Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Ντόναλντ Τραμπ VS ΣΥΡΙΖΑ

Έχω πει πολλές φορές ότι ο κόσμος μπερδεύεται με την προ του 1991 εποχή,  και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, και νομίζει ότι οι κομμουνιστές είναι ακόμη με τους Ρώσους. Ενώ όπως έχω εξηγήσει πολλές φορές οι κομμουνιστές εξακολουθούν να προτιμούν τους Ρώσους από τους Αμερικανούς, αλλά προτιμούν τους Τούρκους από τους Ρώσους. Ο Τσίπρας, ο Αλαβάνος, ο Κουτσούμπας, και όλοι οι κομμουνιστές ήταν στους δρόμους όταν η Τουρκία και το Κατάρ ξεσήκωσαν τους Ισλαμιστές στην Αίγυπτο (Αραβική Άνοιξη).Το είδατε άλλωστε και στον τρόπο που οι κομμουνιστές ούρλιαζαν υπέρ του Ρωσο-Τουρκικού αγωγού Turk Stream, αλλά όταν τα έσπασαν οι Ρώσοι και οι Τούρκοι μια χαρά υπέγραψαν τον TAP (Southern Energy Corridor), που είναι ο αγωγός που προωθούν η Τουρκία, η ΕΕ και οι ΗΠΑ. Και καλά έκαναν.

Στην κόντρα Ρωσίας-Τουρκίας, το βασικό επιχείρημα των κομμουνιστών είναι ότι η Τουρκία έχει και την υποστήριξη των ΗΠΑ, και άρα είναι μία δυνατή χώρα. Και πράγματι ισχύει αυτό, αλλά το επιχείρημα έχασε μέρος της ισχύς τους λόγω της κόντρας Τουρκίας-ΗΠΑ στην Συρία, αφού οι ΗΠΑ στήριξαν τους Κούρδους και οι Τούρκοι των ISIS.

Ισχύει βέβαια ότι οι Τούρκοι είναι η μεγάλη δύναμη της περιοχής, και με την νέα πολιτικής της Τουρκίας, που είναι να ανακατεύεται στο εσωτερικό των άλλων χωρών, και την στήριξη των Ισλαμιστών στους κομμουνιστές, οι κομμουνιστές είναι καβάλα στο άλογο, αφού έχουν τις πλάτες του Τουρκικού στρατού. Από την άλλη πάλι, οι σανοφάγοι στο εσωτερικό της χώρα έχουν αρχίσει να ξυπνάνε, και ότι και να λένε οι κνίτες των ΜΜΕ κάτι έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν. Αυτό αποδυναμώνει τους κομμουνιστές που τις τελευταίες δεκαετίες κυριαρχούν κατά απόλυτο τρόπο στον δημόσιο λόγο, αφού στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι δημοσιογράφοι προέρχονται από την ΚΝΕ και την ΕΡΤ.

Αν τώρα οι Τούρκοι στηρίξουν τον Free Syrian Army, και χτυπήσουν τον ISIS μαζί με τις ΗΠΑ, όπως φαίνεται ότι κάνουν, θα βελτιωθούν οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, και αυτό θα ενδυναμώσει την θέση των κομμουνιστών. Παρόλο που δεν ξέρουμε αν οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να εγκαταλείψουν τους Κούρδους, που είναι ένα μεγάλο αγκάθι στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.

Αλλά ακόμη και αν βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών, υπάρχει περίπτωση το 2017 να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πάρα πολύ εχθρικός προς τους Ισλαμιστές, και πολλές φορές έχει ζητήσει να συνεργαστούν οι ΗΠΑ με την Ρωσία. Αν όντως βγει ο Τραμπ, και συνεργαστούν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, οι κομμουνιστές έχουν τελειώσει. Ή θα πρέπει να μας κάνουν μία Μουσουλμανική Βενεζουέλα, ή θα πρέπει να τα βροντήξουν και να φύγουν, και να παραδώσουν την εξουσία στην ΝΔ.  Βλέπετε πόσο τρομαγμένη είναι οι κομμουνιστές στην ιδέα και μόνο της εκλογής του Τραμπ.

Εγώ να πω ότι θα προτιμούσα κάποιον πιο κλασικό δεξιό πολιτικό, αλλά η κεντρική ιδέα του Τραμπ είναι σωστή. Όσο οι Σοβιετικοί κομμουνιστές ήταν ο μεγάλος εχθρός της Δύσης, και η Τουρκία ήταν μία χώρα Δυτικού τύπου, υπήρχε μία λογική στο να συνεργάζεται η Δύση με την Τουρκία εναντίον των Σοβιετικών. Τώρα όμως, με την άνοδο των Ισλαμιστών, δεν υπάρχει πλέον αυτό το επιχείρημα. Φασίστες Χριστιανοί από την μία, φασίστες Μουσουλμάνοι από την άλλη. Επομένως καλύτεροι είναι οι φασίστες Χριστιανοί. Άρα η κεντρική ιδέα αυτού που λέει ο Τραμπ είναι πάρα πολύ σωστή, και έχει εκφραστεί και από τον Σαρκοζί και από τον Μπερλουσκόνι, και από άλλους δεξιούς πολιτικούς, και γι’αυτό και προκαλεί ανατριχίλα στους κνίτες των ΜΜΕ.

Και στην Αμερική, όπως και στην Ευρώπη, οι αριστεροί είναι πολύ πιο φίλοι από τους δεξιούς με τους Ισλαμιστές, και θέλουν πολλούς Μουσουλμάνους μετανάστες κτλ. Εγώ θα προτιμούσα να ήταν κάποιος άλλος στην θέση του Τραμπ, που να έλεγε όμως αυτά που λέει ο Τραμπ σε πολλά θέματα. Το σίγουρο είναι ότι αν βγει ο Τραμπ θα δοκιμαστούν οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας ακόμη περισσότερο, και άρα θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τους κομμουνιστές να συμμαχούν με τους Τούρκους, γιατί η θέση των Τούρκων θα είναι ακόμη πιο επισφαλής.

Λάβετε υπόψη σας επίσης ότι οι δύο μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης, η Γαλλία και η Γερμανία, σκοτώνονται με τους Τούρκους. Και μιλάμε ακόμη και για την κεντροαριστερά στην Γαλλία και την Γερμανία. Στην Γερμανία οι σοσιαλδημοκράτες είναι πολύ πιο υπέρ από τους δεξιούς υπέρ της Ρωσίας. Η Μέρκελ στο θέμα της Ουκρανίας, πήρε το μέρος των ΗΠΑ. Νομίζω όμως ότι από μόνο του το πράγμα πάει προς την δημιουργία ενός Χριστιανικού άξονα, και ας ελπίσουμε αυτός ο άξονας που θα δημιουργηθεί να είναι κεντροδεξιός και όχι εθνικοσοσιαλιστικός.

Πάντως αν βγει ο Τραμπ, και όντως τα σπάσει με την Τουρκία, ο Τσίπρας ή θα πρέπει να τα βροντήξει, ή θα πρέπει να μας κάνει Μουσουλμανική Βενεζουέλα. Το πως θα πάει η σχέση Τουρκίας-ΗΠΑ θα είναι καθοριστικό για την δύναμη της αριστεράς στην Ελλάδα. Είναι όμως μία μεγάλη ιστορική ανατροπή αυτή που παρατηρούμε. Μέχρι το 1991 οι Σοβιετικοί πλήρωναν τους κομμουνιστές στην Ελλάδα, και ξεσήκωναν τον κόσμο εναντίον των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Τώρα οι Ισλαμιστές πληρώνουν τους κομμουνιστές για να ξεσηκώνουν τον κόσμο εναντίον των ΗΠΑ και της Ρωσίας, και να πλημμυρίζουν την Ευρώπη με μετανάστες. Αυτή είναι μία μεγάλη ιστορική ανατροπή, και ο κόσμος δεν έχει προσαρμοστεί, και νομίζει ότι οι κομμουνιστές είναι ακόμη δεμένοι στο άρμα των Ρώσων. Συμβάλλουν βέβαια και τα ΜΜΕ που παρουσιάζουν τους κομμουνιστές ως φιλο-Ρώσους.2 σχόλια:

  1. Τι αποψη εχεις για την συναντηση τσιπρα μερκελ ερντογκαν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν παρακολούθησα, αλλά σίγουρα είναι μικρότερης σημασίας από τις συναντήσεις που γινόντουσαν πριν να κλείσουν τα σύνρα οι Σκοπιανοί. Χωρίς φυσικά να υποτιμώ την σημασία της.

      Διαγραφή