Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Η Τρομοκρατική Επίθεση στο Ορλάντο

Ο Αφγανός τρομοκράτης του Ορλάντο έλεγε ότι είναι υποστηρικτής του ISIS. Οι Ταλιμπάν και ο ISIS στο Αφγανιστάν δεν είναι φίλοι. Το αντίθετο μάλιστα. Φαίνεται κάπως περίεργο να ήταν θαυμαστής του ISIS ο δολοφόνος, την στιγμή που ο πατέρας του ανοιχτά υποστήριζε τους Ταλιμπάν.Και ο ISIS δήλωσε μετά την επίθεση ότι ο δολοφόνος ήταν μέλος του. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο ισχύει. Προφανώς και ο ISIS θα θέλει να πάρει την δόξα της επίθεσης για να αυξήσει το κύρος του στον Ισλαμικό κόσμο, άσχετα αν όντως είχε κάποια σχέση με τον δολοφόνο. Εξάλλου ο ISIS συμβουλεύει τους θαυμαστές του να σκοτώνουν όποτε μπορούν Αμερικανούς, άρα μπορεί να θεωρεί ότι του ανήκει η δόξα τρομοκρατικών επιθέσεων από θαυμαστές του.

Είναι περίεργο πατέρας του τρομοκράτη να υποστηρίζει ανοιχτά τους Ταλιμπάν, και ο γιος του να υποστηρίζει τον ISIS, την στιγμή που Ταλιμπάν και ISIS δεν τα έχουν καθόλου καλά στο Αφγανιστάν. Βέβαια γίνονται μεταγραφές και προς την μία και προς την άλλη πλευρά, και το να είναι ένας μαχητής στους Ταλιμπάν σήμερα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρεθεί στον ISIS. Και το ανάποδο φυσικά.

Νομίζω όμως ότι οι 49 νεκροί και οι 53 τραυματίες του Ορλάντο είναι πάρα πάρα πάρα πολλοί για να μην έχει η επίθεση σχέση με την δολοφονία του αρχηγού των Ταλιμπάν από τους Αμερικανούς τον Μάιο του 2016.

Άρθρα

US drone strike in Pakistan kills Taliban leader Mullah Mansoor”, Μάιος 2016

“Shooter Omar Mateen’s father says he’s saddened by massacre, calls gunman a good son”, Ιούνιος 2016

“Was Orlando Shooter Really Acting for ISIS? For ISIS, It’s All the Same”, Ιούνιος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου