Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Ελλάδα VS Ρωσία (Μάιος 2016)

Η Ελλάδα σταματάει με την Ρωσία τις συζητήσεις για την κατασκευή του αγωγού Ποσειδώνα, τον οποίο θα κατασκεύαζε η Ρωσική Gazprom με την Ιταλική Edison και την Ελληνική ΔΕΠΑ. Το άρθρο γράφει ότι ο Ποσειδώνας (Ελλάδα-Ιταλία) είναι ανταγωνιστικός του αγωγού TAP, και η Ελληνική κυβέρνηση εγκαινίασε ήδη τον TAP.

Η δική μου γνώμη είναι ότι καλά κάνει η Ελλάδα και προωθεί τον αγωγό που έχει τις ευλογίες της ΕΕ. Η ένσταση μου είναι ότι η ΕΕ θα πρέπει να επανεξετάσει το ενεργειακό της πλάνο γενικότερα. Γιατί το να παρακαμφθεί η Ρωσία είχε νόημα όσο η Ρωσία ήταν μία φασιστική χώρα, και η Τουρκία μία δημοκρατική χώρα.

Τώρα έχεις από την μία πλευρά Χριστιανούς φασίστες, και από την άλλη Μουσουλμάνους φασίστες. Άρα γιατί είναι καλύτερο να μειώνεις την εξάρτηση σου στους Χριστιανούς φασίστες, και να αυξάνεις την εξάρτηση σου στους Μουσουλμάνους φασίστες? Μήπως τα έχουμε μπερδέψει λίγο φοβάμαι.

Δεν λέω βέβαια ότι ο TAP είναι ένας αγωγός που θα κάνει τεράστια ζημιά στην Ρωσία. Ο TAP είναι σχετικά μικρό μέγεθος, και η ΕΕ έχει πει ότι όταν αυξηθεί η χωρητικότητα του TAP από τα 10 στα 20 δις κυβ μέτρα ετησίως, θα επιτρέψει στην Ρωσία να χρησιμοποιήσει τα επόμενα 10 δις. Τα πρώτα 10 δις θα χρησιμοποιηθούν για το Αζέρικο αέριο.

Εγώ μιλάω γενικά για τον προσανατολισμό της Ευρώπης, και το πως αντιμετωπίζει την Ρωσία και την Τουρκία. Και καταλαβαίνω γιατί ο Σαρκοζί λέει ότι είναι παράνοια να απομονώνεται η Ρωσία, την στιγμή που οι Ισλαμιστές επιτίθενται στην Ευρώπη. Υπάρχουν από την μία οι Ισλαμιστές φασίστες που χρησιμοποιούν τους κομμουνιστές στο εσωτερικό της Ευρώπης και των ΗΠΑ, και από την άλλη υπάρχουν οι Χριστιανοί που δεν μπορούν να συνεννοηθούν ώστε όλοι μαζί να αποκεφαλίσουν το φίδι του Ισλαμισμού και του Κομμουνισμού.

Το κακό με τους Ρώσους είναι ότι για να αντιμετωπίσουν τους κομμουνιστές και τους ισλαμιστές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ υποστηρίζουν τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς Ναζί. Και έχεις από την μία τους Ισλαμιστές να υποστηρίζουν τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς Κομμουνιστές, και από την άλλη τους Ρώσους να υποστηρίζουν τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς Ναζί. Και αυτή η κατάσταση προφανώς ανάβει πάρα πολύ τα αίματα στην Ευρώπη, που είναι μία πολύ μικρή στρατιωτική δύναμη, συγκρινόμενη με το άθροισμα της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ, που είναι μεγάλο στρατιωτικό μέγεθος, έχουν τα δικά τους προβλήματα, αφού και εκεί πάρα πολλοί σοσιαλιστές πληρώνονται από τους Ισλαμιστές. Αλλά πέρα από αυτό, είναι δύσκολο για τις ΗΠΑ να βοηθήσουν στην Ευρώπη, γιατί οι σύμμαχοι τους Γερμανοί και Γάλλοι σκοτώνονται με τους συμμάχους τους Τούρκους, και οι σύμμαχοι τους Γάλλοι και Γερμανοί σκοτώνονται και μεταξύ τους, αλλά και γιατί οι σύμμαχοι τους Γερμανοί έχουν και αρχίσει να γέρνουν προς την Ρωσία.Greece freezes Poseidon pipeline talks over Turkey-Russia deadlock”, Μάιος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου