Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

ΚΚΕ Εσωτερικού - Αλβανία

Η Αλβανία ήταν από τις λίγες χώρες που τάχθηκε στο πλευρό της Κίνας και όχι της Ρωσίας όταν ξέσπασε η κόντρα Κίνας-Ρωσίας την δεκαετία του 60 για το ποιος θα έχει μεγαλύτερη επιρροή στον κομμουνιστικό κόσμο (Sino-Soviet Split).

Το ΚΚΕ Εσωτερικού είχε πολύ κακές σχέσεις με τους Σοβιετικούς, και αυτό μάλλον σημαίνει ότι τα έπαιρνε από τους Κινέζους και τους Αλβανούς και όχι από τους Ρώσους. Άλλωστε το ΚΚΕ Εσωτερικού ήταν κόντρα στην εισβολή των Σοβιετικών στην Τσεχοσλοβακία το 1968, και η Αλβανία ήταν από τις λίγες χώρες που δεν στήριξε την εισβολή των Ρώσων στην Τσεχοσλοβακία. Όλως τυχαίως και το ΚΚΕ Εσωτερικού έβλεπε θετικά την Άνοιξη της Πράγας. Εξάλλου δυο-τρεις μήνες πριν την εισβολή των Ρώσων δημιουργήθηκε το ΚΚΕ Εσωτερικού.
Μάλλον παραβίασα μία ανοιχτή πόρτα. Δεν πειράζει όμως. Ακόμα και τις ανοιχτές πόρτες πρέπει να τις παραβιάζουμε στην Ελλάδα των Μπογδάνων και των Μπουσδουκών.

Άρα πριν το 1991 τους κουκουέδες του εσωτερικού δεν πρέπει να τους λέμε ρωσοτσολιάδες, όπως κάνουμε με τους κουκουέδες του εξωτερικού, αλλά αλβανοτσολιάδες. Τώρα το πράγμα έχει απλοποιηθεί, και είναι όλοι τουρκοτσολιάδες. Τουρκοκουκουέδες, τουρκοανταρσύες, τουρκοσυριζαίοι. Αγαπημένοι ξανά.

Έχω κάνει διορθώσεις. Βλέπε “Η Ρουμανία, η Γιουγκοσλαβία και ο Ευρωκομμουνισμός”
http://iakovosal.blogspot.gr/2016/10/blog-post_8.html


"Πως Απέτυχε η Συμφιλίωση Μόσχας ΚΚΕ Εσωτερικού" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου