορέα να έχει μάλιστα έναν πληθυσμό μιάμιση φορά μεγαλύτερο από αυτόν της Ελλάδας?

ΥΓ Δυσαρεστήθηκαν κάποια αριστεροί φίλοι που βάζω αναρτήσεις, ενώ είχα πει καλό Καλοκαίρι. Ρε είστε με τα καλά σας? Δεν φτάνει που σας ζητάω να φύγετε από την σελίδα και δεν φεύγετε, αλλά μου κάνετε και υποδείξεις? Δεν είστε με τα καλά σας μου φαίνεται. Ουστ!

Άρθρα

“Ο Μάο και το Life Style”, Απρίλιος 2008
3η, 4η, 5η, 6η, 7η, 8η, 9η, 10η Παράγραφος
Στη συνέντευξή του, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θαυμάζει τη σκέψη του Μάο. Ο διάλογος, όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό, είναι χαρακτηριστικός:
Τσίπρας: «Η σκέψη του Μάο σε πολλά σημεία της αξίζει. Το πιστεύω αυτό... Ας πούμε, η σκέψη πίσω από την Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο είναι ότι πρέπει συνεχώς να αμφισβητούμε τις δομές και την νομενκλατούρα, ακόμα και όταν είμαστε μέσα στην «επαναστατική» διαδικασία. Αυτή είναι μια σημαντική σκέψη».
Ερ.: «Μα αυτό είναι αστείο! Δηλαδή ο Μάο στη θεωρία ενθάρρυνε την αμφισβήτηση και στην πράξη επέβαλε τη λογοκρισία»;
Τσίπρας: «Είναι πολύ αντιφατικό, το ξέρω. Ο Μάο εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή».
Ερ.: «Απ' αυτήν την καλή πρόθεση πέθαναν 38 εκατομμύρια άνθρωποι! Περισσότεροι απ' όσους σκότωσε και ο Χίτλερ»!
Τσίπρας: «Ε, τώρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Μάο! Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο».
Ενας πολιτικός αρχηγός, λοιπόν, θαυμάζει τη σκέψη ενός μεγα-εγκληματία κι αυτό δεν απασχολεί κανέναν. Δεν απασχολεί τον Συνασπισμό -πού βρίσκεται η πάλαι ποτέ Ανανεωτική Αριστερά;- δεν γίνεται καν μια κουβέντα γιατί τα κόκκινα εγκλήματα είναι λιγότερο απεχθή από τα μαύρα. Δεν υπήρξε καν ένας ελάχιστος σαρκασμός σαν αυτό που διατύπωσαν τα νέα παιδιά που πήραν τη συνέντευξη: «Απ' αυτή την καλή πρόθεση (του Μάο) πέθαναν 38 εκατομμύρια άνθρωποι; Περισσότεροι απ' όσους σκότωσε και ο Χίτλερ»!
Αντιθέτως, ολόκληρο το πολιτικο-επικοινωνιακό σύστημα διυλίζει τις φωτογραφίες. Γίνονται συζητήσεις για το αν έπρεπε να εμφανιστεί δεμένος ή λυτός και όχι για την κοσμοθεωρία του. Κι αυτό αποτελεί μια τεράστια παθογένεια του πολιτικού δημόσιου διαλόγου. Ασχολούνται με το life style της πολιτικής και όχι με την ουσία της. Και ενώ έχει απόλυτο δίκιο να ενίσταται ο κ. Αλαβάνος ότι «εδώ και ένα μήνα στον ΣΥΡΙΖΑ γίνονται κριτικές πάνω σε ζητήματα εμφάνισης, συντακτικού, διατύπωσης και ενδυμασίας και όχι στις πολιτικές θέσεις του», από την άλλη είναι εξαιρετικά τυχερός. Σκέφτεστε να συζητούσαν σοβαρά τις ανατριχιαστικές θέσεις που γίνονται κυρίαρχες στον «Συνασπισμό»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου