Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Jeremy Corbyn - Αντισημιτισμός

Έχω πει πολλές φορές για την μεγάλη επιρροή του Κατάρ στην Αγγλία, λόγω των μεγάλων εξαγωγών φυσικού αερίου, αλλά και των μεγάλων επενδύσεων που κάνουν οι Καταριανοί στην Αγγλία για να ανταποδώσουν τις Αγγλικές εισαγωγές.

Καθώς μειώνονται η παραγωγή των Άγγλων και των Νορβηγών από τα γερασμένα κοιτάσματα τους στην Βόρεια Θάλασσα, οι Άγγλοι πρέπει να στραφούν είτε προς την Ρωσία είτε προς το Κατάρ. Υπάρχει φυσικά και η ελπίδα να περάσει από τους τρομοκράτες ο αγωγός Trans-Saharan (Νιγηρία-Νίγηρας-Αλγερία-Ισπανία-Γαλλία), και να υπάρχει και αυτή η εναλλακτική.

Τέλος πάντων, γενικότερα οι Άραβες προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτηση τους από τις εξαγωγές πετρέλαίου, και κάνουν μεγάλες επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη, και τώρα έρχονται φυσικά και τα δισεκατομμύρια του Ιράν.

Ο ίδιος ο αρχηγός της αριστεράς στην Αγγλία (Labor Party), ο Jeremy Corbyn, μιλάει με πολύ καλά λόγια για την Χαμάς και την Χεζμπολάχ, και παρόλα αυτά αναγκάστηκε να διώξει 50 στελέχη από το κόμμα για αντισημιτικές δηλώσεις. Ο Ken Livingstone, πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, και σημαντικό στέλεχος του κόμματος, είπε ότι ο Χίτλερ ήταν όργανο των Εβραίων.

Τέτοιες δηλώσεις μπορεί να φαίνονται πολύ φυσιολογικές σε όσους έχουμε μεγαλώσει στην Ελλάδα και την Νότια Ευρώπη, όπου υπάρχει παραδοσιακός σοσιαλισμός και τα ΜΜΕ είναι πολύ ελεγχόμενα, αλλά δεν υπήρχαν στην Βόρεια Ευρώπη όπου τα ΜΜΕ είναι πολύ πιο ελεύθερα. Οι Άγγλοι ναι μεν έχουν παραδοσιακά καλές σχέσεις με τους Άραβες, αλλά το να βγαίνει ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και να λέει ότι ο Χίτλερ ήταν όργανο των Εβραίων είναι πραγματικά πάρα πολύ περίεργο.

Και είναι θλιβερό να λένε οι Άγγλοι αυτά που λέμε στην Ελλάδα, την Γαλλία και την Νότια Ευρώπη, γιατί ήταν αυτοί που με το White Paper του 1939 απαγόρευσαν στους Εβραίους της Ευρώπης να πηγαίνουν στην Παλαιστίνη, που ήταν υπό τον έλεγχο τους εκείνη την εποχή, προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν τους συμμάχους τους Άραβες, αφήνοντας τους στο έλεος του Χίτλερ στην Ευρώπη. Να τα έλεγε κάποιος άλλος αυτά να πεις να πάει στα κομμάτια. Αλλά οι Άγγλοι, που έχουν τον ίδιο βαθμό συμμετοχής με τους Γερμανούς στο Ολοκαύτωμα?
“UK Labour Party reportedly suspends 50 members over anti-Semitic, racist comments”, Απρίλιος 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου