Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Σουλτάνος VS Άραβες Μέρος 2

Ωραίο άρθρο της Al Monitor για τον Σουλτάνο. Ο Ερντογάν είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει Αραβική Ένωση (Arab League), την οποία χαρακτηρίζει μία ένωση διχαστική για τον Ισλαμικό κόσμο, αλλά μόνο Ισλαμική Ένωση. Το άρθρο επισημαίνει ότι ο Ερντογάν από την μία κατηγορεί τους Άραβες επειδή έχουν δημιουργήσει την δική τους ένωση, αλλά το 2009 δημιούργησε την Τουρκική Ένωση (Turkic Council) με τις χώρες που έχουν τουργκογενείς πληθυσμούς (Αζερμπαιτζάν, Καζακστάν, Τουρκία, Κιργιστάν).

Το άρθρο γράφει επίσης για τις δηλώσεις του Ερντογάν για τον διαχωρισμό σε Σιίτες και Σουνίτες, έναν διαχωρισμό που σύμφωνα με τον Ερντογάν βλάπτει το Ισλάμ. Το άρθρο πάλι επισημαίνει ότι ο Ερντογάν υποστηρίζει τους Σουνίτες στην μάχη σουνιτών σιιτών στην Συρία και το Ιράκ.

Το άρθρο γράφει επίσης ότι ο Ερντογάν ονειρεύεται μία πολιτική ένωση 1.5 δισεκατομμυρίων Μουσουλμάνων απέναντι στην άπιστη (perfidius) Δύση, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι υπόλοιπες χώρες θέλουν κάτι τέτοιο.

Στην πραγματικότητα ο Ερντογάν ζητά να μην έχει η Σαουδική Αραβία την ηγεμονία στην
Arab League, να τα βρει η Σαουδική Αραβία με το Ιράν και να εξάγουν αέριο και πετρέλαιο στην Τουρκία με ευνοικούς όρους, και από εκεί στην Ευρώπη. Και ο Σουλτάνος φυσικά Σουλτάνος.

Σκεφτείτε ότι μέσα στον Πανισλαμισμό του Ερντονγά, στον οποίο ο ίδιος θα έχει τον ρόλο του Σουλτάνου, θα συμμετέχουν όλοι οι Άραβες του Κόλπου, το Ιράν, το Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν, το Αζερμπαιτζάν, η Αλγερία, η Λιβύη, η Νιγηρία, η Μαλαισία, η Ινδονησία, και μπορεί να ξεχνάω και καμία άλλη πετρελαιοπαραγωγό χώρα. Ένα καρτέλ που θα μειώνει την παραγόμενη ποσότητα, θα αυξάνει τις τιμές, και θα παζαρεύει ενιαία με την ΕΕ, τις ΗΠΑ και την Κίνα, και μαζί θα πολεμάει την Ρωσία.

Ο Νάσερ και ο Καντάφι πάντως δεν κατάφεραν ούτε καν να ενώσουν όλους τους Άραβες όταν το προσπάθησαν (Παναραβισμός).
Ο Ερντογάν θέλει να κάνει τον Πανισλαμισμό. Πολύ φιλόδοξος ο Σουλτάνος. Προφανώς ο Νταβούτουγλου του είπε "κόψε κάτι Σουλτάνε", και ο Ερντογάν του απάντησε "Αχμέτ μπούλο".

Τέτοια λέει ο Ερντογάν και ερεθίζεται ο Κώστας Ζουράρης. Σφάξε με αγά μου να αγιάσω!

“Erdogan suggests name change for Arab League”,
Απρίλιος 2016
http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2016/05/turkey-erdogan-accuses-arab-league-of-splitting-islam.html?utm_source=Al-Monitor+Newsletter+%5BEnglish%5D&utm_campaign=bdd7c851e4-May_04_2016&utm_medium=email&utm_term=0_28264b27a0-bdd7c851e4-102393785

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου